Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Νοε-2017 11:31

  Η Michelin και η βιώσιμη κινητικότητα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από τις 30 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουνίου 2018, η ετήσια παγκόσμια διάσκεψη – ορόσημο που διοργανώνει η Michelin, με τίτλο Movin’On, έχει στόχο να εξελίξει επιπλέον το διάλογο για τη βιώσιμη κινητικότητα. Αυτή τη χρονιά, το γενικό θέμα της εκδήλωσης θα είναι "Δημιουργώντας την έξυπνη, βιώσιμη και ευέλικτη κινητικότητα του αύριο". Σε αυτό το πλαίσιο, θα αναπτυχθούν έξι νέες θεματικές ενότητες, με στόχο να κάνουν πράξη φιλόδοξες ιδέες.

  Μετά τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης το 2017, το Movin’On 2018 θα επιχειρήσει να μετατρέψει τις ιδέες σε λύσεις και θα εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο, για να κάνει πράξη τις βιώσιμες μεταφορές. Οι έξι νέες θεματικές ενότητες της Διάσκεψης είναι οι εξής:

  1 – Ενεργειακή απεξάρτηση από τον άνθρακα και ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα: Μία θεματική που εστιάζει στις μεταφορές με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την εφαρμογή ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου, ώστε να επιτευχθεί η καθαρή και βιώσιμη κινητικότητα μέχρι το 2050, όπως ζητήθηκε από τη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή 2015 (COP21).

  2 – Ενώνοντας δυνάμεις για να πηγαίνουμε μπροστά: η νέα πολυμορφική κοινωνία:  Μία θεματική η οποία εστιάζει στα έξυπνα logistics, στην αστική κινητικότητα και στις εμπειρίες των χρηστών, στην ανάγκη για λύσεις κινητικότητας με χαμηλή επίδραση στο περιβάλλον, στην επανεξέταση των χώρων που διατίθενται στα παραδοσιακά αυτοκίνητα ή στις εκτιμήσεις για την εμφάνιση των "πράσινων" οχημάτων.

  3 – Πώς οι καινοτόμες τεχνολογίες επιταχύνουν την υλοποίηση: Μία θεματική που εστιάζει σε συγκεκριμένες λύσεις που προωθούν τις μεταφορές του μέλλοντος, ονειρεύονται το αδύνατο και βοηθούν την εμφάνιση αυτόνομων και συνδεδεμένων οχημάτων μέχρι το 2020.

  4 – Συνεργασία για την επιτάχυνση της αλλαγής: Μία θεματική που αναλύει προσεκτικά κάθε πτυχή της αλλαγής της κινητικότητας, εξετάζοντας και τις ιδέες για βελτίωση της διεθνούς κινητικότητας, με στόχο τον εντοπισμό λύσεων στις καθημερινές προκλήσεις και ερωτήσεις.

  5 – Κινητικότητα στην εποχή της κυκλικής οικονομίας: Μία θεματική που θέτει ερωτήματα για την παραδοσιακή οικονομία, η οποία για πολλά χρόνια αποτελεί ένα γραμμικό σύστημα με βάση το μοντέλο "παράγω, παίρνω και διαθέτω", αναγκάζοντάς μας να εφεύρουμε ξανα τον τροχό - να χρησιμοποιούμε λιγότερα, λιγότερο συχνά και πιο έξυπνα.

  6 –  Κινητικότητα και φιλόδοξα σχέδια: Μία θεματική που εστιάζει στα φιλόδοξα σχέδια, τα οποία θα μεταμορφώσουν την κινητικότητα του σήμερα και θα διαμορφώσουν τις μεταφορές του αύριο. 

  Από τις 30 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουνίου 2018, στο Μόντρεαλ, πάνω από 4.000 ηγέτες από τον ακαδημαϊκό, τον πολιτικό, τον επιχειρηματικό κόσμο καθώς και από το χώρο των αστικών κέντρων και των start-ups,  θα μοιραστούν τις ιδέες, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για να κάνουν πραγματικότητα την έξυπνη, βιώσιμη και πολυμορφική κινητικότητα.

  MichelinΣχετικά με το Movin’On:

  Το Movin’On της Michelin είναι μία παγκόσμια διάσκεψη για τη βιώσιμη κινητικότητα. Η διάσκεψη βασίζεται στην πεποίθηση ότι οι λύσεις στις μελλοντικές προκλήσεις της κινητικότητας θα προκύψουν μέσα από ένα οικοσύστημα ηγετών από τον ακαδημαϊκό, τον πολιτικό, τον επιχειρηματικό κόσμο και το χώρο των start-ups. Από τις 30 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2018, στο Μόντρεαλ, το Movin’On θα φέρει σε επαφή τους φορείς λήψης αποφάσεων, τους ειδικούς καθώς και τους λάτρεις της κινητικότητας από όλο τον κόσμο, με κοινό στόχο την κινητοποίηση "από τη φιλοδοξία στη δράση", εστιάζοντας στο θέμα "Ενισχύοντας την έξυπνη, βιώσιμη και πολυμορφική κινητικότητα του αύριο". Για περισσότερες πληροφορίες: www.movinon.michelin.com/en

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ