Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Ιουλ-2019 00:05

  Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός Πρωθυπουργός

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιάννη Μαστρογεωργίου

  Εισαγωγικά θα ήθελα να τονίσω, και προς αποφυγή παρεξήγησης, ότι ο τίτλος του άρθρου δεν υποκρύπτει αλαζονεία, έπαρση και εκ των προτέρων προσπάθεια να προκαταβάλω το αποτέλεσμα των εκλογών.

  Ο τίτλος αποτελεί σύντομη συμπύκνωση της έως τώρα πορείας του Προέδρου της ΝΔ που μετουσιώνεται σε εδραία πεποίθηση και βάσιμη ελπίδα.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας εξαιρετικός Πρωθυπουργός γιατί είναι ο μόνος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν επένδυσε στον μαξιμαλιστικό προεκλογικό λόγο, κάτι ασυνήθιστο στα προεκλογικά μας ήθη.

  Πιο πολλές μετρημένες κουβέντες άκουσαν οι πολίτες, παρά "θα", από κάθε άλλη προεκλογική εκστρατεία. Οι πολίτες έμαθαν τις προτεραιότητες της ΝΔ μέσα από λόγο τεκμηριωμένο (μεγάλη η συνδρομή των Τομεαρχών, των Γραμματέων του Κόμματος και της ομάδας Προγράμματος), κοστολογημένο και απτό.

  Ο Κυρ. Μητσοτάκης εξήγησε στους πολίτες πού είμαστε και πώς πρέπει να προχωρήσουμε. Και το έκανε από την αρχή. Από υποψήφιος Πρόεδρος κιόλας. Είχε το θάρρος της γνώμης του και ανέλαβε το ρίσκο να μιλήσει με τη λογική σε μία κοινωνία που κάποιοι θέριεψαν το θυμικό της.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε Πρόεδρος της ΝΔ με την τόλμη του καινοτόμου λόγου που ανανέωσε την Κεντροδεξιά και πιθανόν θα γίνει Πρωθυπουργός με την ειλικρίνεια του μέτρου και την ορμή της εθνικής ανάγκης για αλλαγή πορείας.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε την εικόνα του κόμματος της ΝΔ. Εκανε το κόμμα ξανά Παράταξη. Διεύρυνε τη βάση του. Μπόλιασε στο λόγο και τις δομές του, ανθρώπους από διαφορετικούς χώρους, διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, διατηρώντας πάντα τον πατριωτικό, φιλελεύθερο και καινοτόμο χαρακτήρα μίας μακράς πολιτικής παρακαταθήκης που μετρά η ΝΔ στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου. Νέοι άνθρωποι εμπλούτισαν τις δομές του κόμματος μαζί με έμπειρα στελέχη από παλιά.

  Το Μητρώο Στελεχών άνοιξε την πόρτα της ΝΔ σε πολίτες που μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν ήθελαν να ακούν για πολιτική. Μαγνήτισε το ενδιαφέρον επιστημόνων, επιχειρηματιών, δημοσίων υπαλλήλων, νέων και συνταξιούχων που νιώθουν ότι έχουν να δώσουν κι άλλο. Ανανέωσε όλες τις δομές του κόμματος. Και τώρα προχώρησε και στην τελευταία κομματική εκκρεμότητα, την ουσιαστική και ριζική ανανέωση, δηλαδή, και των ψηφοδελτίων, όπως έπραξε και με το Ευρωψηφοδέλτιο.

  Έκανε  ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πολιτική υπόθεσης της λογικής, του αυτονόητου. Ξεφύγαμε από τις μικροπολιτικές ατραπούς του διχαστικού λόγου που χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος του Προέδρου της ΝΔ δεν δίχασε ποτέ. Ακόμα και στις σκληρές κοινοβουλευτικές και πολιτικές μάχες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πάθος, αλλά ποτέ σκηνοθετημένο τσαμπουκά.

  Μίλησε με χιλιάδες πολίτες. Έκανε περισσότερες από 150 περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Κατάφερε να εγκύψει και στο τοπικό πρόβλημα και στις εθνικές προτεραιότητες με την ίδια προσοχή.

  Είναι ίσως η πρώτη φορά που οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες χωρίς την ενδόμυχη αγωνία μήπως άλλο ψηφίσουν την Κυριακή και άλλο τους προκύψει τη Δευτέρα. Νιώθουν ασφαλείς και σίγουροι ότι οι προτεραιότητες του επόμενου Πρωθυπουργού θα τηρηθούν και δίνουν πίσω στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ισχυρή εμπιστοσύνη στις 7 Ιουλίου, τον σεβασμό και την ειλικρίνεια που εκείνος τους δίνει εδώ και 3,5 χρόνια.

  * Ο κ. Γιάννης Μαστρογεωργίου είναι Διευθυντής Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, Αν. Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων