Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Ιαν-2020 00:07

  Γιατί η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι πετυχημένη επιλογή

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Λέανδρου Τ.Ρακιντζή

  Το πανελλήνιο άκουσε με ευχάριστη έκπληξη τον κ. Πρωθυπουργό να προτείνει ως νέα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, νυν πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

  Σαφώς η πρόταση του κ. Πρωθυπουργού είναι μία πολύ πετυχημένη πολιτική κίνηση, γιατί είναι βέβαιο ότι θα ψηφιστεί από όλες τις πολιτικές παρατάξεις και συνεπώς είναι μία κίνηση συμβολικά ενωτική όλων των Ελλήνων, εν μέσω των κρίσιμων στιγμών που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Και υποδηλώνει την ισότητα των δύο φύλων, καθώς, για πρώτη φορά, προτείνεται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας μία γυναίκα.

  Επομένως η κυρία Σακελλαροπούλου αρχίζει τη θητεία της με τους καλύτερους οιωνούς ως Πρόεδρος όλων των Ελλήνων, διότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκπροσωπεί το Έθνος και όχι πολιτικές παρατάξεις και πιστεύω ακράδαντα ότι οι πράξεις της και αποφάσεις θα έχουν γνώμονα μόνο την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.

  Δεν πρόκειται να σκιαγραφήσω τη νέα πρόεδρο, διότι αυτό έχει ήδη γίνει, κατά κόρον. Κάποια όμως, προσωπικά στοιχεία συνηγορούν στο ότι πρόκειται περί λίαν επιτυχημένης επιλογής για την αντιμετώπιση των κρίσιμων θεμάτων, όπως οι εθνικοί κίνδυνοι για τους οποίους οι προερχόμενοι από παραμεθόριες περιοχές, όπως η, γεννηθείσα στη Ξάνθη, προτεινόμενη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία και συναίσθηση εθνικού καθήκοντος

  Η κυρία Σακελλαροπούλου προέρχεται από διακεκριμένη δικαστική οικογένεια, ο πατέρας της υπήρξε αντιπρόεδρος του Α.Π. και δεδομένης της λαμπρής δικαστικής της διαδρομής έχει πλέον έμφυτη την έννοια της νομιμότητας και την πιστή τήρηση όχι μόνο το γράμμα αλλά και την ουσία του νόμου. Επιπρόσθετα, η θητεία της στο ΣΤΕ και μάλιστα στο Γ’ και Ε’ τμήμα και η πλούσια εμπειρία από τις σοβαρές υποθέσεις που χειρίστηκε, οι ανώτερες μεταπτυχιακές σπουδές της στο Παρίσι, η ενασχόληση της στο δικαστικό συνδικαλισμό και η συμμετοχή της σε συνέδρια, ασφαλώς έχουν επιδράσει στη διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Δίχως αμφισβήτηση, η μη εμπλοκή της σε πολιτικές και κομματικές διεργασίες, θα συντελέσει στο να ασκήσει τα καθήκοντα της χωρίς βαρίδια και αστερίσκους.

  Κάθε Πρόεδρος Δημοκρατίας ανάλογα της προσωπικότητας του παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο στυλ ασκήσεως των καθηκόντων του και βάσει αυτού μένει στην πολιτική ιστορία της χώρας.

  Είμαι βέβαιος ότι ο τρόπος ασκήσεως των καθηκόντων της κ. Σακελλαροπούλου θα είναι ανάλογος της μέχρι τώρα πολιτείας της και ιδιαίτερα διακριτικός.

  Ήδη η χώρα μπήκε σε μία νέα τροχιά οικονομικής ανόδου και γίνεται μία πολύ σοβαρή προσπάθεια διοικητικής μεταρρυθμίσεως. Ειλικρινά πιστεύω ότι παρά τα πολύ σοβαρά προβλήματα, όπως είναι το προσφυγικό και ο τουρκικός επεκτατισμός, η χώρα θα βρει τον βηματισμό της και σε αυτό θα βοηθήσει και η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην οποία όλοι οι Έλληνες, ενωμένοι, ευχόμαστε Καλή Επιτυχία.

  * Ο κ. Ρακιντζής είναι Αρεοπαγίτης ε.τ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ