Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Αυγ-2019 08:23

  Σπονδή στην Bugatti ΕΒ 110

  Σπονδή στην Bugatti ΕΒ 110
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Είναι ίσως ένα από τα πιο εντυπωσιακά supercar που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό. Πρόκειται για τη νέα Bugatti Centrodieci ένα μοντέλο που δομικά βασίζεται στην Chiron αλλά σχεδιαστικά εμπνέεται από την θρυλική ΕΒ 110, που παρουσιάστηκε το 1991 στα 110 γενέθλια του Ettore Bugatti. Όπως αποκαλύπτει ο υπεύθυνος σχεδίασης Achim Anscheidt, ήταν μια μεγάλη πρόκληση μιας και έπρεπε να μεταφερθεί η κλασσική εμφάνιση στα σύγχρονα δεδομένα. Παρά τις δυσκολίες, το μοντέλο είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό.

  Εκτός από την εντυπωσιακή εμφάνιση, αντίστοιχα είναι και τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Στο κέντρο του αμαξώματος βρίσκεται ένα οκτάλιτρος κινητήρας σε διάταξη W16 που αποδίδει 1600 άλογα. Αυτή η απόδοση είναι κατά 100 άλογα αυξημένη σε σύγκριση με την Chiron. Χάρη στην εντυπωσιακή δύναμη επιταχύνει μέχρι τα 100 Km/h σε μόλις 2,4 sec. ενώ τα 200 km/h έρχονται σε 6,1 sec. και τα 300 km/h σε μόλις 7 sec. Η τελική του μοντέλου φτάνει τα 380 km/h! Οι τεχνικές διαφορές συνεχίζονται με το μοντέλο να ζυγίζει 20 κιλά λιγότερο από την Chiron. Αυτό επετεύχθη χάρη σε μια σειρά αλλαγών και αρκετή χρήση carbon.

  Η παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 10 αυτοκίνητα και η τιμή θα βρίσκεται στα €8 εκ. Θα παραδίδονται μόλις 2 κάθε χρόνο και παρά την τιμή και μεγάλη αναμονή όλα έχουν ήδη πουληθεί!

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ