Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 17-Νοε-2018 08:42

  Κέρδισε έναν, έχασε χιλιάδες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Θοδωρή Γιάνναρου

  Φως... Φανάρι ήταν και φαινόταν από πολύ νωρίς πως τα πράγματα δεν θα πήγαιναν και τόσο καλά καλά για τον Αρχιεπίσκοπο... τη συμφωνία... και τον Τσίπρα, στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, που κράτησε έξι ατέλειωτες ώρες και στο τέλος βγήκαν… λιγότεροι από όσοι είχαν μπει. Και παρ' όλη την ξεκάθαρη διάθεση του πρώτου να υπερασπιστεί πάση θυσία τη συμφωνία που έχει κάνει με τον πρωθυπουργό, για τις περιβόητες σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας,  και που ο τρίτος καίγεται να διευθετήσει στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να δείξει κάποιο έστω υποτυπώδες έργο!

  Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομος, απεκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο "ψεύτη"...  ότι παραβίασε δηλαδή την 9η εντολή και αποχώρησε, αφήνοντας τον Αρχιεπίσκοπο εμβρόντητο, μιας και πιστεύει πως Εκκλησία και εκείνος είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι... Ο χαρακτηρισμός του Μεσσηνίας ήταν το έναυσμα, με τους υπόλοιπους μητροπολίτες, να σχηματίσουν άυλο τοίχο, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, τα οποία όμως ενστερνίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος, για λόγους που μόνον ο ίδιος και ελάχιστοι άλλοι κοντινοί του άνθρωποι γνωρίζουν!

  Η Ιεραρχία δεν δέχθηκε καμία αλλαγή στο ισχύον καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών, με τη συμφωνία να μοιάζει να βρίσκεται πια τελείως στον αέρα και τους κληρικούς σύσσωμους στα χαρακώματα, υποστηριζόμενοι από τη συντριπτική πλειοψηφία των μητροπολιτών, με τον Αμβρόσιο να λέει στον Αρχιεπίσκοπο κατάμουτρα πως τα όσα σκαρφίστηκε ο Τσίπρας σχετικά με τη μισθοδοσία των κληρικών και η όλη συμφωνία συνιστούν...  εξαπάτηση της Εκκλησίας και συγχρόνως βαρύτατη προδοσία, αν υποκύψουν!

  Τον απόλυτο παραλογισμό βίωσαν οι μητροπολίτες στην Ιεραρχία που πήγαν για να προσπαθήσουν να καταλάβουν τι ακριβώς συμφώνησε ο Αρχιεπίσκοπος με τον "άθεο" Τσίπρα. Κι όταν κατάλαβαν ότι πάει να περιορίσει την κουβέντα στο θέμα... "Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας", οι περισσότερο θερμόαιμοι και εύθικτοι όπως ο Μεσσηνίας διαμαρτυρήθηκαν λίαν εντόνως. "Τι θα πω, άραγε, στους κληρικούς μου;" ρώτησε σε έντονο ύφος. Και όταν ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε στους θυμωμένους Ιεράρχες, με τρόπο που λίγο-πολύ ήταν σαν να τους διεμήνυε: "Δεν δέχομαι να συζητήσουμε τίποτε άλλο, παρά μόνο  αυτά που εγώ θέλω να συζητήσω"..., αποχώρησε. 

  Εξάλλου, μέρες τώρα δεν έκρυψε ο εν λόγω ιεράρχης ότι θα φτάσει το θέμα έως τα άκρα, ώστε να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο, που όλως παραδόξως ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δημιούργησε και μάλιστα με πλήρη γνώση των συνεπειών της πράξης του!

  Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως η πολιτική που με πείσμα εφαρμόζει ο Αρχιεπίσκοπος, από τη στιγμή που ανέλαβε τα πηδάλια της Εκκλησίας της Ελλάδος και ειδικά από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Τσίπρας, είναι ένα επαίσχυντο σχέδιο που εκτυλίσσεται σιγά αλλά με σταθερούς ρυθμούς! Από την άλλη, όμως, ο βίος και η πολιτεία του συγκεκριμένου Αρχιεπισκόπου έχει αρκετά σκοτεινά σημεία να τον στιγματίζουν!

  -Τόλμησε να δεχθεί αναίμακτα την αφαίρεση του μαθήματος των Θρησκευτικών από τα σχολεία και την απομάκρυνση των εικόνων από όλα ανεξαιρέτως τα δημόσια κτίρια  - ευτυχώς επέτρεψε μερικές... να υπάρχουν στις εκκλησίες!

  -Οδήγησε  σε παραίτηση συγκεκριμένους μητροπολίτες για να βολέψει δικούς του ανθρώπους που θα τον υπάκουαν χωρίς αντιρρήσεις!

  -Κήρυξε  τον πόλεμο στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και ήρθε  σε πλήρη ρήξη με το Φανάρι, τον ταπείνωσε και δεν τον δέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή σε προγραμματισμένο ραντεβού, και όλα αυτά λόγω της απληστίας του για ένα κτήμα, που το ΣτΕ το κατοχύρωσε στο Πατριαρχείο!

  -Προκλήθηκε διχασμός  στην Ιεραρχία, λόγω της κατάπτυστης συμφωνίας με τον Τσίπρα, εις βάρος της Εκκλησίας και εις βάρος των 10.000 Ελλήνων κληρικών!

  ...Και πολλά άλλα!

  Το ερώτημα είναι αν η Ιεραρχία της Εκκλησίας έχει το δικαίωμα να σιωπά και να συνεπικουρεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε αυτά τα σχέδια των αριστεριστών, που προς το παρόν έχουν τα πηδάλια της χώρας στα "ανάπηρα" χέρια τους.

  Δεν θα δεχτούν, απ' ό,τι φαίνεται, να παραπλανούν τον λαό, κάνοντας πως δεν αντιλαμβάνονται πως η συμφωνία Ιερώνυμου-Τσίπρα είναι τελεσίδικη για όλα τα θέματα! Κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν ποιο  μοντέλο "ουδετερόθρησκου" κράτους εννοεί ο Αρχιεπίσκοπος, επικαλούμενος τον Πρωθυπουργό, και την επομένη να ανακοινώνεται από το Μαξίμου η... "άλωση" της Εκκλησίας από την κυβέρνηση... Κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν πως δεν  πρόκειται για απλή παρεξήγηση, αλλά για "ποταπή" πολιτική με δόλο των νεο-μπολσεβίκων κυβερνώντων!

  *Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος, τ. Διοικητής του Νοσοκομείου "Ελπίς”, & Μέλος του "Τομέα Υγείας” της Νέας Δημοκρατίας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων