Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Δεκ-2017 08:02

  Οι καινοτομίες της Seat γιορτάζουν

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αυτό το έτος σηματοδοτεί τη δέκατη επέτειο λειτουργίας του SEAT Prototype Development Centre (CPD) και το έργο του τιμήθηκε σε σχετική εκδήλωση που διοργανώθηκε με τη συμμετοχή όλων των επαγγελματιών του Κέντρου. To CPD, που βρίσκεται στη καρδιά του εργοστασίου στο Martorell, είναι η σύνδεση του R&D και του σταδίου παραγωγής, όπου η μάρκα συνδυάζει την ανάπτυξη και την κατασκευή και η εικονική πραγματικότητα παίρνει σάρκα και οστά. Από τα εγκαίνια του το 2007, η εταιρεία έχει επενδύσει 430 εκατομμύρια ευρώ στο κέντρο αυτό που διαθέτει 19.000 τετραγωνικά μέτρα σύγχρονων εγκαταστάσεων και απασχολεί περίπου 300 μηχανικούς και εξειδικευμένους τεχνικούς.

  Ένας από τους κύριους στόχους του SEAT Prototype Development Centre (CPD) είναι να μειωθεί ο χρόνος εξέλιξης νέων μοντέλων και να προωθηθεί η αποτελεσματικότητα των διαδικασιών και διαχείρισης πόρων. Παράδειγμα αποτελεί η χρήση εικονικής πραγματικότητας στα αρχικά στάδια ανάπτυξης ενός μοντέλου που μείωσε κατά 30% το χρόνο παραγωγής πρωτοτύπων.

  Ο SEAT Vice-President for Production, Dr. Andreas Tostmann υπογράμμισε "Το Prototype Development Centre είναι μία προηγμένη λειτουργία και ένα σαφές παράδειγμα της δέσμευσης της SEAT στη "Βιομηχανία 4.0”. Εργαζόμαστε με την εικονική πραγματικότητα για πάνω από μία δεκαετία και την εφαρμόζουμε σε πρωτότυπα και διαδικασίες παραγωγής". Ο Dr.Tostmann πρόσθεσε ότι "το CPD είναι προσανατολισμένο στις διαδικασίες παραγωγής και προωθεί την συμμετοχή ατόμων σε διαφορετικούς τομείς. Ταυτόχρονα, αποτελεί το βασικό παράγοντα υλοποίησης βελτιώσεων, οι οποίες μας επιτρέπουν να αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο νέα projects πριν την υλοποίηση τους και να μειώνουμε το κόστος και τις προθεσμίες που απαιτούνται για την κατασκευή πρωτοτύπων".

  Κέντρο υψηλής απόδοσης

  Τα τελευταία 10 χρόνια, το CPD δημιούργησε 150 μοντέλα για τη βελτίωση της βιωσιμότητας της σχεδίασης, 2.000 δοκιμαστικά πρωτότυπα και 4.000 αυτοκίνητα για τη βελτιστοποίηση προϊόντων και διαδικασιών, ενώ εφάρμοσε 12.000 βελτιώσεις για υψηλότερη ποιότητα. Οι εργασίες στο CPD αρχίζουν στα πρώτα στάδια ενός νέου project. Τρία χρόνια πριν την έναρξη της παραγωγής, κατασκευάζει τα πρώτα πρωτότυπα δοκιμών και προ-παραγωγής με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, όπως η εικονική πραγματικότητα και με προσομοίωση διαδικασιών μαζικής παραγωγής.

  Μέχρι στιγμής, τα πρωτότυπα και τα μοντέλα προ-παραγωγής που αναπτύχθηκαν σε αυτές τις εγκαταστάσεις υψηλής αποδοτικότητας περιλαμβάνουν δύο γενιές Ibiza, Leon, Toledo, Mii, Alhambra και πιο πρόσφατα το Ateca και το Arona. Ομοίως, το Κέντρο συνέβαλε επίσης και στην ανάπτυξη μοντέλων Audi, όπως το Q3 και το A1. Τώρα το CPD εργάζεται για τη προετοιμασία έξι νέων έργων που θα φτάσουν στην αγορά στο μέλλον.

  Το CPD προωθεί την καινοτομία σύμφωνα με τη δέσμευση της SEAT για την ψηφιοποίηση του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας. Παράδειγμα αποτελεί η νέα τεχνική της προσθετικής παραγωγής (additive manufacturing) που δημιουργεί το τελικό αντικείμενο με πολλαπλές και ακριβείς επιστρώσεις υλικών. Η εφαρμογή αυτής της τεχνικής μειώνει τις ενδιάμεσες διαδικασίες παραγωγής και επιτρέπει στα τμήματα να ολοκληρώνονται μέχρι και 75% πιο γρήγορα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ