Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Ιουλ-2019 00:09

  Με ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Μυτιληναίο στον δρόμο για τις 1.000 μονάδες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Στο κατώφλι των 900 μονάδων ο Γενικός Δείκτης τοποθετεί στο άρμα του εκείνα τα διαγραμματικά καθαρόαιμα, που θα οδηγήσουν την κούρσα προς το επενδυτικό ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων. Τέσσερα από αυτά σύμφωνα με το περιθώριο ανοδικού άλματος, της βαρύτητας, της συμμετοχής τους στα θεσμικά χαρτοφυλάκια και της διαγραμματικής τους μεσοπρόθεσμης απεικόνισης είναι ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, ο Μυτιληναίος και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

  Αναλυτικότερα, ξεκινώντας από τον ΟΤΕ, η τιμή έχει τμήσει ανοδικά τη μακροπρόθεσμη αντίσταση των 12,50 ευρώ με 12,80 ευρώ ανοίγοντας έτσι μέτωπο με την κεντρική γραμμή της Pitchfork αποτύπωσης στα 14,55 ευρώ. Τεχνικά, η διακράτηση σε επίπεδο εβδομαδιαίων κλεισιμάτων της περιοχής των 12,60 ευρώ με 13 ευρώ θα δώσει πόντους στο σενάριο κίνησης προς τις παρυφές των 15 ευρώ με 15,50 ευρώ. Σημείο πιθανής αλλαγής σκέψης η καθοδική βύθιση πέραν των 12 ευρώ.

  Τα βλέμματα των μακροπρόθεσμων αναλυτών, που ασχολούνται με τη διαπίστωση επιτυχημένων "pattern, recognition", έχει τραβήξει ο ΟΠΑΠ με το τεράστιο τριγωνικό σχηματισμό να βασιλεύει στο μηνιαίο διάγραμμά του από τα μέσα του 2012. Ο σχηματισμός αυτός βάσει των τεχνικών δεδομένων φτάνει προς τη λύση του με πρώτο σημείο πιθανής απόδρασης τα 10,25 ευρώ. Επίπεδο το οποίο εάν στις επόμενες συνεδριάσεις διασπαστεί ανοδικά είναι ικανό σε βάθος χρόνου να δώσει το ύψος του τριγώνου δηλ. να φτάσει η μετοχή του ΟΠΑΠ έως το 2021 τα 23 ευρώ. Πέραν όμως της μακροπρόθεσμης ματιάς το κοντινό επίπεδο έντονης αντιπαράθεσης αγοραστών-πωλητών θα είναι τα 13,50 ευρώ.

  pin

  Ο Μυτιληναίος μετά το "φάγωμα" του μερίσματος και την ανοδική καταπάτηση των 10,48 ευρώ με 10,80 ευρώ ετοιμάζεται να διακτινιστεί διαγραμματικά –μιας που δεν υπάρχει ενδιάμεσο σημαντικό σημείο αντίστασης– προς το επίπεδο των 13 ευρώ με 13,50 ευρώ. Περιοχή, που εμφανίζεται χρονικά να προσεγγίζεται προς το τέλος του 2019. Οδηγό σε αυτή την κίνηση έχει το ανοδικό κανάλι, που τον διέπει από το 2016 και δύναται να  το σπρώξει μελλοντικά προς τα 15,20 ευρώ με... 17,40 ευρώ. 

  Τέλος, τα Ελληνικά Πετρέλαια βρίσκονται διαγραμματικά αντιμέτωπα με τον πειρασμό μιας ανοδικής φυγής από τα εξαετή δεσμά ενός σχηματισμού "Cup with Handle", που στατιστικά έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στην προγνωστική αποτύπωση της μετέπειτα κίνησης. Έτσι, λοιπόν, η εμπέδωση της ανοδικής διάσπασης στην περιοχή των 8,50 ευρώ με 9 ευρώ θα δώσει ως στόχο το βάθος της κούπας, δηλαδή τα 13,70 ευρώ. Πρώτος κοντινός σταθμός τα 10 ευρώ.

  pin

  Έτσι, λοιπόν, εάν θεωρήσουμε ότι οι εν εξελίξει σχηματισμοί αναπτυχθούν βάσει των τεχνικών προτύπων τότε ο Γενικός Δείκτης θα πετάξει με εισιτήριο πρώτης θέσης για τις 1.000 μονάδες.

  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι Υπεύθυνος Τεχνικής Ανάλυσης και Επενδυτικής Στρατηγικής 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων