Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Αυγ-2019 09:01

  Tέσσερις συμβουλές πριν φύγετε για διακοπές

  Tέσσερις συμβουλές πριν φύγετε για διακοπές
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καθώς οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκίνησαν, εκατομμύρια άνθρωποι θα ταξιδέψουν με αυτοκίνητο τον  για να φτάσουν στις πολυπόθητες διακοπές τους. Λίγα πράγματα, ωστόσο, καταστρέφουν μια τόσο ευχάριστη διαδρομή, όπως η μεγάλη συμφόρηση, δρόμοι με πολλά διόδια ή πρόστιμα. Ακολουθήστε λοιπόν αυτές τις τέσσερις συμβουλές ώστε να έχετε ένα  ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι!

  1. Αποφύγετε τα πολυσύχναστα Σαββατοκύριακα

  Η οδήγηση προς ή από τις διακοπές σας μπορεί να θέλετε να πραγματοποιηθεί κατά τα Σαββατοκύριακα 3η -5ης και 10ης -12ης Αυγούστου, αλλά δυστυχώς όλοι έχουν την ίδια ιδέα με εσάς, και συμβαίνει κάθε χρόνο. Για το λόγο αυτό, προσπαθήστε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, γιατί έτσι θα κερδίσετε πολύτιμο χρόνο. Αλλά όποτε και να προγραμματίσετε το ταξίδι σας, μην ξεχνάτε να κάνετε ένα διάλειμμα κάθε 2 ώρες. Το διάλειμμα αυτό θα σας επιτρέπει να τεντώσετε τα πόδια σας και τα παιδιά σας να απελευθερώσουν την ασυγκράτητη ενέργειά τους.

  2. Αυτοκίνητο σε άριστη κατάσταση

  Πριν φύγετε για διακοπές καλό είναι να έχετε κάνει ένα βασικό έλεγχο στο αυτοκίνητο σας. Τα ελαστικά θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και με σωστή πίεση. Τα μηχανικά μέρη θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί ενώ αν ακούτε κάποιον παράξενο μηχανικό θόρυβο, δεν θα πρέπει να τον αφήσετε για έλεγχο μετά τις διακοπές. Μια λεπτομέρεια μπορεί να σας χαλάσει τις διακοπές.

  3. Οδηγείται σε καλή κατάσταση

  Όταν θα έρθει η στιγμή να πιάσετε το τιμόνι θα πρέπει να είστε σε καλή κατάσταση. Κόπωση, νεύρα και αυπνία δεν είναι καλοί σύμμαχοι. Σας θυμίζουμε τέλος ότι η χρήση του κινητού σας θέτει σε κίνδυνο ενώ η ανάγνωση και απάντηση σε μηνύματα μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι προτιμότερο να κάνετε μια ολιγόλεπτη στάση σε ένα παρακείμενο parking παρά να θέσετε σε κίνδυνο την ζωή σας αλλά και των υπολοίπων που βρίσκονται στο αυτοκίνητο σας ή σε διπλανά αυτοκίνητα.

  4. Τηρείτε αποστάσεις

  Εάν οδηγείτε με 120 χλμ./ώρα, πρέπει να οδηγείτε τουλάχιστον 60 μέτρα πίσω από το αυτοκίνητο που βρίσκεται μπροστά σας. Σε ομίχλη ή υγρό οδόστρωμα, αυξήστε ακόμη περισσότερο την απόστασή σας και θυμηθείτε να ανάψετε τους προβολείς σας για λόγους ασφαλείας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ