Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Ιαν-2018 08:19

  5 αστέρια ασφάλειας για το Citroen C3 Aircross (vid.)

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το νέο Citroën C3 Aircross, επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο τα ανώτερα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στις πρόσφατες αξιολογήσεις του Euro NCAP. Το νέο μοντέλο κέρδισε την ανώτερη διάκριση των Πέντε Αστέρων με εξαιρετικές επιδόσεις σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες κρίνονται τα αυτοκίνητα από τον Οργανισμό, αποδεικνύοντας την σχεδιαστική επιτυχία του C3 Aircross από την άποψη της παθητικής ασφάλειας και της ασφάλειας των πεζών, καθώς επίσης και του υψηλού επιπέδου τεχνολογίας με συστήματα υποστήριξης του οδηγού.

  C3 AircrossΗ βαθμολογία, τα σημεία της οποίας περιγράφονται λεπτομερώς παρακάτω, επιβραβεύει την αποτελεσματικότητα του Next Gen. SUV Citroën C3 Aircross, σε ότι έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα του εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας.

  Προστασία Ενηλίκων: 32.6 πόντοι/ 85%

  Μπροστινή σύγκρουση: 7.8 πόντοι (μέγιστο: 8)

  Μπροστινή πρόσκρουση σε τοίχο: 7.7 πόντοι (μέγιστο: 8)

  Πλευρική πρόσκρουση: 8 πόντοι (μέγιστο: 8)

  Πρόσκρουση σε στύλο: 7.5 πόντοι (μέγιστο: 8)

  Επιβάρυνση αυχένα επιβατών: 1.6 πόντοι (μέγιστο: 3)

  Η καμπίνα του νέου C3 Aircross είναι σχεδιασμένη να προσφέρει μέγιστη άνεση για τους επιβαίνοντες, με ένα φιλόξενο και ευχάριστο, μα πάνω απ’ όλα, ασφαλές περιβάλλον. Για τον οδηγό του, το C3 Aircross αποδεικνύει τη φύση του SUV και τον άριστο χαρακτήρα του, με την ευκολία των χειρισμών του. Τόσο ο οδηγός, όσο και οι επιβάτες αισθάνονται ασφαλείς και απολαμβάνουν προστασία υψηλού επιπέδου.

  Προστασία επιβατών: 40,5 πόντοι/ 82%

  Ένα αυτοκίνητο το οποίο απευθύνεται σε νεαρά ζευγάρια, νέους γονείς, το νέο C3 Aircross Next Gen. SUV ξεχωρίζει και με την εξαιρετική απόδοσή του σε ότι αφορά στην προστασία των παιδιών.

  Προστασία πεζών: 27.0 πόντοι/ 64%

  Ευέλικτο στην πόλη αλλά και με όλα τα χαρακτηριστικά που το κάνουν ιδιαίτερα ευχάριστο στον οδηγό του, το νέο Citroën C3 Aircross Next Gen. SUV ικανοποιεί τις απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής και εξασφαλίζει εντυπωσιακή προστασία πεζών.

  Συστήματα ασφαλείας: 7,2 πόντοι/ 60%

  Με το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort®, ο σχεδιασμός του Next Gen. SUV Citroën C3 Aircross ολοκληρώθηκε με γνώμονα κάθε ταξίδι να γίνεται ευκολότερο και ασφαλέστερο χάρη στις διαισθητικές τεχνολογίες που εξασφαλίζουν την ηρεμία και την ασφάλεια στο τιμόνι. Το νέο SUV Citroën C3 Aircross διαθέτει 12 τεχνολογικές εφαρμογές στην υπηρεσία του οδηγού, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στις καθημερινές μετακινήσεις.

   

  • CitroenΝέο C3 AIRCROSS NEXT GEN. SUV: Με 12 Συστήματα υποβοήθησης οδήγησης

   

  Το Grip Control® με Hill Assist Descent (Έλεγχος Πρόσφυσης με Υποβοήθηση Κίνησης σε Κατωφέρεια) - (προσφέρεται στο βασικό εξοπλισμό στην έκδοση Shine): διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες και σε κάθε είδους οδόστρωμα, ενώ κάνει τις ολισθηρές κατηφορικές διαδρομές σε σαθρό έδαφος, παιχνίδι.

  Το Active Safety Brake (Ενεργό Σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος) διαθέτει οπτικό και ηχητικό σήμα προειδοποίησης, λειτουργεί με στόχο τον περιορισμό ή ακόμα και την αποφυγή εμπρόσθιας σύγκρουσης, παρέχοντας τη δυνατότητα στο νέο C3 Aircross να φρενάρει μόνο του, χωρίς την παρέμβαση του οδηγού. Η κάμερα πολλαπλών λειτουργιών που διαθέτει το μοντέλο στο επάνω μέρος του παρμπρίζ, εντοπίζει τα ακίνητα εμπόδια, τα οχήματα που κινούνται με χαμηλότερη ταχύτητα αλλά και τους πεζούς που περνούν μπροστά από το αυτοκίνητο. Το σύστημα αυτό λειτουργεί από τα 5 έως και τα 85 χλμ./ώρα και οι αισθητήρες του, ενεργοποιούν τα φρένα αυτόματα, όταν διαγνωστεί κίνδυνος σύγκρουσης.

  Με το έγχρωμο σύστημα Head-Up Display, ο οδηγός μπορεί να έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαδρομή του, χωρίς να απομακρύνει το βλέμμα του από το δρόμο. Η προβολή των στοιχείων γίνεται σε μια ανακλινόμενη επιφάνεια (ταχύτητα κίνησης αλλά και δεδομένα από τη χρήση του cruise control, του περιοριστή ταχύτητας και του GPS) και είναι σταθερά μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

  CitroenΤο σύστημα αναγνώρισης των σημάτων κυκλοφορίας στο δρόμο, αναγνωρίζει τα όρια ταχύτητας σε πραγματικό χρόνο και "προτείνει" το όριο που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο οδηγός.

  Η αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων, κάνει ασφαλέστερες τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Με την αυτόματη λειτουργία της μεγάλης ή της μεσαίας σκάλας ανάλογα με το φωτισμό του περιβάλλοντος σε κάθε περίπτωση, κάνει πιο εύκολη την ορατότητα για τον οδηγό αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

  Η Κάμερα Οπισθοπορείας, μεγιστοποιεί την ορατότητα του οδηγού κατά τη διαδικασία στάθμευσης. Όταν ο οδηγός επιλέξει την όπισθεν στο κιβώτιο των ταχυτήτων, η κάμερα ενεργοποιείται και η εικόνα αναπαράγεται στην οθόνη αφής των 7 ιντσών που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην απεικόνιση αυτή, υπάρχουν και έγχρωμα σημεία αναφοράς για να μπορεί ο οδηγός να έχει καλύτερη αντίληψη της απόστασης από τα διάφορα αντικείμενα πίσω από το αυτοκίνητο, καλύπτοντας εύρος 180 μοιρών.

  Το Park Assist (Υποβοήθηση παρκαρίσματος) κάνει τη διαδικασία στάθμευσης πιο εύκολη, και ασφαλέστερη. Με το σύστημα αυτό, το αυτοκίνητο παρκάρει αυτόματα σε κάθετες και παράλληλες θέσεις, ενώ εξασφαλίζει με το πάτημα ενός πλήκτρου τη θέση στάθμευσης. Το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός, είναι να επιλέξει την όπισθεν στο κιβώτιο των ταχυτήτων και να ελέγχει την ταχύτητα κίνησης, με τις περιστροφές του τιμονιού να τις αναλαμβάνει το Park Assist.

  Το Lane Departure System (σύστημα ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας) αντιμετωπίζει την έλλειψη συγκέντρωσης από τη μεριά του οδηγού. Ενεργοποιείται όταν η ταχύτητα κίνησης περνάει τα 60 χλμ./ώρα και επεμβαίνει στο τιμόνι για να επανέλθει το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας, όταν πλησιάζει να αλλάξει πορεία χωρίς να έχει ενεργοποιήσει το φλας ο οδηγός. Ο οδηγός ειδοποιείται για τη λειτουργία του συστήματος με ηχητικό σήμα αλλά και τη σχετική λυχνία που ανάβει στον πίνακα των οργάνων.

  Το Blind Spot Monitoring System (σύστημα επόπτευσης νεκρής γωνίας) ειδοποιεί τον οδηγό όταν υπάρχει άλλο όχημα στην "τυφλή" γωνία του αυτοκινήτου, με ένα οπτικό σήμα στους εξωτερικούς καθρέπτες.

  Με το Driver Attention Alert System (Προειδοποίηση Βοήθειας Οδηγού) προλαμβάνεται η κόπωση του οδηγού μια και το σύστημα καταγράφει τη συμπεριφορά του οδηγού σε σχέση με τις αντιδράσεις του στο δρόμο. Όταν παραστεί ανάγκη, ο οδηγός ενημερώνεται με ηχητικά και οπτικά σήματα πως πρέπει να εντείνει την προσοχή του στο δρόμο. Η λειτουργία του είναι ειδικά προσαρμοσμένη για την κίνηση του αυτοκινήτου στην αριστερή λωρίδα του δρόμου και λειτουργεί όταν η ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου είναι πάνω από τα 65 χλμ./ώρα.

  Το Coffee Break Alert (Προειδοποίηση διαλείμματος έπειτα από συνεχή οδήγηση 2 ωρών) - (διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό) ενημερώνει τον οδηγό πότε είναι η ώρα να κάνει ένα διάλλειμα. Μετά από δύο συνεχόμενες ώρες οδήγησης και με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 70 χλμ./ώρα το σύστημα ενημερώνει τον οδηγό πως έχει έρθει η ώρα για μια στάση.

  Με το Keyless Entry και Start (Είσοδος και εκκίνηση χωρίς κλειδί), γίνεται το κλείδωμα, το ξεκλείδωμα αλλά και η εκκίνηση του κινητήρα χωρίς τη χρήση του κλειδιού. Το αυτοκίνητο αναγνωρίζει τον οδηγό του καθώς εκείνος το πλησιάζει.

  Άλλη μια πολύ σημαντική τεχνολογία συνδεσιμότητας που έχει το νέο C3 Aircross SUV, είναι το Citroen Connect Box. Χάρη στην κλήση έκτακτης ανάγκης και στο SOS Pack, ο οδηγός μπορεί να επικοινωνήσει με ένα τηλεφωνικό κέντρο για βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης του οχήματος.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  13:05 12/12

  Καθ’ οδόν για τα Χριστούγεννα με το Nissan LEAF

  Η Nissan θα γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα με ένα "φωτεινό", εορταστικό Nissan LEAF που τροφοδοτείται από τη δική του ανακτώμενη ενέργεια.

  09:00 12/12

  Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes-Benz GLA (vid.)

  Η 2η γενιά της εξαιρετικά πετυχημένης Mercedes-Benz GLA αποκαλύφθηκε με SUV χαρακτήρας, μεγαλύτερους χώρους και περισσότερη ασφάλεια.

  18:30 11/12

  Ελληνικό Αυτοκίνητο της χρονιάς το νέο Peugeot 208

  Το νέο Peugeot 208 αναδείχθηκε το "Αυτοκίνητο του 2020" από τον ανεξάρτητο δημοσιογραφικό θεσμό "Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα".

  13:00 11/12

  Η Hyundai Motorsport στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών WRC

  Απονομή του τίτλου της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας των Κατασκευαστών WRC για το 2019 στην Hyundai Motorsport κατά τη διάρκεια της ετήσιας τελετής απονομής των βραβείων της FIA.

  09:00 11/12

  Η VW διπλασιάζει την χρονική απόστασης ανάμεσα στα sevice

  Ο καθιερωμένος προγραμματισμένος έλεγχος και service του αυτοκινήτου, αρχίζοντας από το νέο Golf, θα γίνεται πλέον κάθε 24 μήνες, αντί για τους 12 που ισχύει σήμερα.

  11:18 10/12

  Volvo: Νέες υβριδικές εκδόσεις για το XC60

  To δημοφιλές XC60 πλέον είναι διαθέσιμο σε ήπιες υβριδικές εκδόσεις που είναι πιο αποδοτικές και ευφυείς.

  09:14 10/12

  Open Weekend απο την Peugeot

  Η Peugeot, με αφορμή το λανσάρισμα του ΝΕΟΥ PEUGEOT 208, διοργανώνει από την Παρασκευή 13 μέχρι και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου ένα OPEN WEEKEND σε όλο το δίκτυο των Επίσημων Διανομέων της ανά την...

  09:08 10/12

  Νέο Audi Q7 TFSI e quattro

  Η Audi παρουσιάζει το νέο Audi Q7 TFSI e quattro, ένα plug-in hybrid SUV με πολυτέλεια και χώρους.

  13:00 09/12

  Renault Total Care Winter 2019

  Η Renault εξασφαλίζει για τα μοντέλα της, ξένοιαστα και ασφαλή χιλιόμετρα, με το πρόγραμμα Renault Total Care Winter 2019.

  09:00 09/12

  The E-talian Job

  Βιώσιμη απόδραση από την καθημερινότητα με το νέο MINI Cooper SE.

  12:36 06/12

  Το Abarth 124 rally τιμά μια μεγάλη παράδοση

  Η επιτυχία του Abarth 124 rally στους αγώνες το 2019 τίμησε με ιδανικό τρόπο την 70η επέτειο της μάρκας του "Σκορπιού".

  09:32 06/12

  Το νεο Clio προσφέρει ασφάλεια 5 αστέρων

  Το νέο Renault CLIO, η νέα, 5η γενιά του παγκόσμιου γαλλικού best seller, αναδεικνύεται σε ηγέτη της ασφάλειας, κερδίζοντας τα 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

  13:30 05/12

  Το νέο MINI John Cooper Works GP

  Ένα σπάνιο μοντέλο με αγωνιστικά γονίδια θέτει νέα πρότυπα επιδόσεων στην πολυτελή κατηγορία μικρών αυτοκινήτων.

  09:00 05/12

  Η Audi στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E

  Η Audi Sport ABT Schaeffler, συμμετέχει στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E με στόχο την πρώτη θέση τόσο στους κατασκευαστές όσο και στους οδηγούς.

  13:10 04/12

  Νυχτερινό κάμπινγκ στη Νορβηγία με Ford Transit (vid.)

  Στη Νορβηγία επιτρέπεται το νυχτερινό κάμπινγκ στην ύπαιθρο και αυτό αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για ταξίδια περιπέτειας με το Ford Transit Custom Nugget.

  09:00 04/12

  Διακρίσεις για δυο μοντέλα της Kia

  Η Kia κατακτά δύο βραβεία στο "Women’s World Car of the Year 2019".