Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 10-Δεκ-2022 09:15

  Πρόωρες Εκλογές: ανόητο και εγκληματικό σενάριο!

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Θοδωρή Γιάνναρου

  Μια από τις παραμέτρους που θεωρείται ότι παίζουν ρόλο στην αύξηση της επιθετικότητας του σουλτάνου του Ερντογανιστάν εναντίον της Ελλάδας είναι η προοπτική να χαθούν οι εκλογές για τον ίδιο και το ΑΚΡ, τον Ιούνιο 2023, κάτι που τον θέτει σε κίνδυνο, τόσο πολιτικά, όσο και φυσικά. Οι εκλογές που έρχονται είναι καθαρά θέμα επιβίωσης για τον Ταγγίπ και την οικογένειά του. Όπως τα έσπειρε λοιπόν ο ίδιος με τα ίδια του τα χέρια… μόνος θα τα θερίσει και έχει πολλά να χάσει, αν δεν βγει νικητής ο σουλτάνος μας!

  Αν γινόταν… κάτι που με βέβαιότητα θα ήθελε, είναι να πάει τις εκλογές στις καλένδες… Το σενάριο αναβολής των εκλογών μέσω ενός ελληνοτουρκικού πολέμου, είναι πιθανώς η μόνη ευκαιρία που νομίζει πως έχει, και το σενάριο αυτό προβάλλεται συχνά και από τα ΜΜΕ της γείτονος!

  Οι τόνοι, ούτως ή άλλως, έχουν ανέβει πολύ και γενικά η γλώσσα και το ύφος που χρησιμοποιείται από τον ηγέτη του Ερντογανιστάν και το πολιτικοστρατιωτικό ασκέρι που τον πλαισιώνει είναι πρωτόγνωρη και δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιων συμπεριφορών στο παγκόσμιο γίγνεσθαι των τελευταίων δεκαετιών!

  Φράσεις όπως… "Η κατάληψη των νησιών του Αιγαίου… από τους Έλληνες, δεν μας δεσμεύει!”... "Οταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται”, και… "μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ”, έχουν πλέον παγιωθεί, χρησιμοποιούνται σχεδόν καθημερινά και η ιστορία έχει δείξει πως οι απέναντι, πάντα εννοούν αυτά που λένε και προετοιμάζονται γι’ αυτά, άσχετα με το πότε θα κάνουν πράξη τις προαναγγελίες τους -το εμπεδώσαμε σε όλο του το μεγαλείο με τον Αττίλα στην Κύπρο! Οι απειλές και ο σχεδιασμός των απέναντι. είχαν ήδη ξεκινήσει από το 1955, αλλά έγιναν πράξη 18 χρόνια αργότερα!

  Ας επιστρέψουμε όμως στα του Ταγγίπ: ποιο είναι το ζητούμενο και ποιο το διακύβευμα; Το πρώτο βέβαια είναι η ψήφος των πολιτών… ενώ το δεύτερο είναι μια πιθανή ήττα που θα του κοστίσει την ίδια την ύπαρξή του! Σε άρθρο του Συντάγματος των γειτόνων μας -αν δεν κάνω λάθος, είναι το άρθρο 18, αναφέρεται ρητά, πως σε περίπτωση πολέμου, η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση μπορεί να ακυρώσει τις εκλογές για ένα έτος και αν παραστεί ανάγκη -λόγω συνέχισης του, για ακόμα ένα χρόνο… και στη συνέχεια, για όσο αυτό κριθεί αναγκαίο… λόγω πολέμου!

  Ένας δεκαετής για παράδειγμα πόλεμος, θα του ταίριαζε γάντι. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα κυβερνούσε ως… αυτοκράτορας… σουλτάνος και… στρατηλάτης, μέχρι τα βαθιά γεράματα, χωρίς εκλογές και χωρίς την ανάγκη να δίνει αναφορά σε κανέναν… ούτε να χρειάζεται να πάει σε εκλογές -one man show δηλαδή! Αν ο άνθρωπος αυτός δει και αποδεχθεί, πως ο ίδιος, η κυβέρνηση του και το οικοδόμημα που επί είκοσι χρόνια στήνει κινδυνεύει, τότε θα επιτεθεί στην Ελλάδα, προκειμένου να μην πάει σε εκλογές!

  Ο Ταγγίπ έχει αντιληφθεί, την νέα στρατηγική που εγκαινίασε ο Πούτιν με την εισβολή στην Ουκρανία, μια νέα περίοδος κατά την οποία αυταρχικοί ηγέτες όπως ο ίδιος μπορεί να ξεκινήσουν πολέμους επικαλούμενοι την εθνική ασφάλεια! Το βέβαιο είναι πως θέλει να μιμηθεί τον Ρώσο φίλο του και ψάχνει την κατάλληλη στιγμή με τις κατάλληλες συνθήκες για να το επιχειρήσει… αλλά τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα και θα αναγκαστεί να βιαστεί!

  Ποια είναι άραγε η κατάλληλη στιγμή για το εγχείρημά του, δεδομένου πως οι μήνες που απομένουν μέχρι την εκλογική αναμέτρηση στη γείτονα χώρα είναι πλέον λίγοι; Πότε θα δώσει το σύνθημα για επίθεση στο στρατό του, έστω και μικρής κλίμακας -α λα Ίμια, που να την βαφτίσει πόλεμο, έχοντας βέβαια ξεχάσει, πως η Τουρκία δεν είναι Ρωσία, ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ και από την άλλη, η Ελλάδα δεν είναι Ουκρανία!

  Ο χρόνος που θα επιλέξει για να σωθεί μέσω μιας σύρραξης που ο ίδιος θα προκαλέσει, είναι όταν η Ελλάδα θα ασχολείται με άλλα πράγματα και δεν θα έχει κυβέρνηση… Όταν δηλαδή θα έχουμε εκλογές και μάλιστα πριν τις δικές του!

  Μήπως κάποια τέτοια στιγμή δεν διάλεξε και για την Κύπρο, όταν η Ελλάδα βρισκόταν λίγο πριν την πτώση της χούντας και η Κύπρος βίωνε έναν σχεδόν εμφύλιο σπαραγμό; Μήπως στα Ίμια δεν επέλεξε τη χρονική περίοδο, όπου ο Σημίτης ακόμα δεν είχε σχεδόν προλάβει να ορκιστεί και και επί της ουσίας δεν υπήρχε προετοιμασμένη για τέτοια γεγονότα κυβέρνηση;

  Άσχετα με το τι θέλουν κάποιοι εδώ στη χώρα μας, για λόγους εθνικής ασφάλειας. οι εκλογές πρέπει να γίνουν συγχρόνως με τις εκλογές του Ταγγίπ ή μετά από αυτές! Η οποιαδήποτε σκέψη για πρόωρες εκλογές με γνώμονα το αμιγώς προσωπικό και κομματικό συμφέρον είναι ανόητη, αυτοκαταστροφική και σίγουρα όχι σύμφωνα με το συμφέρον της χώρας μας!

  Ας αναλογιστούμε λοιπόν: απειλές προς την χώρα μας, όπως και προς άλλες χώρες είχαν γίνει και στο παρελθόν, αλλά, ακόμα κι αν ήταν αναμενόμενη κάποια περιορισμένη σύρραξη, κανείς δεν περίμενε πως θα οδηγούνταν σε πραγματικό πόλεμο. Μέχρι πριν λίγους μήνες, αν κάποιος έλεγε πως θα γινόταν ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, θα θεωρούνταν εκτός τόπου και χρόνου!

  Ως χώρα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο την πλέον ακατάλληλη στιγμή για εμάς, ώστε με τις κατάλληλες κινήσεις να το αποφύγουμε και να έχουμε Plan Α, B, C… που να συνεχίζει μέχρι εκεί που τελειώνει η Αλφαβήτα…

  Τον κίνδυνο τον αντιμετωπίζει κανείς, μέσω πρόβλεψης και έξυπνων τακτικών και κινήσεων, ειδικά όταν γνωρίζει την πάγια τακτική ενός προαιώνιου εχθρού!

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ