Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Δεκ-2018 08:53

  Ford: Ενα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο δώρο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μία ανάσα πριν από τα φετινά Χριστούγεννα η Ford Motor Ελλάς προσκάλεσε τους μαθητές του Τεχνικού Λυκείου Σαλαμίνας σε μία μαγική βόλτα στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, στο κέντρο της Αθήνας. Ο στόχος ήταν να γνωρίσουν οι μηχανολόγοι του μέλλοντος την ιστορία της αυτοκίνησης μέσα από τα μοναδικά εκθέματα αυτού του μουσείου.

  FordΚατά το θερμό καλωσόρισμα των μαθητών από τους ανθρώπους της Ford Motor Ελλάς και τον απαραίτητο χρόνο για τις πρώτες συστάσεις, ήταν φανερό πως το ενδιαφέρον των παιδιών μονοπωλούσε ο επιβλητικός χώρος του μουσείου. Μέσα στους τρεις ορόφους του ιδιαίτερου κτηρίου όπου στεγάζεται, μπορεί κανείς να βρεθεί δίπλα σε σπάνια ιστορικά μοντέλα, αλλά και σύγχρονα υπεραυτοκίνητα και να ανακαλύψει βήμα - βήμα την γέννηση και την εξέλιξη αυτής της απίστευτης εφεύρεσης που άλλαξε τον κόσμο μας.

  FordΜία εξέλιξη που σίγουρα θα ήταν πολύ διαφορετική αν ο ιδρυτής της φίρμας με το μπλε οβάλ Henry Ford, δεν είχε πρωτοτυπήσει ενσωματώνοντας για πρώτη φορά στο εργοστάσιο κατασκευής του την γνωστή "γραμμή παραγωγής", όπου τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται κινούμενα σε μία γραμμή - το ένα πίσω από το άλλο - και τα διάφορα εξαρτήματα τοποθετούνται επάνω τους σε προκαθορισμένα "ακίνητα" σημεία παραταγμένα κατά μήκος αυτής της γραμμής.

  FordΑυτός ο επαναστατικός για την εποχή τρόπος κατασκευής των αυτοκινήτων που εφάρμοσε ο Ford άλλαξε ουσιαστικά την ροή της ιστορίας αφού πια τα αυτοκίνητα μπορούσαν να παράγονται μαζικά, κάτι που μείωσε δραματικά το κόστος κατασκευής τους και κατά συνέπεια το κόστος απόκτησής τους κάνοντάς τα προσιτά στο ευρύ κοινό.

  FordΗ μαγική ημέρα  στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου τελείωσε με τους νεαρούς μαθητές του Τεχνικού Λυκείου Σαλαμίνας να κάθονται ξανά στα "θρανία", για ένα διαφορετικό όμως μάθημα αυτή τη φορά. Στο αμφιθέατρο του Μουσείου τους περίμενε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Γεωργιάδης, για να τους μιλήσει για βασικά και ουσιαστικά θέματα γύρω από την οδική ασφάλεια, καθώς και τη υπεύθυνη και ασφαλή συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε στους δρόμους!

  FordΤα παιδιά είδαν και έμαθαν πολλά για την ιστορία της υπέροχης αυτής κατασκευής, που λέγεται αυτοκίνητο, όπως και τη σωστή συμπεριφορά και σχέση με αυτό, ως αναπόσπαστο μέρος της ζωής και της εξέλιξης του σύγχρονου ανθρώπου! Οι άνθρωποι της Ford Motor Ελλάς τους ευχήθηκαν χρόνια πολλά, καλή συνέχεια στις σπουδές τους, καλή επαγγελματική αποκατάσταση και φρόντισαν ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν στη Σαλαμίνα με ένα πολύτιμο για το σχολείο τους  έξτρα "φορτίο” στις αποσκευές τους. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που πρόσφατα αλλάχτηκαν στην εταιρία, δόθηκαν στο Τεχνικό Λύκειο μαζί με βιντεοπροβολείς για τις ανάγκες της διδασκαλίας της μηχανολογίας στους μελλοντικούς μηχανικούς!

  Ford

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ