Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 04-Απρ-2020 08:10

  Ο διασυρμός ενός γιατρού-συνδικαλιστή

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Μανόλη Καψή

  Ο κ. Παπανικολάου είναι συνδικαλιστής γιατρός. Πιο αριστερός από τους αριστερούς. Και πιο συνδικαλιστής από γιατρός. Εξαιρετικά ενεργός στα social media, τουιτάρει αδιαλείπτως. Σε σημείο κάποιοι να αναρωτιούνται αν προλαβαίνει να ασκεί το επάγγελμα του ιατρού στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Άγνωστο.

  Και όσοι δεν τον παρακολουθείτε στα κοινωνικά δίκτυα, θα τον έχετε δει σίγουρα στα πρωινάδικα της τηλεόρασης να καταγγέλλει τα μύρια όσα. Τα νοσοκομεία δεν έχουν γιατρούς, δεν έχουν κλίνες, δεν έχουν νοσοκόμους, δεν έχουν μάσκες, δεν έχουν φάρμακα, δεν έχουν στολές. Μόνο ασθενείς έχουν. 

  Η τελευταία παρέμβαση αφορούσε τις μάσκες που έχουν δοθεί στους γιατρούς στα νοσοκομεία. Κοινοποιώντας στο twitter την καταγγελία δυο γιατρών, επίσης συνδικαλιστών βεβαίως βεβαίως -του "Σωτηρία” παρακαλώ- ισχυρίστηκε ότι οι μάσκες που έχουν δοθεί στους γιατρούς στα ελληνικά νοσοκομεία είναι "μαϊμού”. Ότι δήθεν δεν είναι για ιατρική χρήση αλλά για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Και για να αποδείξει τα λεγόμενά του, ανήρτησε και φωτογραφίες με τους κωδικούς των μασκών. Ιδού το μέγεθος της απάτης του Βασίλη Κικίλια, αναφώνησε περιχαρής.

  Ακολούθησαν αντιδράσεις και ο σύντροφος Παπανικολάου επιδόθηκε στο σπορ που διακρίνεται. Το διαδικτυακό πόλεμο. Αντήλλαξε επιχειρήματα με γνωστούς αναλυτές και λοιμωξιολόγους με τα ονόματα "Τζών Χώστον”, "Τουρκοφάγος”, "Ivan-Τουρκοζαίος Περήφανος” και "Ακροδεξιοφιλελερές”... με τους οποίους συνομιλεί καθημερινά.

  Όλα αυτά πριν τον καρφώσουν τελικά από το Υπουργείο Υγείας. 

  Ο πονηρός γιατρός-συνδικαλιστής, όπως προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις, φαίνεται ότι μπέρδεψε τους κωδικούς της μάσκας με το τηλέφωνο της κινεζικής εταιρείας που τις παράγει. Τόσο προσεκτικός. Αν δεν το έκανε σκοπίμως φυσικά για παραπληροφόρηση. Για να καταγγείλει τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

  Οι μάσκες, όπως ανακοίνωσε επισήμως το Υπουργείο  Υγείας, είναι εγκεκριμένες από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, και φυσικά δεν είναι "μαϊμού”. "Μαϊμού” είναι η καταγγελία.

  Το fake news της ημέρας, αποφάνθηκε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, πριν δώσει εντολή και για ΕΔΕ. Τέλος της ιστορίας;

  Η ιστορία θα ήταν για κλάματα αν δεν αναδείκνυε την έλλειψη σοβαρότητας ορισμένων συνδικαλιστών. Που για να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, δεν διστάζουν να κυκλοφορήσουν με αβάσταχτη ελαφρότητα fake news και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο για το τι πραγματικά συμβαίνει στα νοσοκομεία. 

  Ακόμα χειρότερο. Αυτή η έλλειψη σοβαρότητας και επαγγελματισμού ορισμένων γιατρών-συνδικαλιστών κινδυνεύει να δημιουργήσει μια δυσπιστία απέναντι στις εκκλήσεις (αλλα και τις διαμαρτυρίες) πολλών σοβαρών γιατρών, από πολλά νοσοκομεία, για παροχή μασκών, στολών και υλικού, τις οποίες έχουν απόλυτη ανάγκη -και οι οποίες, ναι, ειναι σε ανεπάρκεια- ώστε να είναι πιο αποτελεσματικοί στην καταπολέμηση της πανδημίας.

  Όπως ο γιατρός Νίκος Καπραβέλος, που είναι επικεφαλής της Β' Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στον νοσοκομείο "Γιώργος Παπανικολάου":

  "Το συντριπτικό δίλημμα", είπε, "είναι πώς και αν πρέπει να μπω στη ΜΕΘ χωρίς τη μέγιστη προφύλαξη ή να πω δεν μπαίνω για να προφυλάξω τους άλλους συναδέλφους, την οικογένειά μου και την κοινωνία... Ακόμη και με τις άλλες, τις μάσκες υψηλής προστασίας, εννοώ, δεν διανοείστε πόσο δύσκολο είναι να μπει κανείς μέσα στη ΜΕΘ, κανένας δεν μπορεί να αντέξει πάνω από δύο ώρες, εμείς βγάλαμε λιπόθυμο προσωπικό από τη μονάδα. Άνθρωποι που κατέρρευσαν γιατί οι συνθήκες με τις φόρμες και τις μάσκες είναι σκληρές, μετά δύο ώρες κανένας δεν ξαναμπαίνει στη μονάδα.

  Δεν φοβόμαστε, παλεύουμε τον κορονοϊό πρόσωπο με πρόσωπο, ξέρουμε ότι απόλυτη προστασία δεν υπάρχει, αλλά χρειαζόμαστε μάσκες ασφαλείας, αυτές λείπουν για να δουλέψουν γιατροί και νοσηλευτές με ασφάλεια". (Βλ. "ΕφΣυν" 03/03/20220).

  Τη δουλειά αυτών των σοβαρών ανθρώπων υπονομεύουν οι ανεύθυνοι συνδικαλιστές. Όπως ο κ. Παπανικολάου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ