Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Απρ-2019 09:05

  BMW Group και Microsoft σε μια ιδιαίτερη συνεργασία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο πλαίσιο της έκθεσης Hannover Messe, η Microsoft και το BMW Group ανακοίνωσαν μία νέα κοινοτική πρωτοβουλία που θα επιτρέψει ταχύτερες, πιο οικονομικές καινοτομίες στον τομέα παραγωγής. Στο σημερινό καθεστώς της βιομηχανίας, η παραγωγή και η κερδοφορία επιβραδύνονται από περίπλοκα, αποκλειστικά συστήματα που δημιουργούν σιλό δεδομένων και καθυστερούν την παραγωγικότητα. Η πλατφόρμα OMP (Open Manufacturing Platform) έχει σχεδιαστεί για να καταρρίψει αυτά τα εμπόδια με τη δημιουργία ενός ανοικτού τεχνολογικού πλαισίου και μιας δια-βιομηχανικής κοινότητας. Αυτή, θα υποστηρίξει την ανάπτυξη έξυπνων εργοστασιακών λύσεων που θα μοιράζονται οι συμμετέχοντες στη OMP από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και της βιομηχανίας γενικότερα. Στόχος είναι η σημαντική επιτάχυνση των μελλοντικών εξελίξεων στον τομέα Industrial IoT, η μείωση του χρόνου αποτίμησης, η υποστήριξη της απόδοσης παραγωγής και ταυτόχρονα η αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων της βιομηχανίας.

  Βασισμένη στην πλατφόρμα cloud Microsoft Azure Industrial IoT, η πλατφόρμα OMP θα παρέχει αρχιτεκτονικά πρότυπα εξαρτημάτων ανοικτού κώδικα βασισμένα σε ανοικτά βιομηχανικά πρότυπα και μοντέλα δεδομένων. Εκτός του ότι διευκολύνει τη συνεργασία, αυτή η πλατφόρμα ξεκλειδώνει και τυποποιεί μοντέλα δεδομένων που επιτρέπουν σενάρια αναλύσεων και μηχανικής εκμάθησης – δεδομένα που μέχρι τώρα ελέγχονται από ιδιόκτητα συστήματα. Χρησιμοποιώντας βιομηχανικές περιπτώσεις χρήσης (use cases) και κωδικό δείγματος (sample code) τα μέλη της κοινότητας και άλλοι εταίροι θα μπορούν να αναπτύξουν τις δικές τους υπηρεσίες και λύσεις, διατηρώντας τον έλεγχο των δεδομένων τους.

  bmw"Η Microsoft ενώνει τις δυνάμεις της με το BMW Group για να μεταμορφώσει την απόδοση της ψηφιακής παραγωγής σε όλη τη βιομηχανία", δήλωσε ο Scott Guthrie, Executive Vice-President, Microsoft Cloud & AI Group. "Η δέσμευσή μας στη δημιουργία μιας ανοικτής κοινότητας θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για συνεργασία σε όλη την αξιακή αλυσίδα της παραγωγής".

  Έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 3.000 μηχανές, ρομπότ και αυτόνομα συστήματα μεταφοράς συνδεδεμένα με την BMW Group IoT Platform, που βασίζεται στο cloud της Microsoft Azure, στο IoT και σε ικανότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI), το BMW Group προτίθεται να συμβάλλει με σχετικές περιπτώσεις χρήσης (use cases) στην κοινότητα OMP. Ένα παράδειγμα χρήσης της πλατφόρμας IoT της εταιρίας για τη δεύτερη γενιά αυτόνομων συστημάτων μεταφοράς είναι το εργοστάσιο του BMW Group στο Regensburg, μία από τις 30 μονάδες του δικτύου παραγωγής και συναρμολόγησης σε όλο τον κόσμο. Αυτό επέτρεψε στο BMW Group να απλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία logistics, μέσω ενός κεντρικού συντονισμού του συστήματος μεταφοράς, αυξάνοντας την απόδοση του τομέα logistics. Στο μέλλον, θα είναι διαθέσιμες και άλλες περιπτώσεις χρήσης, όπως ψηφιακά κυκλώματα ανατροφοδότησης, ψηφιακή εφοδιαστική αλυσίδα και προληπτική συντήρηση, και ουσιαστικά θα εξελίσσονται μέσα στην κοινότητα OMP, με το BMW Group να διατηρεί τα δικαιώματα για την προϋπάρχουσα εταιρική πνευματική ιδιοκτησία - Intellectual Property (IP) και τα δεδομένα.

  bmw"Για την κατασκευή περίπλοκων, εξατομικευμένων premium προϊόντων απαιτούνται καινοτόμες λύσεις ΙΤ και λογισμικού", δήλωσε ο Oliver Zipse, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για την παραγωγή. "Η διασύνδεση εργοστασίων παραγωγής και συστημάτων καθώς και η ασφαλής ένταξη εταίρων και προμηθευτών στη διαδικασία είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Βασιζόμαστε στις υπηρεσίες cloud από το 2016 και αναπτύσσουμε συνεχώς νέες μεθόδους. Κάνοντας το επόμενο βήμα με την πλατφόρμα OMP, στόχος μας είναι να καταστήσουμε διαθέσιμες τις τεχνολογικές λύσεις μας και σε άλλες εταιρίες και να αξιοποιήσουμε από κοινού τις δυνατότητες, ώστε να διασφαλίσουμε την ισχυρή θέση μας στην αγορά μακροπρόθεσμα".  

  Η OMP αποτελεί το επόμενο βήμα εξέλιξης στη μακροχρόνια τεχνολογική συνεργασία του BMW Group και της Microsoft και στην αμοιβαία δέσμευση στην καινοτομία και τη δημιουργία ευκαιριών σε ολόκληρη τη βιομηχανία, για μία συλλογική επιτυχία. Μέσω της OMP, τα μέλη της κοινότητας θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες των δεδομένων τους, ώστε να μπορέσουν να επινοήσουν και να εντάξουν βιομηχανικές  λύσεις ταχύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια και, κατ’ επέκταση να επωφεληθούν από τη συμβολή και τεχνογνωσία άλλων οργανισμών.

  bmwΗ OMP θα είναι σχεδιασμένη για να αντιμετωπίσει συνήθεις προκλήσεις της βιομηχανίας, όπως η συνδεσιμότητα μηχανών και η ενσωμάτωση συστημάτων σε εγκαταστάσεις. Αυτό θα διευκολύνει την επαναχρησιμοποίηση λύσεων λογισμικού μεταξύ ΟΕΜ, προμηθευτών και λοιπόν εταίρων, μειώνοντας σημαντικά το κόστος υλοποίησης. Για παράδειγμα, ένα ρομποτικό πρότυπο τύπου ROS για αυτόνομα συστήματα μεταφοράς με εφαρμογή στην παραγωγή και στον τομέα logistics θα προστεθεί στην ΟΜΡ, ώστε όλοι να μπορούν να το χρησιμοποιούν. Η OMP είναι συμβατή με την υπάρχουσα αρχιτεκτονική αναφοράς Industry 4.0, αξιοποιώντας το βιομηχανικό πρότυπο διαλειτουργικότητας OPC UA.

  bmw"Αυτά είναι καλά νέα για τη βιομηχανία", δήλωσε ο Stefan Hoppe, Πρόεδρος & CEO του OPC Foundation. "Η χρήση ανοικτών διεθνών βιομηχανικών προτύπων όπως το OPC UA στην κοινότητα ΟΜΡ επιτρέπει στους κατασκευαστές, στους παρόχους εργαλείων και στους προμηθευτές να ενσωματώσουν τον υπάρχοντα εξοπλισμό και τα συστήματά τους αποδοτικά και με ασφάλεια. Επί σειρά ετών, οι εταιρίες βασίζονται σε ιδιόκτητα, κλειστά οικοσυστήματα, αλλά η δέσμευση στην OMP για ανοικτή ανάπτυξη θα διαμορφώσει το προφίλ παραγωγής του αύριο".

  Η υποκείμενη πλατφόρμα θα συνεχίσει να εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις παραγωγής, για την ενσωμάτωση νέων καινοτομιών, που θα περιλαμβάνουν τους τομείς ανάλυσης, τεχνητής νοημοσύνης και ψηφιακών δικτύων ανατροφοδότησης (digital feedback loops).

  Η ευρύτερη κοινότητα OMP ήδη διαμορφώνεται, ενώ σταδιακά θα προστεθούν και νέοι εταίροι. Το Συμβουλευτικό Σώμα της OMP αναμένεται να λειτουργήσει αρχικά με 4-6 εταίρους και τουλάχιστον 15 περιπτώσεις χρήσης (use cases) θα λανσαριστούν σε επιλεγμένα περιβάλλοντα παραγωγής μέχρι το τέλος του 2019. Τα δύο ιδρυτικά μέλη, η Microsoft και το BMW Group, ενθαρρύνουν και άλλους κατασκευαστές και προμηθευτές, μεταξύ των οποίων και εταιρίες εκτός της βιομηχανίας αυτοκινήτου, να προσχωρήσουν στην κοινότητα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  17:09 13/12

  Οδηγούμε τη νέα BMW X1 sDrive16d

  Δοκιμάζουμε τη νέα BMW X1 στην πολύ εμπορική εκδοχή sDrive16d με κινητήρα πετρελαίου 1,5 lt. και πακέτο εξοπλισμού M Sport.

  12:00 13/12

  Κορυφαία ασφάλεια απο το Subaru Forester e-BOXER

  Tο ολοκαίνουργιο Subaru Forester e-BOXER κερδίζει την υψηλότερη βαθμολογία με Πέντε Αστέρια στις Δοκιμές Ασφαλείας του Euro NCAP 2019.

  09:05 13/12

  Ιδρύεται η Hyundai CRADLE Πεκίνου

  Η Hyundai CRADLE Πεκίνου ολοκληρώνει το Παγκόσμιο Δίκτυο Καινοτομίας του Hyundai Motor Group

  13:05 12/12

  Καθ’ οδόν για τα Χριστούγεννα με το Nissan LEAF

  Η Nissan θα γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα με ένα "φωτεινό", εορταστικό Nissan LEAF που τροφοδοτείται από τη δική του ανακτώμενη ενέργεια.

  09:00 12/12

  Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes-Benz GLA (vid.)

  Η 2η γενιά της εξαιρετικά πετυχημένης Mercedes-Benz GLA αποκαλύφθηκε με SUV χαρακτήρας, μεγαλύτερους χώρους και περισσότερη ασφάλεια.

  18:30 11/12

  Ελληνικό Αυτοκίνητο της χρονιάς το νέο Peugeot 208

  Το νέο Peugeot 208 αναδείχθηκε το "Αυτοκίνητο του 2020" από τον ανεξάρτητο δημοσιογραφικό θεσμό "Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα".

  13:00 11/12

  Η Hyundai Motorsport στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών WRC

  Απονομή του τίτλου της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας των Κατασκευαστών WRC για το 2019 στην Hyundai Motorsport κατά τη διάρκεια της ετήσιας τελετής απονομής των βραβείων της FIA.

  09:00 11/12

  Η VW διπλασιάζει την χρονική απόστασης ανάμεσα στα sevice

  Ο καθιερωμένος προγραμματισμένος έλεγχος και service του αυτοκινήτου, αρχίζοντας από το νέο Golf, θα γίνεται πλέον κάθε 24 μήνες, αντί για τους 12 που ισχύει σήμερα.

  11:18 10/12

  Volvo: Νέες υβριδικές εκδόσεις για το XC60

  To δημοφιλές XC60 πλέον είναι διαθέσιμο σε ήπιες υβριδικές εκδόσεις που είναι πιο αποδοτικές και ευφυείς.

  09:14 10/12

  Open Weekend απο την Peugeot

  Η Peugeot, με αφορμή το λανσάρισμα του ΝΕΟΥ PEUGEOT 208, διοργανώνει από την Παρασκευή 13 μέχρι και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου ένα OPEN WEEKEND σε όλο το δίκτυο των Επίσημων Διανομέων της ανά την...

  09:08 10/12

  Νέο Audi Q7 TFSI e quattro

  Η Audi παρουσιάζει το νέο Audi Q7 TFSI e quattro, ένα plug-in hybrid SUV με πολυτέλεια και χώρους.

  13:00 09/12

  Renault Total Care Winter 2019

  Η Renault εξασφαλίζει για τα μοντέλα της, ξένοιαστα και ασφαλή χιλιόμετρα, με το πρόγραμμα Renault Total Care Winter 2019.

  09:00 09/12

  The E-talian Job

  Βιώσιμη απόδραση από την καθημερινότητα με το νέο MINI Cooper SE.

  12:36 06/12

  Το Abarth 124 rally τιμά μια μεγάλη παράδοση

  Η επιτυχία του Abarth 124 rally στους αγώνες το 2019 τίμησε με ιδανικό τρόπο την 70η επέτειο της μάρκας του "Σκορπιού".

  09:32 06/12

  Το νεο Clio προσφέρει ασφάλεια 5 αστέρων

  Το νέο Renault CLIO, η νέα, 5η γενιά του παγκόσμιου γαλλικού best seller, αναδεικνύεται σε ηγέτη της ασφάλειας, κερδίζοντας τα 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

  13:30 05/12

  Το νέο MINI John Cooper Works GP

  Ένα σπάνιο μοντέλο με αγωνιστικά γονίδια θέτει νέα πρότυπα επιδόσεων στην πολυτελή κατηγορία μικρών αυτοκινήτων.