Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Αυγ-2018 08:32

  Μέτρα αναβάθμισης μοντέλων MINI από το καλοκαίρι του 2018

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πολυάριθμα νέα χαρακτηριστικά στον τομέα της τεχνολογίας κίνησης προάγουν τη διασκεδαστική οδήγηση και μειώνουν τους ρύπους στα τρέχοντα μοντέλα MINI από το καλοκαίρι του 2018. Ο έλεγχος εκπομπών ρύπων σε όλες τις βενζινοκίνητες εκδόσεις του 3θυρου MINI, του 5θυρου MINI και του MINI Convertible καθώς και των MINI Clubman και MINI Countryman θα περιλαμβάνει φίλτρο σωματιδίων από τον Ιούλιο του 2018.  Έτσι, τα μοντέλα της Βρετανικής premium μάρκας θα πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις του προτύπου Euro 6d-TEMP. Αυτό δείχνει τη συνεχή προσπάθεια της ΜΙΝΙ για βελτιστοποίηση των ρύπων στα τρέχοντα μοντέλα της. Οι diesel εκδόσεις των MINI Clubman και MINI Countryman συμμορφώνονται με το πρότυπο Euro 6d-TEMP από τον Μάρτιο του 2018. Το σύστημα ελέγχου εκπομπών ρύπων περιλαμβάνει εκτός από φίλτρο σωματιδίων diesel και καταλύτη αποθήκευσης οξειδίων του αζώτου (NOX) και έναν καταλυτικό μετατροπέα SCR με ειδικό ψεκασμό ουρίας (AdBlue) για αποτελεσματική μείωση των οξειδίων του αζώτου.

  Επιπλέον, οι σχετικές εκδόσεις των MINI Clubman και MINI Countryman θα εφοδιάζονται με αναβαθμισμένους βενζινοκινητήρες από τον Ιούλιο του 2018. Εδώ, βελτιστοποιημένη Τεχνολογία MINI TwinPower Turbo ωφελεί την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων. Εναλλακτικά, αντί του στάνταρ μηχανικού κιβωτίου, τα βενζινοκίνητα μοντέλα των MINI Clubman και MINI Countryman θα διατίθενται με 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic στο μέλλον.

  MINIΔυναμικές αλλαγές σχέσεων, υψηλό επίπεδο άνεσης, αυξημένη ευκολία: 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη.
  Οι γρήγορες αλλαγές σχέσεων και η υψηλή εσωτερική απόδοση είναι τα χαρακτηριστικά του 7-τάχυτου κιβωτίου Steptronic με διπλό συμπλέκτη που διατίθεται προαιρετικά για περισσότερες εκδόσεις των επιτυχημένων μοντέλων MINI στην premium compact κατηγορία από τον Ιούλιο του 2018. Η χρήση δύο συμπλεκτών στις αλλαγές σχέσεων επιτρέπει εξαιρετικά σπορ επιτάχυνση χωρίς διακοπή της ροπής. Εκτός από την πιο διασκεδαστική οδήγηση, η σχεδιαστική φιλοσοφία με καταβολές από το μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει όλα τα χαρακτηριστικά άνεσης ενός αυτόματου κιβωτίου. Αυτό εξασφαλίζει αρμονικές και σχεδόν αθόρυβες αλλαγές, αλλά και ελαχιστοποιημένες αλλαγές φορτίου κινητήρα – όχι μόνο κατά την επιτάχυνση αλλά και στην επιβράδυνση. Το 7-τάχυτο Steptronic με διπλό συμπλέκτη επιτρέπει επίσης τη χρήση του auto start/stop και της λειτουργίας coasting (ρολάρισμα) για αυξημένη απόδοση. Επιπλέον, ο έλεγχος του κιβωτίου είναι συνδεδεμένος με το σύστημα πλοήγησης (εάν διατίθεται). Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα πλοήγησης μπορούν να χρησιμοποιούνται για επιλογή της σχέσης ακριβώς σύμφωνα με τα διαδρομή. Το 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη ελέγχεται με ηλεκτρονικό επιλογέα που μεταφέρει τις εντολές του οδηγού μέσω ηλεκτρικών σημάτων στον εγκέφαλο του κιβωτίου.

  Από τον Ιούλιο του 2018, το 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη διατίθεται επίσης προαιρετικά σε συνδυασμό με τους αναβαθμισμένους κινητήρες για τα MINI Clubman και MINI Countryman. Οι αποδοτικότεροι βενζινοκινητήρες που εφοδιάζονται στάνταρ με φίλτρο σωματιδίων πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου Euro 6d-TEMP. Με το 7-τάχυτο Steptronic, η κατανάλωση μικτού κύκλου για το MINI One Clubman και το MINI Cooper Clubman είναι τώρα 5,7 lit / 100 km και στις δύο περιπτώσεις (Επίπεδο CO2: 130 g/km). Οι αντίστοιχες τιμές για το MINI Cooper S Clubman είναι 5,8 lit / 100 km και 133 g/km. Η κατανάλωση και το επίπεδο εκπομπών CO2 του MINI One Countryman με 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic είναι 5,9 lit / 100 km και 135 – 134 g/km. Για το MINI Cooper Countryman οι τιμές είναι 5,9 - 5,8 lit / 100 km και 134 – 132 g/km). Οι αντίστοιχες τιμές μετρημένες για το  MINI Cooper S Countryman είναι 6,0 li και 138 – 136 g/km (οι τιμές εξαρτώνται από τον τύπο του ελαστικού). Όλες οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων μετρήθηκαν σύμφωνα με τα νέα διαδικασία μέτρησης WLTP και στη συνέχεια έγινε αναγωγή στον κύκλο NEDC για λόγους σύγκρισης.

  Ακόμα ταχύτερες αλλαγές σχέσεων επιτυγχάνονται μέσω του σπορ 7-τάχυτου κιβωτίου Steptronic, που διατίθεται σαν πρόσθετη επιλογή για το MINI Cooper S Clubman και το MINI Cooper S Countryman. Χειριστήρια αλλαγών (Shift paddles) διατίθενται στο τιμόνι για μηχανικές αλλαγές σχέσεων.

  MINIΣτάνταρ στα MINI Clubman και MINI Countryman : αυτόματος έλεγχος φώτων πορείας .
  Ένα νέο στοιχείο του στάνταρ εξοπλισμού των MINI Clubman και MINI Countryman από το καλοκαίρι του 2018 αυξάνει τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας. Στο μέλλον, τα δύο μοντέλα MINI στην premium compact κατηγορία θα εφοδιάζονται με αυτόματο έλεγχο φώτων πορείας στάνταρ. Αυτή η λειτουργία εξασφαλίζει ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των προβολέων και πίσω φώτων ανάλογα με τις ανάγκες, σύμφωνα με τις συνθήκες φωτισμού εκεί όπου κινείται το όχημα. Για το σκοπό αυτό, ο διακόπτης των φώτων πορείας και στα δύο μοντέλα αποκτά μία πρόσθετη θέση από το Ιούλιο του 2018: αυτή επισημαίνεται με ένα εικονίδιο που περιέχει το γράμμα "A". Όταν χρησιμοποιείται το αυτόματο σύστημα φώτων πορείας, τα φώτα όχι μόνον ενεργοποιούνται τη νύχτα αλλά και όταν σουρουπώνει ή όταν η ορατότητα είναι κακή λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά και μέσα σε τούνελ ή σε σκοτεινά πολυώροφα πάρκινγκ οχημάτων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:51 13/08

  Peugeot 2008 1.5 BlueHDi 130 EAT8

  To 2008 με την 2η γενιά περνά σε μια νέα εποχή. Το δοκιμάζουμε στην κορυφαία έκδοση πετρελαίου.

  16:06 07/08

  Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+

  Δοκιμάζουμε την μαγική νέα Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ η οποία διαθέτει τον ισχυρότερο δίλιτρο κινητήρα παραγωγής αλλά και εθιστική οδική συμπεριφορά.

  08:40 05/08

  Κάτω από τη βάση στη ψηφιακή εποχή οι ελληνικές εταιρείες

  Άγνωστες έννοιες η ψηφιακή διαχείριση αποθεμάτων και οι ηλεκτρονικές πωλήσεις.

  09:20 04/08

  Renault Captur 1.3 TCe 130 Ps DYNAMIC

  Δοκιμάζουμε το νέο Renault Captur στην έκδοση βενζίνης με 130 άλογα και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

  16:15 03/08

  BP Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE

  H νέα βενζίνη BP Super Unleaded 98 οκτανίων, με 98 οκτάνια και τεχνολογία ACTIVE, αποτελεί την "super" επιλογή.

  09:02 03/08

  EQ Power: Η Mercedes-Benz συνεχίζει να επεκτείνει τη γκάμα των plug-in hybrid μοντέλων της

  Η Mercedes-Benz συνεχίζει να εξελίσσει τη γκάμα των μοντέλων plug-in hybrid με περισσότερα από 20 μοντέλα.

  17:03 31/07

  Mercedes-Benz GLE 300d 4MATIC

  Δοκιμάζουμε την GLE της Mercedes-Benz με τις πληθωρικές διαστάσεις αλλά και δίλιτρο κινητήρα πετρελαίου!