Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Οκτ-2018 08:33

  BMW: Τα i3 και i3s με μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας BMW eDrive εξασφαλίζει αυξημένη οδηγική απόλαυση για τους οδηγούς των ηλεκτρικών μοντέλων BMW i. Με χωρητικότητα κυψελών αυξημένη στα 120 αμπερώρια (Ah) και συνολικό ενεργειακό περιεχόμενο 42.2 κιλοβατώρες (kWh), η νέα γενιά μπαταριών υψηλής τάσης προσφέρει στα BMW i3 (120 Ah) και BMW i3s (120 Ah) σημαντικά αυξημένη αυτονομία από το Νοέμβριο του 2018. Σε καθημερινή χρήση, τα δύο μοντέλα μπορούν τώρα να διανύουν 260 km –σχεδόν +30%.

  Έτσι, η BMW i εδραιώνεται ως ηγέτης της καινοτομίας, δημιουργώντας τις εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση με προϊόντα που προσφέρουν γνήσια οδηγική απόλαυση BMW και άριστη καθημερινή πρακτικότητα. Από τότε που κυκλοφόρησε το BMW i3, η χωρητικότητα της μπαταρίας υψηλής τάσης έχει διπλασιαστεί, αυξάνοντας και την αυτονομία του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα με το λανσάρισμα της νέας μπαταρίας, νέο εξωτερικό φινίρισμα, νέα απόχρωση για την προαιρετική έκδοση εσωτερικού Loft και προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με λειτουργία matrix για τη μεγάλη σκάλα διατίθενται επίσης για τα BMW i3 και BMW i3s. Στο μέλλον, ένα σπορ πακέτο που προορίζεται για το BMW i3 θα περιλαμβάνει μαύρα πλαίσια θόλων τροχών και σπορ ανάρτηση με ειδικούς αποσβεστήρες, ελατήρια και αντιστρεπτικές δοκούς, χαμηλωμένη ανάρτηση, φαρδύ μετατρόχιο και 20άρες ζάντες αλουμινίου. Το βελτιστοποιημένο σύστημα καθοδήγησης μέσω των live tiles του λειτουργικού συστήματος iDrive, διατίθεται τώρα σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης Business.

  Στο μέλλον, θα προσφέρονται επίσης προαιρετικά τηλεφωνία με ασύρματη φόρτιση και ασύρματο wifi (LAN hotspot) για τα BMW i3 και BMW i3s.

  bmw-i3Συνεχής πρόοδος στην εξέλιξη των μπαταριών: αυξημένο ενεργειακό περιεχόμενο, με τις διαστάσεις να παραμένουν ίδιες.

  Όπως οι ηλεκτροκινητήρες και τα ηλεκτρονικά ισχύος, οι μπαταρίες υψηλής τάσης αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της τεχνολογίας BMW eDrive που χρησιμοποιείται σε οχήματα BMW i και εξελίσσεται ανεξάρτητα από το BMW Group. Οι κυψέλες ιόντων λιθίου παράγονται αποκλειστικά σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει το BMW Group. Χάρη στην αξιόπιστη συνεργασία με τον κατασκευαστή κυψελών μπαταριών στον τομέα έρευνας και εξέλιξης, επιτυγχάνεται συνεχής βελτιστοποίηση των συσσωρευτών ως προς την ισχύ, αυτονομία, ασφάλεια και αντοχή. Εγκατεστημένη βαθιά στο πάτωμα του οχήματος, η μπαταρία υψηλής τάσης κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing και αποτελείται από οκτώ μονάδες, κάθε μία με δώδεκα κυψέλες: οι τελευταίες βελτιώσεις έχουν αποφέρει χωρητικότητα 120 Ah μαζί με συνολικό ενεργειακό περιεχόμενο 42,2 kWh – χωρίς μεταβολή στο μέγεθος. Αυτό είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την αύξηση της αυτονομίας. Συγκριτική αναφορά: στο λανσάρισμα του BMW i3 το 2013, οι αντίστοιχες τιμές ήταν 60 Ah και 22.6 kWh, ενώ η μπαταρία δεύτερης γενιάς που λανσαρίστηκε το 2016 φτάνει τα 94 Ah και 33 kWh.

  Πέρα από το βάρος του οχήματος και το χώρο που καταλαμβάνει η εγκατεστημένη μπαταρία, οι οδηγικές επιδόσεις και η κατανάλωση ενέργειας κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα, αλλά με αυξημένη αυτονομία. Το BMW i3, με ηλεκτροκινητήρα 125 kW/170 hp επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 7,3 δεύτερα, ενώ το BMW i3s με 135 kW/184 hp ολοκληρώνει το στάνταρ σπριντ σε 6,9 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι και τα δύο μοντέλα θέτουν πρότυπα σπορ επιδόσεων στην κατηγορία τους. Χάρη στην άμεση απόκριση που χαρακτηρίζει τους ηλεκτροκινητήρες, τα BMW i3 και BMW i3s στέκονται επάξια απέναντι σε σπορ μοντέλα με πολύ ισχυρότερο κινητήρα καύσης: εδώ οι τιμές είναι 5,1 και 4,3 δευτερόλεπτα αντίστοιχα για την εν κινήσει επιτάχυνση 80 - 120 km/h.

  bmw-i3Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο για το BMW i3 (120 Ah) είναι 13,1 kWh / 100 km, ενώ το BMW i3s (120 Ah) καταναλώνει αντίστοιχα 14,6 kWh – 14,0 kWh / 100 km. Η υψηλή απόδοση του ηλεκτροκινητήρα και η αυξημένη χωρητικότητα της μπαταρίας πετυχαίνουν αυτονομία σχεδόν 30% μεγαλύτερη από των προηγούμενων μοντέλων. Η αυτονομία του BMW i3 (120 Ah) είναι 359 km (προηγουμένως 290 - 300 km) σύμφωνα με τον κύκλο NEDC, και 285 - 310 km (προηγουμένως 235 – 255 km) σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Για το BMW i3s (120 Ah), αυτονομία 330 - 345 km* (προηγουμένως 280 km) έχει υπολογιστεί σύμφωνα με το NEDC, και 270 - 285 km** (προηγουμένως 235 –245 km) σύμφωνα με το WLTP. Σε καθημερινές συνθήκες, και τα δύο μοντέλα πετυχαίνουν τώρα αυτονομία 260 km*** (προηγουμένως 200 km).

  Τα υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικά φόρτισης των BMW i3 και BMW i3s επιτρέπουν ταχεία και ευέλικτη ανανέωση των ενεργειακών αποθεμάτων. Το στάνταρ καλώδιο φόρτισης είναι σχεδιασμένο για να συνδέεται σε μία συμβατική οικιακή πρίζα. Εδώ, η μπαταρία μπορεί να φορτίζεται στο 80% της πλήρους χωρητικότητάς της σε περίπου 15 ώρες με ισχύ φόρτισης 2,4 kW. Η σύνδεση σε BMW i Wallbox επιτρέπει ταχεία τριφασική φόρτιση με ισχύ 11 kW. Ο χρόνος που απαιτείται για φόρτιση του 80% της μεγάλης χωρητικότητας της μπαταρίας υψηλής τάσης είναι 3,2 ώρες. Τα ηλεκτρονικά ισχύος και η μπαταρία υψηλής τάσης των BMW i3 και BMW i3s μπορεί επίσης να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με σταθμούς ταχείας φόρτισης που λειτουργούν με σταθερό ρεύμα (DC). Εδώ, η ισχύς φόρτισης είναι 50 kW και η μπαταρία υψηλής φόρτισης φτάνει στο 80% της συνολικής χωρητικότητάς της σε 42 λεπτά.

  Με την χωρητικότητα της μπαταρίας αυξημένη στα 42,2 kWh, η τελευταία έκδοση του BMW i3 ακολουθεί επίσης την ενιαία φιλοσοφία της μάρκας, που εφαρμόζεται από τότε που λανσαρίστηκε στην αγορά και στοχεύει στην υπεύθυνη χρήση πόρων: αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο τα συστήματα κίνησης μηδενικών ρύπων, αλλά και την επιλογή υλικών, τις τεχνικές παραγωγής αλλά και τις υπηρεσίες μετακίνησης. Τα BMW i3 (120 Ah) και BMW i3s (120 Ah) έχουν πολύ καλύτερο αποτύπωμα CO2 σε όλο τον κύκλο ζωής των οχημάτων – από εξόρυξη πρώτων υλών και παραγωγή μέχρι χρήση και ανακύκλωση – και αυτό έχει πολύ χαμηλότερες επιπτώσεις στο παγκόσμιο φαινόμενου του θερμοκηπίου, από όσο στην περίπτωση εφάμιλλων οχημάτων με συμβατική ισχύ.

  bmw-i3Σπορ Πακέτο, μία νέα προαιρετική επιλογή για το BMW i 3.

  Στο μέλλον, το νέο σπορ πακέτο θα δώσει πρόσθετη έμφαση στη διάσημη οδηγική απόλαυση που προσφέρει το ηλεκτρικό BMW i3. Βασικό στοιχείο του νέου πακέτου είναι η σπορ ανάρτηση, στάνταρ στο BMW i3s, που περιλαμβάνει ειδικούς αποσβεστήρες, ελατήρια και αντιστρεπτικές δοκούς, ανάρτηση χαμηλωμένη κατά 10 mm, φαρδύτερο μετατρόχιο και ζάντες 20 ιντσών σε φινίρισμα Jet Black ή Bicolor με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός/πίσω. Οι ανώτερες δυναμικές επιδόσεις υπογραμμίζονται οπτικά μέσω  μαύρων πλαισίων στους θόλους των τροχών, που επίσης περιλαμβάνονται στο σπορ πακέτο BMW i.

  Νέα εξωτερικά φινιρίσματα, προσαρμοζόμενοι προβολείς LED , βελτιστοποιημένα χειριστήρια και συνδεσιμότητα.

  Από το 2014, το BMW i3 είναι παγκόσμιο best-seller στην κατηγορία premium, ηλεκτρικών compact οχημάτων. Στους δρόμους των πόλεων αποτελεί σύμβολο πρωτοποριακής μετακίνησης. Το χαρακτηριστικό σχήμα του βασίζεται στην αρχιτεκτονική LifeDrive, που συνδυάζει αλουμινένιο πλαίσιο με καμπίνα επιβατών από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP). Με το λανσάρισμα της νέας γενιάς μπαταρίας, η σχεδίαση των BMW i3 και BMW i3s έχει εμπλουτιστεί με φρέσκιες πινελιές. Η διευρυμένη γκάμα εξωτερικών φινιρισμάτων και για τα δύο μοντέλα περιλαμβάνει τώρα τη νέα έκδοση Jucaro Beige metallic με πινελιές σε Frozen Grey. Εξακολουθούν να διατίθενται οι εξωτερικές αποχρώσεις Mineral Grey metallic, Imperial Blue metallic, Melbourne Red metallic, Capparis White και Fluid Black. Για να είναι ασορτί με το νέο εξωτερικό φινίρισμα, η προαιρετική σχεδιαστική έκδοση εσωτερικού Loft περιλαμβάνει τώρα υφασμάτινη/Sensatec "Electronic" ταπετσαρία– σε Carum Grey με καφέ τόνους και εσωτερικές επιφάνειες σε Electronic Brown.

  bmw-i3Εναλλακτικά, αντί των στάνταρ προβολέων LED, προσαρμοζόμενοι προβολείς LED διατίθενται τώρα με αυτόματη λειτουργία μείωσης έντασης φωτισμού για τη μεγάλη σκάλα. Η πρωτοποριακή τεχνολογία matrix για τη μεγάλη σκάλα αυξάνει την εμβέλεια ορατότητας, και ταυτόχρονα αποτρέπει το θάμπωμα των άλλων οδηγών. Για το σκοπό αυτό, διαιρείται σε τέσσερα οριζόντια τμήματα που μπορούν να ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, σε ταχύτητες άνω των 70 km/h. Τα τμήματα της μεγάλης σκάλας ελέγχονται βάσει των συνθηκών κυκλοφορίας. Μόλις η εμπρός κάμερα καταγράψει αντίθετα ερχόμενο ή προπορευόμενο όχημα στην ίδια κατεύθυνση, ο χώρος στον οποίο βρίσκεται αυτό το όχημα φωτίζεται μόνο με τη μεσαία σκάλα. Αυτό, επιτυγχάνεται με την απενεργοποίηση των τμημάτων της μεγάλης σκάλας (στο matrix) που φωτίζουν τη συγκεκριμένη περιοχή. Οι υπόλοιπες περιοχές του δρόμου εξακολουθούν να φωτίζονται από τη μεγάλη σκάλα. Λειτουργίες προβολέων των Προσαρμοζόμενων Προβολών LED περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, φωτισμό στροφών και υποβοήθηση μεγάλης σκάλας.

  Βελτιστοποιημένη απεικόνιση του μενού για το λειτουργικό σύστημα iDrive με μπουτόν σε tile διάταξη και live mode διατίθεται σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης. Αυτό σημαίνει ότι το επιθυμητό περιεχόμενο προβάλλεται τώρα ακόμα πιο γρήγορα και εύκολα. Επιπλέον, η λίστα προαιρετικού εξοπλισμού περιλαμβάνει τηλεφωνία με ασύρματη φόρτιση, που επιτρέπει την επαναφόρτιση συμβατών, κινητών τηλεφώνων χωρίς τη χρήση καλωδίου. Το ασύρματο LAN hotspot, διαθέσιμο για τα BMW i3 και BMW i3s, προσφέρει μία γρήγορη, διαδικτυακή σύνδεση για μέχρι δέκα συσκευές μέσα στο αυτοκίνητο.

  bmw-i3

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  13:05 12/12

  Καθ’ οδόν για τα Χριστούγεννα με το Nissan LEAF

  Η Nissan θα γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα με ένα "φωτεινό", εορταστικό Nissan LEAF που τροφοδοτείται από τη δική του ανακτώμενη ενέργεια.

  09:00 12/12

  Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes-Benz GLA (vid.)

  Η 2η γενιά της εξαιρετικά πετυχημένης Mercedes-Benz GLA αποκαλύφθηκε με SUV χαρακτήρας, μεγαλύτερους χώρους και περισσότερη ασφάλεια.

  18:30 11/12

  Ελληνικό Αυτοκίνητο της χρονιάς το νέο Peugeot 208

  Το νέο Peugeot 208 αναδείχθηκε το "Αυτοκίνητο του 2020" από τον ανεξάρτητο δημοσιογραφικό θεσμό "Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα".

  13:00 11/12

  Η Hyundai Motorsport στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών WRC

  Απονομή του τίτλου της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας των Κατασκευαστών WRC για το 2019 στην Hyundai Motorsport κατά τη διάρκεια της ετήσιας τελετής απονομής των βραβείων της FIA.

  09:00 11/12

  Η VW διπλασιάζει την χρονική απόστασης ανάμεσα στα sevice

  Ο καθιερωμένος προγραμματισμένος έλεγχος και service του αυτοκινήτου, αρχίζοντας από το νέο Golf, θα γίνεται πλέον κάθε 24 μήνες, αντί για τους 12 που ισχύει σήμερα.

  11:18 10/12

  Volvo: Νέες υβριδικές εκδόσεις για το XC60

  To δημοφιλές XC60 πλέον είναι διαθέσιμο σε ήπιες υβριδικές εκδόσεις που είναι πιο αποδοτικές και ευφυείς.

  09:14 10/12

  Open Weekend απο την Peugeot

  Η Peugeot, με αφορμή το λανσάρισμα του ΝΕΟΥ PEUGEOT 208, διοργανώνει από την Παρασκευή 13 μέχρι και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου ένα OPEN WEEKEND σε όλο το δίκτυο των Επίσημων Διανομέων της ανά την...

  09:08 10/12

  Νέο Audi Q7 TFSI e quattro

  Η Audi παρουσιάζει το νέο Audi Q7 TFSI e quattro, ένα plug-in hybrid SUV με πολυτέλεια και χώρους.

  13:00 09/12

  Renault Total Care Winter 2019

  Η Renault εξασφαλίζει για τα μοντέλα της, ξένοιαστα και ασφαλή χιλιόμετρα, με το πρόγραμμα Renault Total Care Winter 2019.

  09:00 09/12

  The E-talian Job

  Βιώσιμη απόδραση από την καθημερινότητα με το νέο MINI Cooper SE.

  12:36 06/12

  Το Abarth 124 rally τιμά μια μεγάλη παράδοση

  Η επιτυχία του Abarth 124 rally στους αγώνες το 2019 τίμησε με ιδανικό τρόπο την 70η επέτειο της μάρκας του "Σκορπιού".

  09:32 06/12

  Το νεο Clio προσφέρει ασφάλεια 5 αστέρων

  Το νέο Renault CLIO, η νέα, 5η γενιά του παγκόσμιου γαλλικού best seller, αναδεικνύεται σε ηγέτη της ασφάλειας, κερδίζοντας τα 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

  13:30 05/12

  Το νέο MINI John Cooper Works GP

  Ένα σπάνιο μοντέλο με αγωνιστικά γονίδια θέτει νέα πρότυπα επιδόσεων στην πολυτελή κατηγορία μικρών αυτοκινήτων.

  09:00 05/12

  Η Audi στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E

  Η Audi Sport ABT Schaeffler, συμμετέχει στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E με στόχο την πρώτη θέση τόσο στους κατασκευαστές όσο και στους οδηγούς.

  13:10 04/12

  Νυχτερινό κάμπινγκ στη Νορβηγία με Ford Transit (vid.)

  Στη Νορβηγία επιτρέπεται το νυχτερινό κάμπινγκ στην ύπαιθρο και αυτό αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για ταξίδια περιπέτειας με το Ford Transit Custom Nugget.

  09:00 04/12

  Διακρίσεις για δυο μοντέλα της Kia

  Η Kia κατακτά δύο βραβεία στο "Women’s World Car of the Year 2019".