Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Ιουν-2019 00:05

  Απαντήσεις σε λίγες ακόμη ανέξοδες υποσχέσεις

  Απαντήσεις σε λίγες ακόμη ανέξοδες υποσχέσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Στέλιου Πέτσα

  Ο Ελληνικός λαός ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές για τις 7 Ιουλίου 2019. Και αυτός έφυγε όπως ήρθε: με ψέματα και προεκλογικές υποσχέσεις.

  1ον. Υποσχέθηκε πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά. "Ξέχασε" όμως να την εξασφαλίσει στα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε! Με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να μένουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, εγκλωβίζοντας στο σπίτι χιλιάδες δυνητικούς εργαζόμενους, συνήθως γυναίκες και στερώντας από τα παιδιά τη χαρά του ομαδικού παιχνιδιού και την πρώιμη κοινωνικοποίηση που οδηγεί αποδεδειγμένα σε καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα.

  Και επειδή οι Έλληνες δεν ξεχνάνε, αγκάλιασαν την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Σεπτέμβριο 2016 στη ΔΕΘ, για να εξασφαλιστεί θέση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω χορήγησης σχετικού "κουπονιού" (voucher) ύψους 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες, για όλα τα παιδιά που δεν καλύπτονται από τους δημοτικούς σταθμούς και το ΕΣΠΑ. Αλλά και που αναγνωρίζουν ότι είναι ο μόνος που έχει παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το δημογραφικό με ένα πλέγμα κινήτρων που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται και την αύξηση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

  2ον. Υποσχέθηκε μείωση του πρώτου κλιμακίου της φορολογίας εισοδήματος στο 20%. "Ξέχασε" να πει ότι γονάτισε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση και τους πιο αδύναμους με την κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, όπως το ΕΚΑΣ. Όσοι υπέφεραν λοιπόν από τους 29 νέους φόρους που έβαλε η κυβέρνηση, δεν τους ξεχνάνε επειδή η κυβέρνηση "θυμήθηκε" να "μειώσει" ...2% τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή. Και ξέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί για μείωση των φόρων και εισφορών ως βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής πολιτικής του. Με μια νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που θα ξεκινά από το 9%, από 22% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ και θα καταλήγει αισθητά χαμηλότερα από το 55% που υφίσταται σήμερα. Με μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Με μείωση του ΦΠΑ στο 11% και 22%, από 13% και 24% αντίστοιχα, με διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή 6%. Με τη σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης στο 15%, από 20% σήμερα.

  3ον. Υποσχέθηκε κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ. "Ξέχασε" όμως να πει ότι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης είχε μειωθεί 30% για όλους επί κυβέρνησης Σαμαρά το 2015 και είχε ψηφισθεί η κατάργησή της από το 2016 (αρθ. 52, ν. 4305/2014). "Ξέχασε" επίσης να πει ότι αυτός τη μονιμοποίησε και την αύξησε (αρθ. 112, ν. 4387/2016). "Ξέχασε", επιπλέον, να πει ότι το 2017  η ίδια η κυβέρνησή του είχε ψηφίσει την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ (αρθ. 13, ν. 4472/2017)! Αλλά πήρε πίσω την υπογραφή του μόλις την περασμένη Παρασκευή! Αν μπερδευτήκατε με τις κωλοτούμπες της κυβέρνησης, να ξέρετε ότι στο Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνεται μια ξεκάθαρη δέσμευση για το θέμα: η σταδιακή κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Όπως και η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

  4ον. Υποσχέθηκε ότι θα μειώσει την προκαταβολή φόρου στο 50%. "Ξέχασε" να πει ότι η κυβέρνησή του είναι αυτή που αύξησε την προκαταβολή φόρου από το 27,5% και 55% στο 100%. Οι Έλληνες όμως δεν "τσιμπάνε" όταν υπόσχεται ότι τώρα που φεύγει, δήθεν θα την "μειώσει" εκεί που περίπου τη βρήκε. Ζητούν να πάψουν να έχουν συνέταιρο το Κράτος. Και στρέφονται στον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει δεσμευθεί από τον Σεπτέμβριο του 2016 για μείωση του φόρου στα επιχειρηματικά κέρδη στο 20%, από 28% και του φόρου μερισμάτων στο 5%, από 10% σήμερα.

  5ον. Υποσχέθηκε 500 χιλιάδες νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς. "Ξέχασε"  να πει ότι η κυβέρνησή του έφερε τη γενιά των 360 ευρώ και εκτίναξε τη μερική και εκ περιτροπής απασχόληση στο 55% των νέων θέσεων εργασίας. "Ξέχασε" να πει ότι ο μέσος μισθός συνέχισε να μειώνεται κάθε χρόνο της θητείας του (-3,5% το 2017). Οι Έλληνες όμως ξέρουν πολύ καλά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρώτος είχε δεσμευθεί από τον Μάρτιο του 2018 για την κατάργηση του υποκατώτου μισθού και το Δεκέμβριο 2018 είχε πρώτος παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αύξησης του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο του ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ τα τρία πρώτα χρόνια. Ξέρουν, επίσης, ότι οι πραγματικοί μισθοί αυξάνονται όταν αναπτύσσεται η οικονομία και γίνονται νέες επενδύσεις. Και νέες επενδύσεις έρχονται μόνο μέσα από μεταρρυθμίσεις, αποκρατικοποιήσεις και ένα περισσότερο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα Κράτος.

  Όλοι οι Έλληνες απορρίπτουν τα ψέματα, τους φόρους, τον φόβο και την ανασφάλεια. Όπως απορρίπτουν και τις ανορθόγραφες και καθυστερημένες αντιγραφές. Ακούνε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εδώ και 3,5 χρόνια, να αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο με λιγότερους φόρους, περισσότερες και καλύτερες δουλειές και ασφάλεια για όλους. Και τον εμπιστεύονται για να ολοκληρώσουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στις 7 Ιουλίου. Για να γυρίσουμε, ενωμένοι, όλοι μαζί, σελίδα. Για ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα.

  Ο κ. Στέλιος Πέτσας είναι διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων