Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Δεκ-2022 00:05

  Όταν τραγουδιστές, σεισμολόγοι και πρώην υπουργοί μιλούσαν για τα εμβόλια

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Σπύρου Δημητρέλη

  Τα ακούγαμε στο παρελθόν, αλλά όχι και στο πολύ μακρινό. Η ελληνική κοινωνία είχε φτάσει στα όρια του διχασμού –έχουμε ως λαός άλλωστε αυτή τη ροπή- για ένα πολύ απλό ζήτημα που η επιστήμη το έχει λύσει εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Αυτό του εμβολιασμού για μια  φονική επιδημία, όπως αυτή της Covid. To τι ακούσαμε εκείνη την περίοδο αγγίζει τα όρια της κωμωδίας, αν όχι τραγωδίας. Ας παραθέσουμε μερικά από αυτά που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο, υποστηρίζονταν από τραγουδιστές και ηθοποιούς, σεισμολόγους ή ακόμη και αρχηγούς νεότευκτων κομμάτων και πρώην υπουργούς! Ας ξεκινήσουμε από τα πιο light. Το εμβόλιο δεν είναι δοκιμασμένο. Το εμβόλιο δεν είναι ασφαλές γιατί το έφτιαξαν πολύ γρήγορα. Το εμβόλιο προκαλεί ζημιά στον ανθρώπινο οργανισμό. Το εμβόλιο δεν έχει καμία αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση του κορονοϊού. Και πάμε και στα πιο hard core. Αυτά που κυκλοφορούσαν στην ψεκασμένη πλευρά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: "να σας προβληματίζει η χρονική σύμπτωση των δικτύων 5G με το εμβόλιο. Με τον εμβολιασμό βάζουν και ένα τσιπ στον άνθρωπο για να τον παρακολουθεί ο Bill Gates. Με το εμβόλιο αλλάζουν τον γενετικό κώδικα του ανθρώπου για να τον κάνουν υποχείριο. Δεν είναι εμβόλιο, είναι μπόλι. Μέσα στα επόμενα δυο χρόνια από τον εμβολιασμό θα πεθαίνουν μαζικά οι εμβολιασμένοι και θα απειληθεί με αφανισμό το ανθρώπινο είδος. Τώρα δεν κάνουν πολέμους για να μειώσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό αλλά τους εμβολιάζουν για να πεθάνουν". Και άλλα πολλά.

  Θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο το πρωί για τα όσα απίστευτα ακούστηκαν και γράφτηκαν για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Για ένα πολύ απλό πράγμα που αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας. Θα μπορούσαμε σήμερα να γελάμε με όλα αυτά. Αυτός που γράφει αυτές τις λέξεις είναι εμβολιασμένος, υγιής και βεβαίως… ζωντανός! Και επιπλέον δεν έχω ακόμη καταφέρει να συνδεθώ απευθείας με το δίκτυο 5G χωρίς τη μεσολάβηση ενός smart phone. Ούτε βεβαίως να επικοινωνήσω μέσω του τσιπ που μου έβαλαν με τον Bill Gates ο οποίος από την έπαυλή του στην Καλιφόρνια δεν έχει άλλη δουλειά από το να παρακολουθεί εμένα και μερικά δισεκατομμύρια ανθρώπους στις καθημερινές τους μετακινήσεις.  Φαντάζουν αστεία όλα αυτά δυο χρόνια μετά τους πρώτους εμβολιασμούς. Δεν είναι, όμως,  καθόλου αστεία. Η κυβέρνηση έφτασε ακόμη και να νομοθετήσει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού προκειμένου να σώσει ζωές. Ακόμη και εργαζόμενοι στον υγειονομικό κλάδο αρνούνταν να εμβολιαστούν, παρά το γεγονός ότι έφτασαν να χάσουν τη δουλειά τους.  Είναι απολύτως τραγικά όλα όσα ακούστηκαν διότι υπήρξαν άνθρωποι που δυστυχώς τα πίστεψαν και έχασαν τη ζωή τους. Υπάρχει μια πολύ χαρακτηριστική σύγκριση που δείχνει τη ζημιά που έγινε στην Ελλάδα από αυτούς που είτε από αφέλεια, είτε επιτηδευμένα, επιχείρησαν να δημιουργήσουν ακροατήριο σε ένα ζήτημα που δεν προσφέρεται.

  Η Πορτογαλία, είναι μια χώρα του ευρωπαϊκού νότου με πληθυσμό 10,3 εκατομμύρια. Τo ίδιο και η Ελλάδα με 10,6 εκατομμύρια. Το 21,8% του πληθυσμού και στις δυο χώρες είναι ηλικίας άνω των 65 ετών, καθιστώντας τις από αυτές με τον πιο γηρασμένο πληθυσμό στον κόσμο. Οι πιο ηλικιωμένοι είναι και πιο ευάλωτοι στην Covid.  Η κρατική δαπάνη για την υγεία είναι στην Πορτογαλία 7,2% του ΑΕΠ και στην Ελλάδα 6,7%. Περίπου στα ίδια επίπεδα είναι και η κρατική δαπάνη για νοσοκομειακή περίθαλψη στις δυο χώρες. Δεν είναι δηλαδή η Πορτογαλία μια Δανία στις κρατικές δαπάνες για την υγεία. Στην Πορτογαλία, με βάση επίσημα στοιχεία,  εμβολιάστηκε έστω με μια δόση το 94,9% του πληθυσμού ενώ πλήρως εμβολιάστηκε το 86,2%. Στην Ελλάδα εμβολιάστηκε με μια δόση το 74,4% και πλήρως το 71,7% του πληθυσμού.  Υπάρχει μια σαφής υστέρηση των Ελλήνων στον εμβολιασμό. Στην Πορτογαλία ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του Covid ήταν μέχρι χθες 25.517 ενώ στην Ελλάδα μέχρι χθες είχαν χάσει τη ζωή τους 34.309. Ως χώρα είχαμε λοιπόν περίπου 9.000 περισσότερους νεκρούς σε σχέση με την Πορτογαλία από μια πανδημία για την οποία βρέθηκε έγκαιρα ένα εμβόλιο. Αυτοί οι 9.000 περισσότεροι νεκροί είναι μια πραγματική τραγωδία για τους Έλληνες. Ας γίνει αυτή η νέα τραγωδία, αυτό το τελευταίο απότοκο της δημαγωγίας και του λαϊκισμού ένα ακόμη δίδαγμα για να μην γίνουν ανάλογα λάθη στο μέλλον. Την επόμενη φορά που οι επαγγελματίες συνωμοσιολόγοι, σκοταδιστές, λαϊκιστές και δημαγωγοί πουλήσουν τα ευχάριστα στα αυτιά ψέματά τους σε κάθε πεδίο, ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί. Μπορεί και να αποφύγουμε την επόμενη τραγωδία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ