Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 04-Σεπ-2021 08:53

  Κι όμως, η γη γυρίζει…

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Θοδωρή Γιάνναρου

  Το τρομολαγνικό παρασκήνιο σχετικά με τα εμβόλια που αποτρέπουν την λοίμωξη COVID-19, είναι ιδιαίτερα ενεργό και έτσι διάφοροι ανήκοντες σε μία ισχνή μειοψηφία, προσπαθούν με νύχια και δόντια, να παραπλανήσουν τους πολίτες, ότι δήθεν τα συγκεκριμένα νέα εμβόλια mRNA  δεν είναι πραγματικά εμβόλια, αλλά θα επηρεάσουν με κάποιο κρυφό-μαγικό τρόπο τα ανθρώπινα γονίδια, όταν εισέλθουν μέσα  στο DNA των κυττάρων. Ιστορίες του Εξώκοσμου δηλαδή…που ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το λόγο που έρχονται στο προσκήνιο.

  Το κακόβουλο ψέμα και οι απίστευτες ανακρίβειες που συχνό αναρτώνται ή υποστηρίζονται μέσω blogs και ιστοσελίδων, καθώς και στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης -κυρίως στο Facebook, και βέβαια σε σχόλια, σε άρθρα όπως αυτό που διαβάζετε, που εκφράζουν απόψεις περί του αυτονόητου… ότι δήθεν τα συγκεκριμένα εμβόλια είναι μία συνωμοσία για εφαρμογή κάποιας μυστικής γονιδιακής θεραπείας, έχουν αποπροσανατολίσει και μπερδέψει τους πολίτες, που μη διαθέτοντας τις απαραίτητες γνώσεις, έχουν πιστεψει, σε αυτή την παραφιλολογία και διστάζουν ή και αρνούνται πεισματικά να εμβολιαστούν, θέτοντας έτσι εαυτούς και αλλήλους, σε πολλαπλό αλλά αχρείαστο κίνδυνο!

  Οι συμπολίτες μας αυτοί που υποστηρίζουν τα τρομολαγνικά σενάρια, παραλείπουν εσκεμμένα ή δεν γνωρίζουν, ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και δράσης των εμβολίων mRNA και συγκεκριμένα, ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν το οτιδήποτε στα ανθρώπινα γονίδιά, για τον απλούστατο λόγο, ότι  δεν παραμένουν στον οργανισμό του εμβολιασθέντος παραπάνω από μερικές ώρες ή το πολύ μια-δυο ημέρες. 

  Δυστυχώς η αλήθεια είναι, πως έχουν κυκλοφορήσει πλήθος σεναρίων, παραμυθιών και μύθων και πάμπολλες επιτηδευμένες διαστρεβλώσεις, ως προς το μηχανισμό δράσης των εμβολίων mRNA, από διάφορους περίεργους και αδαείς, όπως και συλλογικότητες, που όμως δεν έχουν καμία συνάφεια με την ιατρική ή τη βιολογία και το μόνο σίγουρο είναι, πως δεν διαθέτουν ίχνος σπό τις γνώσεις που απαιτούνται, για να κρίνουν, να διαφωνούν ή να συμφωνούν!

  Βαφτίζουν μέσα στη φρενίτιδα που τους προκαλεί η εγκεφαλική καταιγίδα,  τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna… "γονιδιακή θεραπεία” και υποστηρίζουν με φανατισμό ότι εκτός του ότι… όχι μόνο δεν πρόκειται για πραγματικά  εμβόλια, αλλά πυροδοτούν την παραγωγή τοξίνών από τον ίδιο τον οργανισμό και περιέχουν στη σύστασή τους ακόμα και μικροσκοπικά νάνο-τσιπάκια, για να μας ελέγχουν οι "κακοί”. Τώρα το ποιοι είναι όλοι αυτοί οι "κακοί” που τα κάνουν όλα αυτά, ακόμα δεν μας το έχουν αποκαλύψει!

  Το ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι: εάν όλες  οι συγκεκριμένες παρανοήσεις που δημιουργούν τις στρεβλώσεις της αλήθειας και την έξαρση της  παραφιλολογίας του τρόμου, για τα mRNA εμβόλια κατά της λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού  -COVIID-19,  που υφίστανται εδώ και πάνω από ένα χρόνο αυτή την παράλογη επίθεση, βασίζονται σε μακροχρόνιες επιστημονικές έρευνες και δεδομένα τυχαιοποιημένες μελετών, ή έγιναν βιαστικά, με αδιαφορία για την ασφάλεια εκείνων που εμβολιάζονται;

  Η αλήθεια εν τούτοις είναι πολύ διαφορετική και απέχει παρασάγγας από αυτά που οι συνωμοσιολόγοι διατείνονται: στην έρευνα που έλαβαν και συνεχίσουν να λαμβάνουν μέρος, τα κορυφαία πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του πλανήτη, σε μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια συνεργασία, τα αποτελέσματα μάλλον ακούγονται περίπλοκα  -"σαν ένα CD που γυρίζει ανάποδα”,  για κάποιους που δεν έχουν έστω υποτυπώδεις γνώσεις ή αμυδρή έστω σχέση με τον τομέα της μοριακής βιολογίας, της γενετικής, ή της ιολογίας. Έτσι χτίζουν ένα παραμύθι στο μυαλό τους και επαναλαμβάνοντάς το, το πιστεύουν, πηδούν νοητικά μέσα του, γίνονται μέρος αυτού, δημιουργώντας έτσι εμμονές και εξαρτημένα επιθετικά αντανακλαστικά, κάθε φορά που ακούνε την ωμή επιστημονική αλήθεια! Ο βραβευθείς με Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής Ρώσος, Ιβάν Πετρόβιτς Πάβλοφ, για την απόδειξη της κλασικής εξαρτημένης μάθησης και των εξαρτημένων αντανακλαστικών, έχει εξηγήσει ενδελεχώς το συγκεκριμένο φαινόμενο και απ’ ότι φαίνεται, η θεωρία του Παβλόφ αποδεικνύεται πολύ πιο περίπλοκη, από όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα, που τη βιώνουμε σε όλο της το μεγαλείο… ισχύει δίπλα και γύρω μας, κάθε μέρα!

  Τα εμβόλια που σχεδιάστηκαν και παράγονται  από την Pfizer και τη Moderna χρησιμοποιούν μικροσκοπικούς λιπιδικούς "φακέλους”  -λιπιδικά νανοσωματίδια για να εισάγουν ένα μόνο απειροελάχιστο τμήμα γενετικού υλικού που ονομάζεται messenger RNA, στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού. Αυτό περιέχει την αναγκαία πληροφορία και τις κρυπτογραφημένες οδηγίες, με σκοπό, το "χτίσιμο” της ακιδικής πρωτεΐνης, ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να μπορεί να βλέπει και να εντοπίζει τον εισβολέα-ιό, να τον αναγνωρίζει και να δημιουργεί αντίστοιχα αντισώματα για να τον εξουδετερώσει και μέχρι εκεί  -τίποτε άλλο "τρομακτικό” δεν συμβαίνει από όλα  αυτά που οι παραμυθάδες διαδίδουν! 

  Κάτι αντίστοιχο, αλλά εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας ισχύει και για τα υπόλοιπα δύο εμβόλια  -της AstraZeneca και της Johnson, όπου ένα μόριο DNA με δύο κλώνους, εισάγεται σε έναν αδρανή ιό -τον αδενοϊό. και επίσης περιέχει μέσα του οδηγίες για τη δημιουργία της ακιδικής πρωτεΐνης του ιού. Μόλις μπει μέσα στο κύτταρο, αυτές οι οδηγίες αποκρυπτογραφούνται, διαβάζονται και μεταφράζονται σε mRNA και προωθούνται στο κυτταρόπλασμα για να εκτελεστεί η αποστολή και να γίνει η δουλειά  -να εξουδετερωθεί δηλαδή ο ιός και να δημιουργηθεί ανοσία έναντι κάθε επόμενης εισβολής από τον ίδιο ιό. 

  Πως λειτουργεί τώρα όλο αυτό: τα ανθρώπινα κύτταρα, μετά τη αποκρυπτογράφηση του "φακέλου με τις οδηγίες που έλαβαν; Διαβάζουν λοιπόν τις οδηγίες και τις χρησιμοποιούν για τη δημιουργία με ακρίβεια, των συγκεκριμένων ακίδων που είναι πανομοιότυπες με εκείνες του ιού και στην συνέχεια  μεταφέρονται στο εξωτερικό περίβλημα της διπλής ημιδιαπερατής κυτταρικής μεμβράνης και εκεί αναγνωρίζονται πλέον από το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο θα τις θυμάται και στο μέλλον  -είναι η περίφημη "κυτταρική μνήμη”, για την οποία έχουν διεξαχθεί πολλές συζητήσεις.

  Ας βάλουμε όμως τώρα τα πράγματα στη θέση τους, απομυθοποιώντας κομμάτι-κομμάτι, τα επιχειρήματα των απανταχού παραμυθάδων, πολλοί εκ των οποίων έχουν παραμυθιαστεί οι ίδιοι και εξαπατηθεί από έμπειρους σε αυτή την τεχνική, "ειδικούς αερολόγους”…

  Οι ακίδες που κατασκευάζουν τα κύτταρα του οργανισμού, που ουσιαστικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά απλές πρωτείνες, σε καμία περίπτωση δεν είναι επικίνδυνες, ούτε μπορούν να προκαλέσουν οποιαδήποτε βλάβη ή νεοπλασία στον οργανισμό. Δημιουργούνται για ένα και μοναδικό λόγο -για να τις αναγνωρίσει το ανοσοποιητικό, που πριν, αδυνατούσε ακόμα και να τις δει, πόσο μάλλον να τις αναγνωρίσει, με αποτέλεσμα ο ιός να παρέμενε αόρατος  -stealth δηλαδή, για την άμυνα του οργανισμού! Οι δε ακίδες που κατασκευάζουν τα κύτταρα, δεν είναι καν ολόκληρες, αλλά "αποτυπώματα” του ιού  που συνδράμουν στην αναγνώριση και στη συνέχεια στην εξουδετέρωση του εισβολέα-ιού. 

  Το mRNA των εμβολίων έχει πολύ περιορισμένο χρόνο ζωής όπως ήδη αναφέρθηκε και παραμένει ενεργό μόνο για μερικές ώρες, έως μια-δύο μέρες προτού αποσυντεθεί και ανακυκλωθεί μαζί με τος ακιδικές πρωτεΐνες  ως κοινά κυτταρικά απορρίμματα.

  Για να εξηγηθεί τώρα αυτό που αποτέλεσε και το λόγο για να γραφτούν αυτές οι γραμμές, το mRNA αποτελεί μεν γενετικό υλικό, αλλά σε καμία περίπτωση "γονιδιακή θεραπεία” και υπό αυτή την έννοια, τα εμβόλια mRNA δρουν μόνο προληπτικά με βάση τη γενετική και όχι αυτό που φαντάζονται διάφοροι ευφάνταστοι εγκέφαλοι! Για τις Φαρμακοποιίες όλων των προηγμένων κρατών, αυτά τα εμβόλια ταξινομούνται ως απλά εμβόλια, και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με γονιδιακές θεραπείες, ή έστω κάτι άλλο που να παραπέμπει σε αυτές.

  Είναι μάλλον θέμα πρωτόγονης ακοής και περιορισμένων γνώσεων και έτσι, όταν ακούγονται λέξεις, όπως:  "γενετικό” ή "γονιδιακό” κάποιοι αδαείς με περιορισμένες γνώσεις και μόρφωση, -ασχέτως αν κάποιοι εξ’ αυτών είναι σπουδαγμένοι -ακόμα και γιατροί,  πιστεύουν αυτόματα, πως τα εμβόλια mRNA, πυροδοτούν αλλαγές το ανθρώπινο DNA, κάτι που όμως είναι νομοτελειακά αδύνατο να συμβεί!  

  Όπως φαίνεται, ένα σύντομο εισαγωγικό μάθημα στη μοριακή βιολογία, κρίνεται απαραίτητο, διότι στις επόμενες λίγες γραμμές, καταρρέει το επιχείρημα των συνωμοσιολόγων, πως τα mRNA εμβόλια της Pfizer, της Moderna και ενδεχομένως κάποιων καινούριων που θα δημιουργηθούν στο μέλλον, ότι δήθεν μανιπουλάρονται και αλλάζουν τα γονίδια των εμβολιασμένων με mRNA εμβόλια, λόγω του ότι,  για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει οι οδηγίες  που περιέχει ο "φάκελος” του  mRNA, να καταφέρουν να εισέλθουν στο κέντρο ελέγχου του κυττάρου, δηλαδή μέσα στον πυρήνα του κυττάρου!

  Υπάρχει όμως, ένα τεράστιο "όμως” και ένα ακόμα μεγαλύτερο "αλλά”: ο κυτταρικός πυρήνας διαχωρίζεται από το υπόλοιπο κύτταρο μέσω μιας δικής του μεμβράνης και ως εκ τούτου, προκειμένου να ξεπεράσει αυτή την προστατευτική μεμβράνη, το mRNA θα πρέπει να διαθέτει το ειδικό ένζυμο που ξεκλειδώνει την είσοδο κάτι όμως που δεν διαθέτει. Αλλά ακόμα και αν καθίστατο εφικτή η είσοδός του εντός του πυρήνα, υπάρχουν και άλλες διαδικαστικές δυσκολίες και ανυπέρβλητα εμπόδια, διότι το μονόκλωνικό μόριο του mRNA θα χρειαστεί να μεταφραστεί εκ νέου σε ένα δικλωνικό μόριο DNA, κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί, ενώ από την άλλη, υπάρχουν και άλλες δυσκολίες, που αποκλείουν αυτή την εκδοχή: εκτός των πολλαπλών τοιχών προστασίας, μεταξύ εμβολίων και γονιδίων, η "ιντεγκράση”, που είναι ένα ένζυμο που παράγουν οι ρετροϊοί και καθιστά δυνατή την ενσωμάτωση του γενετικού τους υλικού στο DNA των προσβληθέντων κυττάρων. και που παράγεται επίσης από ιούς με διπλόκλωνο DNA για τον ίδιο σκοπό, θα χρειαζόταν για τη ενσωμάτωση του νέου DNA στο υπάρχον DNA των κυττάρων μας, κάτι όμως που είναι αδύνατο να συμβεί, μιας και το συγκεκριμένο ένζυμο δεν εμπεριέχεται στα εμβόλια mRNA και άρα, οι πιθανότητες να συμβεί μεταφορά και ενσωμάτωση του mRNA των εμβολίων στο γενετικό μας υλικό είναι ίσες με το μηδέν! Είναι γεγονός, πως ακόμα και ο DNA-αδενοϊός που χρησιμοποιείται στα άλλα δύο εμβόλια, εισέρχεται μεν στον κεντρικό πυρήνα του κυττάρου που είναι και ο πύργος ελέγχου του, αλλά ποτέ δεν ενσωματώνεται στα χρωμοσώματά.

  Η αλήθεια είναι, ότι τα mRNA εμβόλια βασίζονται σε μια τεχνολογία που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Ήδη από τη δεκαετία του 80’ ξεκίνησε η έρευνα για να δημιουργηθούν mRNA εμβόλια κατά του καρκίνου και είχε στην πορεία εξαιρετικά αποτελέσματα! Όμως ξαφνικά διεκόπη η χρηματοδότηση των συγκεκριμένων ερευνών για καθαρά οικονομικούς λόγους! Βλέπετε, οι εξαιρετικά ισχυρές φαρμακευτικές εταιρείες, μαζί με τα καρτέλ που δημιουργήθηκαν, θα έχαναν εκατοντάδες δισεκατομμύρια από τα συγκεκριμένα εμβόλια που θα εξαϋλώναν τον καρκίνο! Έτσι με τη βοήθεια ισχυρών κυβερνήσεων που έπαιξαν συνειδητά το παιχνίδι τους, κατάφεραν να σταματήσουν τη συγκεκριμένη έρευνα και να γλυτώσουν τα τεράστια κέρδη τους, επιτρέποντας όμως, δεκάδες εκατομμύρια θανάτους από καρκίνο, που θα μπορούσαν ίσως να είχαν αποφευχθεί  -τουλάχιστον πολλοί εξ’ αυτών!

  Όμως, λόγω της πανδημίας και του παγκόσμιου κίνδυνου που ελλόχευε, οι έρευνες για τα εμβόλια με την τεχνική του mRNA επανήλθαν αναγκαστικά στο προσκήνιο και έτσι δημιουργήθηκαν σχετικά γρήγορα τα συγκεκριμένα εμβόλια! Τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν από την αρχή της πανδημίας στην προσαρμογή της ήδη έτοιμης έρευνας στον SARS-CoV2, έδωσαν την τελική ώθηση στην ανάπτυξη των σημερινών εμβολίων mRNA, που ήδη έχουν χορηγηθεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες παγκοσμίως και αποδείχθηκαν τα πλέον αποτελεσματικά στην πρόληψη των σοβαρών επιπλοκών της COVID-19, ενώ μέχρι και σήμερα που μιλάμε, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά σε όλες τις παραλλαγές του ιού, ακόμα και στη μετάλλαξη Δέλτα.

  Πρέπει να γίνει αναφορά και στα ασφαλή δομικά υλικά από τα οποία δημιουργήθηκαν τα εμβόλια mRNA κατά του Κορωνοιού,  SARS-CoV-2 και η μορφοποίηση τους σε λιπιδικά νανοσωματίδια που εγκιβωτίζουν και μεταφέρουν το mRNA με ασφάλεια στον προορισμό του, που αποτελεί την περίτρανη απόδειξη για την ασφάλεια των συγκεκριμένων εμβολίων. 

  Η λιπιδική αυτή νανοτεχνολογική προσέγγιση μέσω παρασκευής και ανάπτυξης λιπιδικών νανοσυστημάτων μεταφοράς mRNA, αποτελεί για όλους μας, ένα τεράστιο κεφάλαιο για την προστασία από επικίνδυνους μολυσματικούς παράγοντες όπως ο κορονοϊός μέσω της ανάπτυξης νέων καινοτόμων εμβολίων, που θα αποτελέσουν σημαντικό όπλο στη φαρέτρα της επιστήμης, για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων νέων θεραπειών εναντίον του καρκίνου και διαφόρων γενετικών ασθενειών, που αποδεκατίζουν την ανθρωπότητα...

  Φθάνοντας στο τέλος αυτού του άρθρου, θα ήθελα για ακόμα μία φορά να τονίσω, ότι οι παρενέργειες που έχουν αποδοθεί στα mRNA εμβόλια είναι εξαιρετικά σπάνιες, έως ανύπαρκτες! 

  Σε κάθε όμως περίπτωση, όπως φαίνεται, υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά ακόμα που επιβάλλεται να ερευνήσουμε και να  να κατανοήσουμε, όπως για παράδειγμα, για πόσο ακριβώς χρονικό διάστημα διαρκεί η προσφερόμενη από τα εμβόλια ανοσία σε σχέση πάντα με τη φυσική λόγω νόσησης ανοσία, πόσο γρήγορα τα εμβόλια αυτά μπορούν να τροποποιούνται για να αντιμετωπίζονται και οι εμφανιζόμενες παραλλαγές του ιού και σίγουρα θα προκύψουν αρκετές,  αλλά και πόσο εύκολα μπορεί να λειτουργήσει η συγκεκριμένη τεχνολογία των mRNA εμβολίων και σε άλλους ιούς ή χρόνιες παθήσεις…

  Κι όμως, η γη γυρίζει, θέλετε δε θέλετε κυρίες και κύριοι, είτε αυτό σας αρέσει, είτε όχι… Έτσι δεν είναι;

  * Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ