Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 17-Αυγ-2019 07:50

  Μάχη μέχρι τέλους του ΣΥΡΙΖΑ, για να μη γίνει ποτέ η επένδυση στο Ελληνικό

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Μανόλη Καψή

  Αν πιστέψατε τον Αλέξη Τσίπρα, που έλεγε προεκλογικά ότι η επένδυση στο Ελληνικό ήταν στην τελική της φάση, ότι έμεναν δήθεν κάτι υπογραφές και τα σχετικά και μετά μπαίνουν οι μπουλντόζες, μάλλον κάνατε λάθος. Γενικά, αν πιστέψατε τον Αλέξη Τσίπρα -έστω και στο παραμικρό- κάνατε λάθος δηλαδή, αλλά είναι άλλο το θέμα μας τώρα.

  Όχι ότι δεν υπήρχαν και λογικοί άνθρωποι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που έβλεπαν το όφελος της επένδυσης, που αντιλαμβάνονταν το κέρδος για την οικονομία και τη δυνατότητα αναμόρφωσης του παραλιακού μετώπου της Αθήνας. Προφανώς υπήρχε και ο Στέργιος Πιτσιόρλας και πιθανώς υπήρχαν και άλλοι. Αλλά κι αυτοί το ίδιο λάθος έκαναν. Πίστεψαν τον κ. Τσίπρα.

  Ο βαθύς ΣΥΡΙΖΑ δεν θα άφηνε ποτέ να γίνει η επένδυση. Δεν καθυστέρησε τυχαία 4,5 χρόνια η επένδυση και ας έλεγε εκείνα τα περισπούδαστα ο κ. Τσίπρας προεκλογικά, για τις τεχνικές δυσκολίες και την αναμόρφωση δήθεν της σύμβασης υπέρ του ελληνικού δημοσίου. Προφάσεις εν αμαρτίαις. Ο πρώην πρωθυπουργός πάντα θα έπαιρνε το μέρος -όπως και έκανε- εκείνου του ultra αριστερού κομματιού στο εσωτερικό του κόμματός του, που ακούει επενδύσεις και βγάζει σπυράκια. 

  Αν για όσους βρίσκονται απέξω, οι μηχανισμοί που σαμποτάριζαν την επένδυση από την πρώτη στιγμή, ήταν ένα μυστήριο, στο οποόο πρωταγωνιστούσαν αρχαιολόγοι, υπάλληλοι, κομματικοί και διάφοροι περίεργοι, ορισμένοι τουλάχιστον  "αποκαλύφθηκαν" μετεκλογικά.

  Η τελευταία ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού - σύλλογος που ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και ακραίες, αριστερές συνδικαλιστικές παρατάξεις- είναι χαρακτηριστική. Με αφορμή την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης του ΚΑΣ από την υπουργό Λίνα Μενδώνη, και την επικείμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου για την επένδυση στο Ελληνικό, ο σύλλογος άστραψε και βρόντηξε.

  "Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 'επισπεύδει' τις διαδικασίες για το Ελληνικό με συνεδρίαση του ΚΑΣ για τις 21 Αυγούστου", σημειώνει σε ανακοίνωσή του, με το επισπεύδει σε εισαγωγικά παρακαλώ, για να τονίσει το ύποπτο φυσικά της διαδικασίας. Για τον σύλλογο προφανώς και δεν υπάρχει καμία βιασύνη. Προφανώς και μπορούμε να περιμένουμε και άλλα 4,5 χρόνια. Προς τι η βιασύνη; 
  Και "ήταν τέτοια η "σπουδή" να φτιαχτεί ένα νέο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, προσθέτει,  απόλυτα ελεγχόμενο από τη νέα πολιτική ηγεσία, ώστε αγνοήθηκε και ο ίδιος ο νόμος". Και η σπουδή σε εισαγωγικά φυσικά, για να τονίσει ο σύλλογος -που έχει αναλάβει εργολαβικά να προστατέψει την αρχαία μας κληρονομιά από τους ανιστόρητους "φιλελέδες"- το ύποπτο της διαδικασίας. Μη ρωτήσετε αν είχε αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση ανακοίνωσε τη δική της σύνθεση του ΚΑΣ. Ξέρετε την απάντηση. Αλλά μην ξεχνάτε ότι είχαν και πλεονέκτημα...

  Αλλά η κατάληξη της ανακοίνωσης είναι που τα λέει όλα: "Να μην τροποποιηθούν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αρχαίας και νεότερης, οι αποφάσεις για το Ελληνικό". Μετάφραση: Να μη γίνει η επένδυση ποτέ. 

  Υ.Γ.: Η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι ένα μέλος της σύνθεσης του ΚΑΣ δεν έχει τα τυπικά προσόντα που απαιτεί ο νόμος. Φωτογραφίζει τη για πολλά χρόνια διευθύντρια αναστηλώσεων του υπουργείου Πολιτισμού. Έστω κι αν η ένσταση είναι υποκριτική, έστω και είναι προφανείς οι λόγοι της "ιερής" αγανάκτησης του συλλόγου των υπαλλήλων, η κυρία Μενδώνη οφείλει να δώσει μια απάντηση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ