Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Ιαν-2019 12:42

  5 συμβουλές για το κρύο (vid)

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν, ένα μέτρο χιόνι στο έδαφος, παγωμένοι δρόμοι και ψυχρός αέρας να μαστιγώνει ανθρώπους, κτίρια και αυτοκίνητα! Το χειμώνα τέτοια φαινόμενα είναι υπαρκτά σε αρκετά σημεία της χώρας, ακόμα και στις περισσότερο νότιες περιοχές. Αυτά τα φαινόμενα δυσκολεύουν την οδήγηση και επιπρόσθετα μας θολώνουν τα τζάμια. Οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν ώστε να οδηγείτε με άνεση και ασφάλεια σε αυτές τις συνθήκες:

  seat1.Πως να ξεθολώσετε τα τζάμια

  seatΗ αντίθεση μεταξύ της χαμηλής θερμοκρασίας στο εξωτερικό και ενός ζεστού εσωτερικού είναι η αιτία να θολώνουν τα τζάμια. "Όταν αντιμετωπίζετε αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τον κλιματισμό προς τα πάνω και τους αεραγωγούς πάνω και προς τα παράθυρα ", εξηγεί η María García, μηχανικός στο Τμήμα Ανάπτυξης και Αεροδυναμικής της SEAT. Συστήματα όπως το Defrost Max, το οποίο περιλαμβάνεται σε πολλά μοντέλα, επιταχύνουν τη διαδικασία.

  seat2.Πλήρης χειμερινή ενδυμασία στο τιμόνι;

  Τα γάντια, τα παλτά και τα κασκόλ τείνουν να περιορίζουν την ελευθερία κίνησης και συνεπώς αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια. "Το να φοράτε γάντια συνιστάται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις όταν οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν απώλεια αίσθησης στα χέρια στο τιμόνι", επισημαίνουν οι ειδικοί. Μια καλή λύση είναι η ύπαρξη θερμαινόμενης στεφάνης τιμονιού, που συναντάμε σε όλο και περισσότερα μοντέλα.

  3. Θερμαινόμενα καθίσματα.

  seatΕίναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να ζεσταθείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτό το σύστημα θα σας ζεστάνει σε μόλις τρία λεπτά. "Θα πρέπει να ενεργοποιούνται μόλις μπείτε στο αυτοκίνητο και μειώνετε σταδιακά η ένταση όσο αισθάνεστε θερμότεροι. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τη χρήση τους με υψηλή ρύθμιση θερμοκρασίας για μεγάλες περιόδους ".

  4. Ιδανική θερμοκρασία στην καμπίνα

  seatΗ ιδανική θερμοκρασία μετακίνησης είναι 21,5 ° C και ονομάζεται "θερμοκρασία άνεσης". Τοποθετώντας τον κλιματισμό στην αυτόματη λειτουργία, ρυθμίζεται αυτόματα η θερμοκρασία του αυτοκινήτου σας. "Παρέχει μια ισορροπημένη κατανομή της θερμότητας: το ήμισυ του θερμού αέρα βγαίνει στους περίπου 40 ° C κοντά στα πόδια σας και δροσίζει τη στιγμή που φτάνει στο άνω μέρος του σώματος και στο κεφάλι σας, κρατώντας σας σε εγρήγορση". Στην πραγματικότητα, η οδήγηση όταν το πάνω μέρος του σώματος είναι εξαιρετικά ζεστό μπορεί να προκαλέσει υπνηλία: "Η οδήγηση με εσωτερική θερμοκρασία καμπίνας 35 ° C είναι παρόμοια με το επίπεδο αλκοόλ αίματος 0,5 g / l", προειδοποιούν οι ειδικοί.

  5.Θέρμανση χωρίς επιπλέον κόστος

  seatΗ θέρμανση δεν καταναλώνει επιπλέον καύσιμο ή νερό. Ο λόγος είναι ότι "το ζεστό νερό που παράγεται από τον κινητήρα χρησιμοποιείται για τη θέρμανση και επιστρέφει στον κινητήρα σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία και αυτό συνεπάγεται διευκόλυνση για το ψυγείο του κινητήρα".

  Δημήτρης Χατζητόλιος

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ