Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Αυγ-2019 13:00

  SEAΤ, από το hardware στο software

  SEAΤ, από το hardware στο software
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προκειμένου να προσαρμοστεί εντός του αναπτυξιακού πλαισίου και να αντιμετωπίσει επιτυχώς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, η SEAT στα πλαίσια του πρόσφατου Mobile World Congress 2019, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός κέντρου ανάπτυξης software.

  Η εταιρεία αποκάλυψε ότι το νέο εργαστήριο πρόκειται να ονομαστεί SEAT:CODE. Το SEAT:CODE πρόκειται να λειτουργήσει για να ενισχύσει δύο μεγάλες τάσεις μέσα στη SEAT και το Volkswagen Group. Από τη μία πλευρά, επιδιώκει να συνεχίσει να ενισχύει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας και να αυξήσει την αποδοτικότητα μέσω της διαδικασίας ψηφιοποίησης. Από την άλλη, στοχεύει στην ενίσχυση των νέων επιχειρηματικών μοντέλων με επίκεντρο νέες ιδέες κινητικότητας, συνδεσιμότητας και ψηφιοποίησης, τομείς με ιδιαίτερη σημασία στη SEAT.

  Ο Πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo, δήλωσε ότι "αν θέλουμε να μετατραπούμε από έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων σε μια εταιρεία κινητικότητας και να ασχοληθούμε με τη λεγόμενη Βιομηχανία 4.0, πρέπει να κάνουμε το software βασική μας ικανότητα. Το νέο SEAT:CODE θα δώσει ώθηση σε αυτό το νέο σενάριο και θα προσθέσουμε αξία για τους πελάτες μας". Επιπλέον ο De Meo δήλωσε ότι "το νέο κέντρο θα βρίσκεται στη Βαρκελώνη, εκπληρώνοντας το όνειρό μας να φτιάξουμε την πόλη των παγκόσμιων hotspots

  ψηφιοποίησης".

  Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα δομή του τμήματος IT, με επικεφαλή τον Sebastian Grams ως νέο CIO της SEAT. Επιπλέον, ο Carlos Buenosvinos θα είναι ο CTO του νεοσύστατου κέντρου. Με αυτή την έννοια, η ομάδα του Metropolis: Lab θα ενσωματωθεί στο νέο κέντρο για να συνεχίσει να αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις για καλύτερη κινητικότητα και να αξιοποιήσει συνέργειες με την ομάδα στο κέντρο ανάπτυξης software.

  Ο SEAT CIO, Sebastian Grams τόνισε ότι "το SEAT:CODE επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας να γίνει σημείο αναφοράς στην ψηφιοποίηση των οχημάτων και στην ανάπτυξη νέων λύσεων κινητικότητας. Επιπλέον, αυτό το νέο κέντρο θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε τις συνέργειες μέσα στην εταιρία με άλλες ομάδες, όπως η XMOBA, οι οποίες είναι ειδικές στην ανάπτυξη και εφαρμογή νέων εννοιών κινητικότητας".

  Ο Dr.  Sebastian Grams, 39 ετών, κατέχει δύο πτυχία στo Industrial Engineering και ένα PhD από το Πανεπιστήμιο της Karlsruhe.  Έχει διαμορφώσει τη καριέρα του στο Volkswagen Group ως εργαζόμενος στην AUDI, όπου κατείχε διάφορες θέσεις ευθύνης σε τομείς που σχετίζονται με την τεχνολογία των πληροφοριών και την τεχνική ανάπτυξη. Από τον Ιανουάριο του 2019 είναι επίσης μέλος της ομάδας διαχείρισης του Metropolis: Lab.

  Επιπλέον, ο Carlos Buenosvinos, 36 ετών, έχει πτυχίο στο  Advanced IT Engineering του Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου της Καταλονίας (UPC) με καριέρα στον τομέα της τεχνολογίας. Μέχρι τον περασμένο Απρίλιο και επί τρία χρόνια ήταν Vice-president για την τεχνολογία του XING, του επαγγελματικού Social Media της Γερμανίας. Προηγουμένως κατείχε αρκετές θέσεις ευθύνης στον τομέα της τεχνολογίας, όπως CTO του Atrápalo και του Emagister.

  Το νέο SEAT: CODE θα διευθύνεται από τον CTO Carlos Buenosvinos, ο οποίος θα διαχειρίζεται μια ομάδα αποτελούμενη από περισσότερους από 100 ειδικούς ανάπτυξης software. Έτσι η διαδικασία επιλογής για τον εντοπισμό αυτών των νέων ψηφιακών προφίλ εξακολουθεί να είναι ενεργή, με στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας που θα κάνει το SEAT: CODE ένα παγκόσμιο κέντρο αναφοράς για την ανάπτυξη λογισμικού στον τομέα της κινητικότητας. Η εταιρεία δημιούργησε επίσης μια πλατφόρμα για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία πρόσληψης: www.welovesoftware.seat.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:06 07/08

  Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+

  Δοκιμάζουμε την μαγική νέα Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ η οποία διαθέτει τον ισχυρότερο δίλιτρο κινητήρα παραγωγής αλλά και εθιστική οδική συμπεριφορά.

  08:40 05/08

  Κάτω από τη βάση στη ψηφιακή εποχή οι ελληνικές εταιρείες

  Άγνωστες έννοιες η ψηφιακή διαχείριση αποθεμάτων και οι ηλεκτρονικές πωλήσεις.

  09:20 04/08

  Renault Captur 1.3 TCe 130 Ps DYNAMIC

  Δοκιμάζουμε το νέο Renault Captur στην έκδοση βενζίνης με 130 άλογα και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

  16:15 03/08

  BP Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE

  H νέα βενζίνη BP Super Unleaded 98 οκτανίων, με 98 οκτάνια και τεχνολογία ACTIVE, αποτελεί την "super" επιλογή.

  09:02 03/08

  EQ Power: Η Mercedes-Benz συνεχίζει να επεκτείνει τη γκάμα των plug-in hybrid μοντέλων της

  Η Mercedes-Benz συνεχίζει να εξελίσσει τη γκάμα των μοντέλων plug-in hybrid με περισσότερα από 20 μοντέλα.

  17:03 31/07

  Mercedes-Benz GLE 300d 4MATIC

  Δοκιμάζουμε την GLE της Mercedes-Benz με τις πληθωρικές διαστάσεις αλλά και δίλιτρο κινητήρα πετρελαίου!

  12:08 31/07

  Kia & Nadal μαζί και για την επόμενη πενταετία

  Η διαδραστική προπόνηση συνοδεύτηκε με την ανακοίνωση της πενταετούς επέκτασης συνεργασίας του Nadal ως παγκόσμιου πρεσβευτή της Kia