Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Δεκ-2017 08:21

  Ismailos Connected: Μια πρωτοποριακή εφαρμογή που θα αλλάξει το περιβάλλον οδήγησης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πόσες φορές, μέσα στην πιεσμένη καθημερινότητα, δυσανασχετούμε για το έστω και ένα έξτρα τηλέφωνο που δεχόμαστε για μία υπηρεσία ή μία προσφορά; Ακόμη κι αν είναι για κάτι πολύ σημαντικό όπως την προγραμματισμένη συντήρηση του αυτοκινήτου μας, μπορεί να μην δώσουμε τη δέουσα προσοχή. Κάπως έτσι ξεκίνησε η σκέψη πίσω από την εφαρμογή Ismailos Connected. Ο Πάνος Ισμαήλος θέλησε να δημιουργήσει ένα "φύλακα άγγελο" για τους κατόχους αυτοκινήτων με σκοπό την υποστήριξή τους παντού και πάντα. Έτσι το όραμα και η δημιουργικότητα αναμείχθηκαν με την εμπειρία της οικογενειακής επιχείρησης Α.Ισμαήλος Α.Ε., που αποτελεί μια ισχυρή παρουσία στο χώρο του αυτοκινήτου τα τελευταία 32 χρόνια, και 27 χρόνια μοιράζεται την πορεία της και τις αξίες της με τη μάρκα Mercedes-Benz ως εξουσιοδοτημένος διανομέας και επισκευαστής Mercedes-Benz & smart.

  IsmailosΜε αυτή τη βάση στήθηκε μια ομάδα από ταλαντούχους νέους με σκοπό να δημιουργηθεί μια εφαρμογή, η οποία στην αρχική της μορφή ονομάζεται Ismailos Connected. Κάθε ένας διαχειριζόταν ένα διαφορετικό κομμάτι και με τις ιδέες τους άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Η υλοποίηση είχε φτάσει σε τελικό στάδιο, όταν μεγάλη εταιρία του εξωτερικού που δραστηριοποιείται στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας και παράλληλα επενδύει σε start up επιχειρήσεις τεχνολογικού ενδιαφέροντος, τοποθετήθηκε στρατηγικά στην όλη προσπάθεια. Όταν λοιπόν μια μεγάλη εταιρία αγκαλιάζει μια τέτοια ιδέα, η πρώτη αναγνώριση έχει έρθει. Η συνεργασία επιταχύνει την τελική διαμόρφωση της εφαρμογής, οπότε έχουμε μια προσπάθεια στα πρότυπα μιας start up, που είναι έτοιμη να εισάγει το προϊόν στην αγορά. Φτάσαμε λοιπόν στην ολοκλήρωση της εφαρμογής, οπότε και ο Πάνος Ισμαήλος την παρουσίασε στους δημοσιογράφους σε μια εκδήλωση με πολύ χρώμα αλλά και συναίσθημα. Άψογος σαν οικοδεσπότης και παρά το νέο της ηλικίας του, μας παρουσίασε με πολύ κατανοητό τρόπο την εφαρμογή, η οποία από τα μέσα Δεκεμβρίου θα είναι διαθέσιμη στο Apple Store αλλά και στο Play Store. Στην πραγματικότητα καταφέρνει να μας λύσει τα χέρια, με τρόπο που δεν είχαμε φανταστεί ότι γίνεται. Επειδή όμως τίποτα δεν είναι τυχαίο, πίσω από την εφαρμογή που θα διαβάσετε παρακάτω, κρύβεται πολύ δουλεία αλλά και σκέψη βγαλμένη από το μέλλον, ώστε να είναι κάτι πρωτοποριακό και καινοτόμο.

  Ένας "ελβετικός σουγιάς" σε εφαρμογή

  IsmailosΑς δούμε όμως πιο αναλυτικά της εφαρμογή. Σχεδιάστηκε ώστε να είναι εύκολη στη χρήση ενώ ταυτόχρονα να αποτελεί ένα "εργαλείο" που δεν θα αφήνει κενά στις ανάγκες του οδηγού. Με το κατέβασμα της εφαρμογής δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο προφίλ με βάση το αυτοκίνητο του πελάτη. Η αρχική οθόνη της εφαρμογής χωρίζεται σε τέσσερα μέρη με ισάριθμες επιλογές. Το πρώτο μέρος ονομάζεται "Εύρεση Λύσης" και, κατά την άποψή μας, κάνει τη διαφορά. Ο χρήστης από εδώ έχει αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο με τα συνεργεία της Α.Ισμαήλος Α.Ε. στέλνοντας απορίες, παρατηρήσεις αλλά και ερωτήματα. Από εκεί και πέρα έχει στηθεί ένα back office, πρόθυμο να λύσει κάθε πρόβλημα και να δώσει συμβουλές. Ο χρήστης θα έχει την επιλογή να επικοινωνήσει με γραπτό μήνυμα, με φωτογραφίες ή και συνδυαστικά. Για παράδειγμα αν ανάψει μια ένδειξη στον πίνακα οργάνων, ο χρήστης θα μπορεί να τη φωτογραφίσει, να τη στείλει στο back office και από εκεί και πέρα να του δοθούν συμβουλές. Επιπλέον θα υπενθυμίζει για το service του αυτοκινήτου, για το ΚΤΕΟ ακόμα και για την ανανέωση του ασφαλιστήριου συμβολαίου, διακριτικά, όπως όλοι μας θα θέλαμε.

  IsmailosΠολλά περισσότερα από ένα συνεργείο

  Η δεύτερη επιλογή έχει την ένδειξη "κοντά μου". Με αυτή και με βάση τη θέση του, ο κάτοχος, θα μπορεί να αναζητήσει ειδικούς προορισμούς κοντά του, όπως συνεργείο, πρατήριο καυσίμων, ΑΤΜ, νοσοκομείο, εμπορικά καταστήματα κ.α. Έχει έτσι ένα πολύ καλό σύμβουλο, πάντοτε μαζί του, που "ξέρει" καλύτερα από τον καθένα την περιοχή στην οποία βρισκόμαστε.

  Πολλές φορές παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας αφηρημένοι και στη συνέχεια ψάχνουμε να το βρούμε. Η τρίτη επιλογή έχει την ένδειξη "τοποθεσία στάθμευσης", έρχεται να λύσει και αυτό το πρόβλημα. Αποθηκεύουμε το στίγμα της θέσης όπου παρκάραμε το αυτοκίνητο και όταν θελήσουμε να το βρούμε, μας οδηγεί πίσω σε αυτό!

  Η τελευταία επιλογή μπορεί να μας σώσει τη ζωή και ονομάζεται "Επείγον". Σε περίπτωση λοιπόν που υπάρξει κάποια άμεση ανάγκη για βοήθεια, με το άγγιγμα της επιλογής, μπορεί να κάνει άμεση κλήση σε γραμμή 24ωρης κάλυψης. Έτσι ξέρεις πως πάντα υπάρχει κάποιος μέσα από την εφαρμογή Ismailos Connected που μπορεί να σε βοηθήσει, ανεξάρτητου ώρας και τοποθεσίας.

  Αυτή είναι η πρώτη έκδοση της εφαρμογής. Μία εφαρμογή όμως πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής, οπότε ήδη ετοιμάζεται η 2η έκδοση. Σε αυτή θα υπολογίζονται στοιχεία όπως η πιστότητα στην εταιρία, η ιστορικότητα ενός πελάτη, ενώ θα επιτρέπει την πρόσβαση και σε περισσότερο εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως pick up-service and delivery, ενώ θα υπάρχει επιπλέον πρόγραμμα πιστότητας (Loyalty Program), με ειδική τιμολόγηση και πρόσβαση σε ειδικά πακέτα εξυπηρέτησης για τους πελάτες.

  IsmailosΈμπνευση και δύναμη η Mercedes-Benz

  Μέσα από την συνεργασία με τη Mercedes-Benz αναπτύχθηκε και ωρίμασε η Α.Ισμαήλος Α.Ε., οπότε είναι λογικό όλες οι ενέργειες να έχουν σχέση μαζί της. Οπότε η εφαρμογή του Πάνου Ισμαήλου έρχεται να συμπληρώσει τα apps αλλά και την global εφαρμογή που ετοιμάζει το εργοστάσιο.

  Η εφαρμογή περνά τα Ελληνικά σύνορα

  IsmailosΠέραν της εξυπηρέτησης των πελατών της Α.Ισμαήλος Α.Ε., στόχος είναι η εφαρμογή να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χώρες, σε άλλους dealer, ανεξάρτητα από τη μάρκα των αυτοκινήτων. Η δυνατότητα προσαρμογής είναι μεγάλη, ενώ παρόμοιες εφαρμογές σπανίζουν σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Εδώ το δικό της ρόλο θα παίξει και η εταιρία με την οποία συνεργάστηκε η ελληνική ομάδα και που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Είναι κοινός στόχος η διεθνοποίηση της εφαρμογής, κάτι που πιστεύουμε ότι θα γίνει, μιας και μιλάμε για κάτι πρωτοποριακό. Ταυτόχρονα η εφαρμογή είναι μικρή σε όγκο δεδομένων και εύχρηστη, με δυνατότητα συνεργασίας με όλους τους τύπους κινητών συσκευών.

  Test

  Τώρα αυτό που μένει είναι να δοκιμάσουμε την εφαρμογή στην πράξη, σε λίγες μέρες. Όλοι μπορούν να την κατεβάσουν, ωστόσο σε πρώτη φάση θα εξυπηρετεί τους πελάτες της A. Ισμαήλος Α.Ε.. Για εμάς, τους τελικούς καταναλωτές, κάτι πολύ σημαντικό είναι πως όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία χρέωση! Τυχεροί λοιπόν οι πελάτες, που θα αποκτήσουν μια σειρά υπηρεσιών, επιπρόσθετα από την ήδη πολύ υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση στην Α.Ισμαήλος Α.Ε.

  Ismailos

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:36 06/12

  Το Abarth 124 rally τιμά μια μεγάλη παράδοση

  Η επιτυχία του Abarth 124 rally στους αγώνες το 2019 τίμησε με ιδανικό τρόπο την 70η επέτειο της μάρκας του "Σκορπιού".

  09:32 06/12

  Το νεο Clio προσφέρει ασφάλεια 5 αστέρων

  Το νέο Renault CLIO, η νέα, 5η γενιά του παγκόσμιου γαλλικού best seller, αναδεικνύεται σε ηγέτη της ασφάλειας, κερδίζοντας τα 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

  13:30 05/12

  Το νέο MINI John Cooper Works GP

  Ένα σπάνιο μοντέλο με αγωνιστικά γονίδια θέτει νέα πρότυπα επιδόσεων στην πολυτελή κατηγορία μικρών αυτοκινήτων.

  09:00 05/12

  Η Audi στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E

  Η Audi Sport ABT Schaeffler, συμμετέχει στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E με στόχο την πρώτη θέση τόσο στους κατασκευαστές όσο και στους οδηγούς.

  13:10 04/12

  Νυχτερινό κάμπινγκ στη Νορβηγία με Ford Transit (vid.)

  Στη Νορβηγία επιτρέπεται το νυχτερινό κάμπινγκ στην ύπαιθρο και αυτό αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για ταξίδια περιπέτειας με το Ford Transit Custom Nugget.

  09:00 04/12

  Διακρίσεις για δυο μοντέλα της Kia

  Η Kia κατακτά δύο βραβεία στο "Women’s World Car of the Year 2019".

  13:00 03/12

  Η διαφορετικότητα δεν είναι ελάττωμα!

  Η Mercedes-Benz Ελλάς και οι συνεργάτες της σε ένα διαφορετικό τουρνουά μπάσκετ.

  09:00 03/12

  Κατασκευή ηλεκτιρκών ΜΙΝΙ στην Κίνα

  Το BMW Group θα κατασκευάζει μελλοντικά οχήματα MINI E στην Κίνα σε συνεργασία με την Great Wall Motor.

  13:00 02/12

  Οι τιμές του νέου Ford Puma στην Ελλάδα

  Στην Ελλάδα το νέο Ford Puma με τιμές από 20.097€, ήπια υβριδική τεχνολογία mHEV, πρωτοποριακές τεχνολογίες διασυνδεδεμένου αυτοκινήτου και 8 χρόνια εγγύηση.

  09:00 02/12

  Mercedes-Benz Ελλάς και εταιρική υπευθυνότητα

  Δημοσιεύτηκε ο έκτος Aπολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της Mercedes-Benz Ελλάς.

  16:55 01/12

  Ο Hamilton ηγέτης (vid.)

  Ο Lewis Hamilton κερδίζει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς θυμίζοντας ποιος είναι ο ηγέτης της F1 σήμερα.

  17:12 30/11

  F1: Τίποτα δεν είναι τυχαίο (vid.)

  Ο Lewis Hamilton αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι δεν κατέκτησε τυχαία το φετινό πρωτάθλημα.

  16:08 29/11

  Mercedes-Benz CLA Coupé 180 d 7G-DCT

  Δοκιμάζουμε τη νέα γενιά CLA που χαρακτηρίζεται από την συνολική αναβάθμιση αλλά και την συναισθηματική προσέγγιση.

  11:43 29/11

  Όλοκαίνουργιο πρωτότυπο απο την Hyundai

  Η Hyundai N αποκαλύπτει το ολοκαίνουργιο πρωτότυπο RM19 Racing Midship Sports Car.

  09:00 29/11

  Η ξεχωριστή νέα Mercedes-Benz GLB (vid.)

  Η νέα Mercedes-Benz GLB, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, δεν είναι ένα κοινό SUV που ήρθε απλά να γεφυρώσει την γκάμα της μάρκας.

  13:00 28/11

  Futuron Concept απο την Kia

  Το Futuron Concept της Kia είναι ο σχεδιαστικός προπομπός για τα μελλοντικά ηλεκτρικά SUV coupe.