Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Ιουν-2019 00:06

  Να εξηγήσει κάποιος στον Κώστα Γαβρόγλου τι σημαίνει fake news

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Μανόλη Καψή

  Η αλήθεια είναι ότι ο αριστερός υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος και καταϊδρωμένος. Τι να σου κάνουν 70 μετατάξεις, μπροστά στο όργιο των ρουσφετολογικών μετατάξεων και προσλήψεων στην Βουλή; Όπου συμμετείχαν και οι πρωτοκλασάτοι Νίκος Βούτσης, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Θοδωρής Δρίτσας, μεταξύ πολλών άλλων.

  Γιατί σημειώστε και το εξής. Σοκαρισμένοι από την προκλητική παραδοχή της κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου, ότι έκανε χρήση ορισμένων "διασυνδέσεων" για να κάνει την μετάταξη της κόρης της στην Βουλή από τα ΕΛΤΑ -  πριν επιχειρηθεί η μονιμοποίησή της στο Κοινοβούλιο - πέρασαν απαρατήρητα τα εξής:

  Ότι πρώτον, εκτός από τις μετατάξεις, υπήρξαν και προσλήψεις από το παράθυρο, χωρίς καμία διαδικασία ΑΣΕΠ φυσικά, θυγατέρων και συγγενών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στο Ίδρυμα της Βουλής. Και ότι δεύτερον, για να γίνει το όργιο των ρουσφετολογικών μετατάξεων και προσλήψεων στην Βουλή- από τους έχοντες το ηθικό πλεονέκτημα και τις "ανήθικες διασυνδέσεις" βεβαίως βεβαίως- άλλαξε ο Κανονισμός, που έως σήμερα, δεν επέτρεπε την μονιμοποίηση στην Βουλή, μεταταχθέντος στο Κοινοβούλιο.

  Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στον Κώστα Γαβρόγλου. Με απόφαση του κ. Γαβρόγλου, με ημερομηνία 7 Ιουνίου, μετά δηλαδή και τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και λίγο πριν ξεκινήσει και επισήμως η προεκλογική περίοδος, μετατάσσονται 70 δάσκαλοι και καθηγητές "της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, σε θέσεις κλάδων μονίμων διοικητικών υπαλλήλων, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας". Ρουσφέτι; Καραμπινάτο.

  Πώς απάντησε ο υπουργός Παιδείας; Ότι η είδηση είναι fake news, γιατί οι μετατάξεις αυτές "αφορούν 500 και πλέον αιτήσεις εκπαιδευτικών για μετάταξή τους στον διοικητικό κλάδο, που υποβλήθηκαν το 2013". Δηλαδή εκκρεμούν από το 2013, γίνονται παραμονές των εκλογών, αλλά δεν είναι ρουσφέτι. Είναι fake news.

  Προσθέτει μάλιστα ο κ. Γαβρόγλου ότι οι αιτήσεις αυτές- που εκκρεμούν χρόνια αλλά υλοποιήθηκαν προεκλογικά… - "υποβλήθηκαν μετά από το δίκαιο (sic) αίτημα των συνδικαλιστικών ενώσεων των υπαλλήλων του υπουργείου, εξαιτίας των μαζικών συνταξιοδοτήσεων και της "μνημονιακής αδιοριστίας" που επέβαλε η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ". Φταίνε οι Σαμαροβενιζέλοι δηλαδή. Η αριστερή παρένθεση, τι να προλάβει να κάνει σε 4 χρόνια. Μετατάξεις, διορισμούς ή διακοπές στο κότερο; Διάλεξε το τελευταίο.

  Συν τοις άλλοις, εσείς δεν το ξέρετε, αλλά το πρόβλημα της Παιδείας μας δεν είναι οι (ενδεχόμενες) ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών - που και αυτό ελέγχεται, αν όντως υπάρχουν ελλείψεις ή είναι τεχνητές και σκόπιμες, για να γίνονται προσλήψεις - αλλά οι ελλείψεις διοικητικών υπαλλήλων, που ως γνωστόν είναι εξαιρετικά παραγωγικοί και θα λύσουν το πρόβλημα της Εκπαίδευσης.

  Και για να μην μείνει καμία αμφιβολία για τον ρουσφετολογικό χαρακτήρα των ρυθμίσεων Γαβρόγλου, ο υπουργός Παιδείας συμπληρώνει: "Τα δήθεν 'προεκλογικά ρουσφέτια', δηλαδή οι 70 πρόσφατες μετατάξεις, είχαν δρομολογηθεί από το 2013, οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν  από την υπηρεσία στις 31 Μαΐου και στάλθηκαν για δημοσίευση στο ΦΕΚ". Εκκρεμούσαν δηλαδή από το 2013 και ολοκληρώθηκαν στις 31 Μαΐου, δύο 24ωρα πριν από την δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αλλά δεν είναι ρουσφέτι. Απλά τώρα ωρίμασαν. Τώρα που η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ έφθασε στο 10%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων