Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Σεπ-2021 00:24

  Ζωσμένοι Ταλιμπάν ανάμεσά μας...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Θοδωρή Γιάνναρου 

  Τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, τα οποία εκδίδονται ακόμα και από γιατρούς-επίορκους, που δολίως και κατόπιν αμοιβής, παραβιάζουν τόσο τους νόμους του Κράτους, όσο και τον όρκο του Ιπποκράτη που έδωσαν, απειλούν άμεσα την κοινωνία, ίσως και περισσότερο από τον ίδιο τον ιό SARS-CoV2 και τη λοίμωξη COVID 19 που πυροδοτείται μετά από έκθεση σε αυτόν. 

  Η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί και κάποιοι έχουν τόσο εκτροχιαστεί και αποθρασυνθεί, φθάνοντας στο σημείο να προτρέπουν ανθρώπους που χρήζουν μετάγγισης, λόγω π.χ. επικείμενου χειρουργείου, να ζητούν φιάλες αίμα από..., ανεμβολίαστους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο, τόσο την έκβαση της ασθένειάς τους, όσο και της ίδιας της ζωής τους!

  Είναι πλέον θέμα αυτοσυντήρησης να σταματήσουμε να μιλάμε συνεχώς για τα δικαιώματα των ανεμβολίαστων και να επικεντρωθούμε στα δικαιώματα των εμβολιασμένων, τα οποία μάλλον έχουμε ξεχάσει. Οι άνθρωποι του αντιεμβολιαστικού κινήματος έχουν αποθρασυνθεί σε μεγάλο βαθμό και έχοντας κυριολεκτικά ξεσαλώσει, έχουν οργανωθεί σε ετερόκλητες αγέλες, έχοντας καταστεί πλέον επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, ειδικά τώρα που βλέπουν το παιχνίδι να χάνεται.  Βέβαια πρέπει να εξαιρεθούν κάποιοι συμπολίτες μας, που φοβούνται λόγω όλων αυτών των ψεμάτων που κυκλοφορούν, χωρίς σε καμία περίπτωση να ανήκουν στην κάστα των αντιεμβολιαστών.

  Οι άνθρωποι αυτοί χρήζουν βοήθειας και συμπαράστασης και το θέμα που αντιμετωπίζουν, μπορεί να λυθεί μόνο  με κατανόηση, διάλογο και ενότητα  -εδώ δεν χωρούν απειλές και αφορισμοί. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι που σκέφτονται και οργανώνονται ειδικά μέσω του διαδικτύου και προβαίνουν σε ανήθικες και πολλές φορές παράνομες ή/και εγκληματικές πράξεις, έχοντας δολίως  εισχωρήσει εντός των εμβολιαστικών κέντρων, προσπαθώντας να σπάσουν την εμβολιαστική αλυσίδα και σε κάποιες περιπτώσεις -ευτυχώς λίγες, το έχουν καταφέρει.

  Αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και κυκλοφορούν ανάμεσά μας ως εμβολιασμένοι, που όμως δεν είναι. Είναι αυτοκινούμενες βόμβες, όπως ζωσμένοι βομβιστές αυτοκτονίας-Ταλιμπάν ανάμεσά μας. Είναι αισχρό, εγκληματικό και δυστυχώς εύκολο. Μπορεί κάποιος να πάρει ένα rapid - ή ένα pcr- test από έναν οποιονδήποτε ιδιώτη, να μπει στο σύστημα του ΕΟΔΥ και να δηλωθεί εμβολιασμένος, ή ότι δήθεν έχει νοσήσει, ότι έχει φυσική ανοσία και κατ’ αυτό τον τρόπο να αποκτήσει χωρίς να το δικαιούται,  όλα εκείνα τα προνόμια που έχουν θεσπιστεί από την Πολιτεία για τους εμβολιασμένους πολίτες.

  Τώρα που έχουν σοβαρέψει τα πράγματα και έχει σφίξει ο κλοιός, κάποιοι κλαψουρίζουν πως θα χάσουν τη δουλειά τους και το ψωμί των παιδιών τους, πράγμα ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο. Δυστυχώς το παιχνίδι έχει παραχοντρύνει, διότι αυτοί οι κάποιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο και μεθοδολογία, κυρίως μέσα από το διαδίκτυο όπου με διακριτικό και ξεδιάντροπο τρόπο εκβιάζουν γιατρούς και νοσηλευτές να τους συνδράμουν  -ακόμα και με αμοιβή, στην παρανομία που σκέφτονται να διαπράξουν και αναπόφευκτα, κάποιοι θα ενδώσουν! Από την άλλη όμως,  καθοδηγούν και άλλους να συμπλεύσουν μαζί τους και έτσι φθάσαμε στο σημείο κάποιοι να αρνούνται να διασωληνωθούν ή να αρνούνται να δεχθούν αίμα αν πιστοποιημένα δεν προέρχεται από...  μη εμβολιασμένους και άλλα ευτράπελα!

  Αν αυτό δεν είναι αυτοκτονικό, τότε τι είναι;

  Τα περισσότερα άτομα αυτοκτονούν, κατά την κοινή πεποίθηση, όταν είναι είτε σε κατάθλιψη, είτε βρίσκονται απομονωμένα. Συνηθέστερα, το σχέδιο αυτοκτονίας εκτελείται, τη χρονική περίοδο, που το άτομο δείχνει να έχει επανακτήσει τις ψυχικές και σωματικές του δυνάμεις, καθώς και την αυτοπεποίθησή του. Η αυτοκτονία δεν προβλέπεται δυστυχώς, αλλά υπάρχουν ενδείξεις που κάνουν ορατή την πιθανότητά της και οι οποίες συνδράμουν στο να αναγνωριστεί εγκαίρως ένας άνθρωπος που κινδυνεύει. Η αυτοκτονία δεν είναι λύση αλλά αδιέξοδο που πολλές φορές πυροδοτείται από άλλους και όχι από τον ίδιο τον αυτόχειρα...  στην περίπτωσή μας  όμως  με τον Κορονοϊό, θα πάρουν δυστυχώς και άλλους μαζί τους.

  Τι κοινό συνδέει τους βομβιστές αυτοκτονίας, τους Τζιχαντιστές και τους αυτοκτονικούς της πανδημίας; Πρόκειται για συμπεριφορές κοινές, που συνδέονται με την προσωπικότητά τους; Ανήκει στη σφαίρα της ψυχοπαθολογίας; Πότε και πως θα μπορούσε να εξαλειφθεί ο φόβος;

  Καθώς οι κοινωνίες της Ευρώπης προσπαθούν να συνέλθουν από τις βομβιστικές τραγωδίες και από την πανδημία, και ενώ η αγωνία παρατείνεται με νέες απειλές τόσο από τους μεν, όσο και από τους δε, αυτές οι ερωτήσεις αναζητούν βασανιστικά τις απαντήσεις τους. Όμως, σε αυτή τη διαδρομή του προβληματισμού μας υπάρχει ένα μάλλον ανυπέρβλητο εμπόδιο: Η λανθασμένη έννοια της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τα δικά της διαφορετικά, θρησκευτικά, ιδεολογικά και πολιτισμικά πρότυπα, στην πραγματικότητα αδυνατεί να κατανοήσει τόσο το Ισλάμ, όσο και τον φασισμό που κεκαλυμμένα έχει κρυφτεί μέσα στη Δημοκρατία και επιδιώκει να επιβληθεί από τους λίγους στους πολλούς. Για τον ίδιο λόγο, η προσπάθειά μας να εξηγήσουμε τη συμπεριφορά τόσο των "βομβιστών αυτοκτονίας”, όσο και των... "βομβιστών της πανδημίας” που είναι κοινή, υπονομεύεται  εξ’ αρχής με τις διαφορετικές πεποιθήσεις και τις αντιλήψεις που ισχύουν.

  Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι δίπλα και γύρω μας, δεν αποζητούν πραγματικά την ελευθερία, επειδή εξ’ ορισμού, η ελευθερία προϋποθέτει ανάληψη ατομικών ευθυνών, και οι συγκεκριμένοι τρέμουν στην ιδέα της ανάληψης ευθύνης, δαιμονοποιώντας την όπου βρεθούν και όπου σταθούν. Είμαστε ήδη στο "παρά πέντε” και εξυπακούεται πως είναι πλέον επιτακτική ανάγκη επιβίωσης για όλους μας, να ενωθούμε, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το αισχρό και επικίνδυνο φαινόμενο πριν φθάσουμε στο σημείο χωρίς επιστροφή!

  Η Εισαγγελία έχει πλέον καθήκον, να παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα σε κάθε δημόσια εκδήλωση αντιεπιστημονικής άποψης και διασποράς ψευδών ειδήσεων, από όπου και αν αυτές προέρχονται, ώστε να περιοριστούν τα ψευδή επιχειρήματα, που δημιουργούν τη αυξημένη ζήτηση των πλαστών πιστοποιητικών και του εμπορίου της ασθένειας, της νοσηλείας, της διασωλήνωσης και του θανάτου.

  Η κυβέρνηση καλείται να λάβει δραστικά και ιδιαίτερα σκληρά μέτρα κατά των επικίνδυνων αυτών "βομβιστών της πανδημίας”  -τους Ταλιμπάν που επιβουλεύονται την δημόσια υγεία, επιβάλλοντας σε αυτούς τους επίδοξους "κατά συρροή δολοφόνους”, ακόμα και την ποινή της μακροχρόνιας φυλάκισης, χωρίς δυνατότητα αναστολής, καθώς και εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, διότι αν δεν το πράξει, θα έχει αποτύχει ως κυβέρνηση, με όλες τις συνέπειες…

  * Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ