Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Ιουλ-2021 00:08

  Ιδιωτικοποιήστε! Ιδιωτικοποιήστε! Ιδιωτικοποιήστε!

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Άγη Βερούτη

  Όταν ο σύντροφος Λένιν ανέλαβε την πλήρη εξουσία, μετά την επανάσταση των Μπολσεβίκων, ένιωσε την επιτακτική ανάγκη να βρει ένα τρόπο ώστε να ξαναλειτουργήσει η οικονομία για να τη μετεξελίξει κατόπιν.

  Ο σύντροφος Κοντράτιεφ φυσικομαθηματικός και συμβουλάτορας του Λένιν, βρήκε το πρώτο σλόγκαν της Κομμουνιστικής μετεπαναστατικής περιόδου. Ήταν: "Εμπορευτείτε! Εμπορευτείτε! Εμπορευτείτε!"

  Ειδεχθές μεν για γνήσιο κομμουνιστή, απαραίτητο δε για να κερδίσει χρόνο το Μεγάλο Αφεντικό.

  Ο Κοντράτιεφ αργότερα ανακάλυψε τα "κύματα Κοντράτιεφ" δηλαδή τους οικονομικούς κύκλους ανόδου και κατάρρευσης των καπιταλιστικών οικονομιών. Η θεωρία του αμφισβητούσε τη βασική υπόθεση εργασίας του Μαρξισμού: Ο καπιταλισμός πεθαίνει και ο κομμουνισμός θα τον αντικαταστήσει ως κυρίαρχο οικονομικό δόγμα. 

  Ο Κοντράτιεφ, δυστυχώς για τον ίδιο, αλλά όπως επιβεβαιώνεται από την ιστορία, είπε πως ο καπιταλισμός αυτοκαταστρέφεται και αναγεννάται δυνατότερος κάθε 50-70 χρόνια. 
  Ας πρόσεχε!

  Ο Κοντράτιεφ στάλθηκε στη φυλακή από τον Στάλιν, μόλις ο δεύτερος ανέλαβε την απόλυτη εξουσία της ΕΣΣΔ, για δεκαετή "μετεκπαίδευση" από την οποία επέζησε παρά τις επικρατέστερες προβλέψεις. Λίγο μετά την επιστροφή του από το Γκούλαγκ βεβαίως του απαγγέλθηκαν κατηγορίες προδοσίας, αλλά πριν προλάβει να δικαστεί εκτελέστηκε από τους μυστικούς αστυνομικούς χωρίς δίκη, στην προχωρημένη ηλικία των 46 ετών...

  Προχθές ανακοινώθηκε ότι τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας, περνούν στον έλεγχο ιδιώτη αγοραστή για το ποσό των €78.000.000. Καλή τύχη!

  Η ιδιωτικοποίηση αυτή θα άξιζε να είχε γίνει ακόμα και για €1 καθώς ξεφορτώνει από το κράτος μια πληγή ζημιών και άεργων μισθοδοτούμενων από τα χρήματα των φορολογουμένων. Τα 78 εκατομμύρια ευρώ είναι τεράστια επιτυχία!

  Το κράτος δεν έχει καμιά δουλειά να παριστάνει τον επιχειρηματία. Όσες φορές και αν το επιχείρησε ως τώρα κατέληξε να ζημιώνει τη χώρα για να προφυλάσσει τα παράλογα προνόμια όσων χρησιμοποιούν την μονιμότητα, όχι για να εργαστούν απρόσκοπτα αλλά για να μισθοδοτούνται χωρίς να εργάζονται. Άεργα. 

  Στη δεκαετία του 1990 οι άρτι απελευθερωμένες από τις αλυσίδες του κομμουνισμού χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ, μετά την κατάρρευση των οικονομιών τους πέρασαν σε μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων ακόμη και ΕΝΑΝΤΙ $1 προκειμένου να απεμπλακούν από τα βάρη απηρχαιωμένων βιομηχανικών μονάδων τους, τις οποίες δεν μπορούσαν όχι μόνο να εκσυγχρονίσουν αλλά ούτε καν να πληρώσουν τους μισθούς των άεργων κρατικών υπαλλήλων τους!

  Αυτή η χρυσή δεκαετία των ιδιωτικοποιήσεων των χωρών του πρώην Ανατολικού Μπλοκ έθεσε τις βάσεις για τη ραγδαία ανάπτυξή τους, τη δημιουργία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στις μισογκρεμισμένες οικονομίες τους, την αύξηση των μισθών για τους μισθωτούς τους, την αύξηση της φορολογητέας ύλης για τις κυβερνήσεις τους, και τελικά τη συνολική άνοδο του βιοτικού επιπέδου για όλους τους πολίτες τους. 

  Εμείς 11 χρόνια μετά την κατάρρευση συνεχίζουμε να διατηρούμε αναρίθμητες ζημιογόνες κρατικές εταιρείες, πληρώνοντας τις ζημιές τους και τις τεράστιες συντάξεις των συνταξιούχων τους με τους φόρους μας και με κρατικά δάνεια που θα πληρώσουν οι επόμενες γενιές.

  Αποτελεί επίσης τραγέλαφο και ταυτόχρονα παράδοξο το ότι η χώρα με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο δεν διαθέτει αξιόπιστα ναυπηγεία για τη συντήρηση και τις επισκευές του τεράστιου αυτού στόλου της. Η γειτονική Τουρκία τρίβει τα χέρια της καθώς η πλειονότητα των συντηρήσεων και επισκευών του ελληνόκτητου εμπορικού στόλου γίνονται στα ναυπηγεία της.

  Μετά όμως από τέσσερεις δεκαετίες "αριστερίλας” και "σοσιαληστικής” πάλης των "συνδικαληστών” εναντίον του Κεφαλαίου και των Εργοδοτών, το μόνο που έχουμε να δείξουμε ως χώρα είναι αποτυχημένες και ζημιογόνες κρατικές εταιρείες που λειτουργούν στο 50% της παραγωγικότητας του ιδιωτικού τομέα με 150% των μισθολογικών απολαβών του.

  Ο εχθρός της οικονομικής ανάπτυξης είναι ο κρατισμός. Πάντα ήταν και πάντα θα είναι!

  Αυτό πρώτες το διέγνωσαν οι χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ εγκαίρως αμέσως μετά την κατάρρευση τους, και ιδιωτικοποίησαν τις κρατικές βιομηχανίες τους για να σωθούν και να τις σώσουν. Τα κατάφεραν ακριβώς λόγω αυτής τους της κίνησης.

  Εμείς 11 χρόνια μετά την κατάρρευση της οικονομίας μας ακούμε τον κ. Σόιμπλε να μας νουθετεί, ότι η εξυγίανση της οικονομίας φέρει "πόνο” στον Έλληνα πολίτη, αλλά παρόλα αυτά διατηρούμε το 50% του ΑΕΠ στα χέρια του κράτους (!), τη φορολογική επιβάρυνση του μέσου Έλληνα στις 179 μέρες εργασίας του από τις 365 του έτους, και τις συντάξεις σχεδόν στο 20% του ΑΕΠ.

  Η Ελλάδα ως η τελευταία Σοβιετία (και οι πολίτες της) θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος από αυτόν που ανακάλυψαν πρώτοι οι πρώην κομμουνιστές, για να βελτιώσει την οικονομία της και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της: 

  Ιδιωτικοποιήστε! 
  Ιδιωτικοποιήστε! 
  Ιδιωτικοποιήστε!
   

  www.facebook.com/a.veroutis,

  www.twitter.com/agissilaos, agissilaos@gmail.com

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ