Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 05-Ιαν-2019 08:21

  Ένας ακόμα κύκλος κλείνει...

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Θοδωρή Γιάνναρου

  Τα χρόνια της δανεικής ευτυχίας του '80 και του '90, όπως και των πρώτων χρόνων της τρίτης χιλιετίας, τελείωσαν ανεπιστρεπτί, όπως, και απ' ό,τι φαίνεται, κλείνει αισίως και ο κύκλος των τεσσάρων τελευταίων ετών του ατυχούς, κατά την άποψή μου, αριστερού αφηγήματος! 

  Πρέπει πλέον, μάλλον, να προσαρμοστούμε στα χρόνια της συνέπειας και των συνειδητών επιλογών μας, ώστε το 2019 να αποτελέσει το πρώτο σκαλοπάτι, το εφαλτήριο δηλαδή μιας πορείας, που με σιγουριά δεν θα είναι εύκολη -μάλλον το αντίθετο θα 'λεγα- σε έναν δρόμο που φαντάζει ανηφορικός, όπου τίποτα δεν θα μας χαριστεί... 

  Όλα καλά, φθάνει στην άκρη του τούνελ να διαφαίνονται προοπτική και ελπίδα  -τα δομικά συστατικά μιας συνηθισμένης ζωής στην τρίτη χιλιετία, στην οποία ήδη πορευόμαστε...

  Το 2019 θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά με πολλές αλλαγές και ανατροπές σε πολλά επίπεδα για την Ελλάδα, που... θα βιώσει το απόλυτο ως προς την τάση απεγκλωβισμού της από παλιές αμαρτίες και νεότερα σλόγκαν και κραυγές, που μας οδήγησαν εδώ στον λάκκο, από τον οποίο θα δοκιμάσουμε όλοι μαζί να απεγκλωβιστούμε. Σ' αυτές τις μάχες προοπτικής για την επιβίωση αρχικά και την ανοικοδόμηση των αξιών στη συνέχεια, κανείς... μα κανείς δεν περισσεύει! 

  Το 2019 θα είναι η χρονιά με τις πολλές αλλαγές σε πολλά επίπεδα αιχμής για τη χώρα μας, η οποία θα βιώσει το απόλυτα δομικό και εκ βάθρων reengineering!

  Δυστυχώς όσοι λόγω άγνοιας ή και κομματικού εγωισμού επιλέξουν τον δρόμο της δικής τους πορείας, θα αντιληφθούν τη δυναμική των καιρών, ήδη στις αρχές του νέου χρόνου, που μπήκε... καιρικά τουλάχιστον, με πολύ άσχημες διαθέσεις, από ό,τι φάνηκε. 

  Ο λόγος είναι ότι το στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι βέβαιο πως θα επιχειρήσει κλιμάκωση, με σκοπό την ακόμη μεγαλύτερη χειραγώγηση και εκβίαση των πολιτών, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς επιβίωσης, μετά τέσσερα χρόνια λαθών και... στραβής πορείας, σε μια εποχή που η χώρα ετοιμάζεται και είναι, όπως όλα δείχνουν, στο κατώφλι μιας μεγάλης συνειδησιακής αλλαγής και ρήξεων με τους κάθε λογής καιροσκόπους... απ' όπου και αν αυτοί προέρχονται.

  Η ειρωνεία είναι ότι κάποιοι αμετανόητοι συμπολίτες μας έχουν την εντύπωση ότι δεν μπορούν να πράξουν διαφορετικά... και αναπόφευκτα πρέπει να πορευθούν με τις όποιες δυσκολίες-συνέπειες της "ασυνειδησίας" τους, ενώ το όλο θέμα βρίσκεται καθαρά στην ελεύθερή τους βούληση, όντας θέμα επιλογών, που όμως δυστυχώς δεν είναι και τόσο συνειδησιακά ώριμοι, ως προς τον τρόπο με τον οποίο τη χρησιμοποιούν. 

  Η λύση στην ισχυρογνωμοσύνη του... στραβά αρμενίζοντος "υπερεγώ" τους είναι η αναγκαστική κατανόηση της πορείας που η χώρα έχει πλέον επιλέξει και χαράξει. Και αυτή την αναγκαστική κατανόηση την κουβαλούν κρυμμένη κάπου μέσα τους, από τότε που η ίδια η φύση προίκισε τους ανθρώπους με το χάρισμα της "νόησης" και την "τάση ανίχνευσης" του καλύτερου. 

  Μήπως ήρθε άραγε η ώρα να την απελευθερώσουμε; Μήπως ήρθε η ώρα να δείξουμε τα πραγματικά συναισθήματά μας, μέσα από τους συνειδητούς δαιδάλους μιας εφαρμοσμένης συναισθηματικής νοημοσύνης που θα μας οδηγήσει στο να εργαστούμε, ίσως για πρώτη φορά, ως σύνολο;  

  Η συναισθηματική νοημοσύνη στην πολιτική  δεν βάζει σε πρώτη γραμμή μόνο τις πνευματικές ικανότητες των πολιτών και τις πολιτικές των πολιτικών, αλλά τη νοημοσύνη των συναισθημάτων και της σωστής κρίσης και θεωρείται πολύ πιο σημαντική από την ψυχρή νοημοσύνη της σκέψης, προκειμένου να οικοδομηθεί μια πιο ολοκληρωμένη συνέργεια και όπου η νίκη του τύπου 1 +1 = 3 προοπτικά, θα είναι εφικτή, μιας και συνέργεια σημαίνει από κοινού δράση από διάφορες πλευρές και μετερίζια, όπου το καθαρό αποτέλεσμα της συνολικής δράσης τους, είναι σίγουρα μεγαλύτερο, σε σύγκριση με τη λειτουργία της κάθε μεμονωμένης προσπάθειας και δράσης!

  Μήπως ήρθε η ώρα να τους συνδράμουμε... να τους αναγκάσουμε κατά κάποιον τρόπο να γίνουν πιο αληθινοί και να ξεφύγουν από την εξπρεσιονιστική αντίληψη των ψευδαισθήσεων, που όμως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί "προέκταση" της πραγματικότητας;

  Οι Έλληνες είναι έξυπνος λαός για να βρει διέξοδο από αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Σίγουρα σοφός δεν ήταν ποτέ, μιας και με δική του βούληση βρέθηκε σ’ αυτήν την ακραία κατάσταση, με ακραίους κυβερνήτες, που έχουν ακραία σχέδια γι' αυτούς!

  Σε μια κοινωνία, στην οποία αυτοί που έχουν ανώτερη νοημοσύνη μπορεί να γίνουν αποδεκτοί από τους υπόλοιπους, μόνο αν υποκρίνονται ότι δεν έχουν, τότε δημιουργούνται προβλήματα και αστοχίες, όπως οι καταστάσεις που σήμερα βιώνουμε... 

  Σε κάθε περίπτωση, όμως, κάθε νέος κύκλος που ανοίγει, κάποια στιγμή έρχεται η ώρα του να κλείσει. Και εδώ αναγκαστικά συνεργάζονται όλοι, ειδικά αν πρόκειται για την επιβίωση...

  *Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής, Μέλος Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής (Νότιος Τομέας), με τον Γιώργο Πατούλη - Νέα Αρχή (email: theogiannaros@gmail.com, Twitter: @theogiannaros1, FaceBook: Theo Giannaros)

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων