Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Αυγ-2019 00:05

  Μετοχικά βέλη στην επενδυτική φαρέτρα

  Μετοχικά βέλη στην επενδυτική φαρέτρα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Σε μια ενδεχόμενη ανάταση της ελληνικής οικονομίας, οι παρακάτω εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύτατο φάσμα της αγοράς, θα πρέπει να κατέχουν ποσοστιαίο μερίδιο σε ένα υπό διαμόρφωση νέο συντηρητικό χαρτοφυλάκιο δράττοντας έτσι τη θετική εξέλιξη της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

  Πρώτο μετοχικό βέλος στην επενδυτική φαρέτρα είναι η μεγάλη κυρία της βαριάς βιομηχανίας, η Βιοχάλκο. Ο όμιλος, μετά και τις σημαντικές επενδύσεις που έχει υλοποιήσει, έχει επιφέρει τέτοια ισχυροποίηση ώστε οι εταιρείες που την απαρτίζουν να μπορούν να ακολουθήσουν σε όλους τους κλάδους, που αναπτύσσεται, οποιαδήποτε ανοδική τους κίνηση. Διαγραμματικά η μετοχή μετά τη φυγή της από την έντονη ανοδική πορεία μέσα στο κανάλι "C", που την έφερε από τα 2,85 ευρώ στα 4,26 ευρώ, φαίνεται να θέλει να πραγματοποιήσει μια πλαγιοκαθοδική πορεία προς τις στηρίξεις των 3,75 με 3,50 ευρώ δίνοντας έτσι την ευκαιρία των όποιων επανατοποθετήσεων στους swing και όχι μόνο επενδυτές. Πάτημα σε αυτήν τη ζώνη τιμών θα βάλει τις βάσεις για τον ανοδικό επαναπροσδιορισμό της περιοχής αντίστασης των 4,25 με 4,50 ευρώ θέτοντας ως επόμενο στόχο την αρπαγή των 5,20 ευρώ.

  Ο ΑΔΜΗΕ με σταθερή κερδοφορία, μερισματική απόδοση (πρόσφατο 0,0884 ευρώ) και ένα εν εξελίξει αναπτυξιακό πρόγραμμα ηλεκτρικής διασύνδεσης τόσο της Κρήτης - Αττικής όσο και των Δυτικών Κυκλάδων (τέταρτη φάση διασύνδεσης Κυκλάδων) αποτελεί ένα από τα "must" στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο. Στο ημερήσιο chart τιμών η μετοχή κινείται με σχετική ακρίβεια μέσα στον pitchfork σχηματισμό του περασμένου Μαΐου λαμβάνοντας στις τελευταίες συνεδριάσεις τιμές στην κάτω ποσοστιαία λωρίδα των 2,05 με 1,96 ευρώ, δίνοντας έτσι εμφανή σημείο εισόδου σε όσους τεχνικούς αναλυτές ακολουθούν το pattern. Διατήρηση της τιμής πέριξ των 2 ευρώ θα δώσει πόντους στο σενάριο προώθησης προς το κέντρο του σχηματισμού, δηλ. τα 2,20 ευρώ. Πέραν όμως της βραχυχρόνιας προσέγγισης η μεσοπρόθεσμη τάση της μετοχής παραμένει ανοδική με πρώτο σταθμό τα διόδια των 2,50 ευρώ.

  Φουρλής, ο λιανεμπορικός όμιλος που όχι μόνο άντεξε στην κρίση αλλά δείχνει ότι βγαίνει ισχυρότερος μέσα από αυτή έτοιμος να αυξήσει στα επόμενα χρόνια τις πωλήσεις τόσο της ΙΚΕΑ σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία όσο και της Intersport όπου ήδη η συμμετοχή των διεθνών πωλήσεων έχει ανέλθει στα 41,8% από 38,5%, Επίσης, προς το τέλος του έτους, είναι έτοιμη να εισαχθεί στο Ελληνικό Χρηματιστήριο η νέα θυγατρική ακινήτων ΑΕΕΑΠ. Τεχνικά η μετοχή διέπεται από το καλοκαίρι του 2015 από ένα ευμέγεθες ανοδικό κανάλι σπρώχνοντας την τιμή της μετοχής από τα 1,90 στα 6,20 ευρώ. Στην τωρινή περίοδο αυτό που μετρά είναι η ανάκτηση σημαντικής ποσότητας μετοχών μέσω της ταλάντωσης των 4,85 με 5,90 ευρώ για την κίνηση απελευθέρωσης της τιμής από τα ισχυρά δεσμά της 7ετούς κορυφής των 6,20 ευρώ, έχοντας ως επόμενο σημείο αναφοράς τα 7,20 ευρώ.

  Ως τέταρτο μετοχικό βέλος πλασάρεται το Πλαίσιο, όπου μετά το σημαντικό μερίδιο πωλήσεων στην αγορά τεχνολογίας και τηλεφωνίας φαίνεται να απλώνει χέρι και στην πίτα των 550 εκατ. ευρώ των ηλεκτρικών συσκευών επενδύοντας 15 εκατ. ευρώ σε 5 νέα καταστήματα με ένα ισχυρό logistic center να εξυπηρετεί τη διανομή. Εδώ, λοιπόν, διαγραμματικά έχουμε δύο πολύ σημαντικά patterns όπου εάν ενεργοποιηθούν, μιας που η μετοχή βρίσκεται σχεδόν δύο χρόνια εν υπνώσει, μπορούν να ωθήσουν βίαια τη τιμή της πάνω στα 5,50 ευρώ. Οι δύο αυτοί σχηματισμοί είναι, πρώτον, ο στροφέας του 2014 όταν η τιμή ήταν στα 8 ευρώ και το μακροπρόθεσμο τρίγωνο, που διαφαίνεται μέσα και από τη σημαντική αύξηση των συναλλαγών ότι βρίσκεται προς την πιθανή λύση του μέσω της ανοδικής καταστρατήγησης των 4,40 ευρώ.

   

   

  * Ο κ. Μάνθος είναι υπεύθυνος Τεχνικής Ανάλυσης και Επενδυτικής Στρατηγικής 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων