Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Οκτ-2018 00:05

  44 Χρόνια Νέα Δημοκρατία. Παρακαταθήκη Δημοκρατίας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Λευτέρη Αυγενάκη

  Η Νέα Δημοκρατία, ένας από τους πλέον παλιούς πολιτικούς φορείς της Ελλάδας, συμπληρώνει 44 χρόνια (σήμερα 4 Οκτωβρίου) από την ίδρυσή της. 44 χρόνια προσφοράς και συμβολής στην ελληνική κοινωνία και την αναπτυξιακή πορεία του τόπου, 44 χρόνια στήριξης της  ευρωπαϊκής και κυρίως της δημοκρατικής ταυτότητας της Χώρας.

  Η ΝΔ είναι μια ιστορική πολιτική παράταξη. Υπήρξε διαχρονικά η φωνή της λογικής και της υπευθυνότητας, η παράταξη του οράματος και της προόδου. Η πορεία της ΝΔ είναι συνυφασμένη με την ενότητα και την πρόοδο, τη λογική και την υπευθυνότητα, το όραμα και τις μεγάλες αποφάσεις που εδραίωσαν τη δημοκρατία και διαμόρφωσαν και υλοποίησαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

  Το αποτύπωμα της Ν.Δ. στη νεότερη ιστορία της χώρας είναι έντονο. Με ηγέτη τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, επιτεύχθηκε η αποκατάσταση και εμπέδωση της Δημοκρατίας, η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η εθνική ομόνοια. Κατά τις περιόδους που η Ν.Δ. βρισκόταν στην εξουσία έλαβαν χώρα μεγάλες μεταρρυθμίσεις που διαμόρφωσαν την Ελλάδα του σήμερα. Μια χώρα που πάρα τις αδυναμίες και τις ελλείψεις της συγκαταλέγεται στα σύγχρονα και ανεπτυγμένα κράτη του πλανήτη.  Μια πολιτισμένη κοινωνία βασισμένη στις αρχές του φιλελευθερισμού που στηρίζει την ελεύθερη οικονομία, το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες για όλους.

  Η Παράταξή μας ανέκαθεν υπήρξε ένας πρωτοποριακός φορέας πολιτικής που έδωσε μάχες και κατάφερε να εγγυηθεί την θεσμική ομαλότητα, την κοινωνική ειρήνη και την εθνική συμφιλίωση. Η κληρονομιά μας, καθώς και το πλαίσιο των αρχών, των ιδεών και των θέσεων της ΝΔ, όπως αυτό καταγράφεται στην Ιδρυτική Διακήρυξή της, παραμένουν επίκαιρα και ισχυρά. 

  Ωστόσο, η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα που δείχνει σημάδια κόπωσης. Η διακυβέρνηση των τελευταίων 3,5 ετών έχει κουράσει την κοινωνία, δοκιμάζει τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου, έχει προξενήσει σημαντικά ζητήματα στα εθνικά μας θέματα και έχει ρίξει σε τέλμα την οικονομία. Η χώρα, σήμερα, έχει ανάγκη όσο ποτέ πριν την αλλαγή και η Ν.Δ. είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να αναλάβει και να φέρει με επιτυχία σε πέρας αυτή την αποστολή.

  Η ΝΔ γιορτάζει τα 44 χρόνια της με μια επετειακή εκδήλωση, όπου θα συμμετάσχουν όλοι οι πρώην Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι του κόμματος, εν ενεργεία και πρώην Βουλευτές και Ευρωβουλευτές του Κόμματος, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, πρώην Γραμματείς και Γενικοί Διευθυντές, ιστορικά στελέχη του "Συνδέσμου 1974", καθώς και τα Ιδρύματα Κ. Καραμανλής και Κ. Μητσοτάκης. Δίπλα θα είναι το νέο αίμα της παράταξης από την ΔΑΠ, την ΟΝΝΕΔ και το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών αποδεικνύοντας την έμπρακτη ανανέωση του κόμματος και την προσέλκυση προσώπων από την κοινωνία. Η συνύπαρξη του "παλιού" με το "νέο", αποτελεί την αποτύπωση της συνέχειας της κεντροδεξιάς παράταξης, αλλά και της "πανστρατιάς" στην οποία κάλεσε τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης από την 83 ΔΕΘ.

  Η ΝΔ υπήρξε ανέκαθεν υπέρμαχος της ανανέωσης. Η ανανέωση αποτελεί μια λειτουργία για την παράταξη που δεν σταμάτησε ποτέ όλα αυτά τα 44 χρόνια. Με διαρκή ανανέωση και εξωστρέφεια. Με σωστές στρατηγικές επιλογές και με διεθνείς συμμαχίες. Απέναντι στον φανατισμό, τον λαϊκισμό και το μίσος, η ΝΔ ενώνει τους Έλληνες και θα βάλει τη χώρα σε ακλόνητες βάσεις ανάπτυξης και προόδου. 

  Η ΝΔ απευθύνει μήνυμα συσπείρωσης, ενότητας και πανστρατιάς στον δρόμο προς τις επικείμενες μεγάλες εκλογικές μάχες. Προβάλλει ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία και τις προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα, καθώς, η φετινή επέτειος σημάνει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Η φετινή επέτειος ηχεί την απαρχή των 4 μεγάλων εκλογικών μαχών σε Δήμους, Περιφέρειες, Ευρωκοινοβούλιο και εθνικές εκλογές.

  Σήμερα, η παράταξή μας ανοίγει μια νέα σελίδα. Με διαφάνεια και αξιοκρατία, με συνέπεια και αξιοπιστία, ενώνει όλους τους Έλληνες και εκφράζει το αύριο των πολλών. Η ΝΔ στηρίζει τη δημιουργικότητα του Έλληνα, εκφράζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την πίστη στη Δημοκρατία, υπερασπίζεται τα δίκαια και τα δικαιώματα του Ελληνισμού, προασπίζεται την ελευθερία, την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων και δεσμεύεται για την παροχή ποιοτικών δημόσιων υπηρεσιών.

  Υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ προχωρά με μεγάλα, τολμηρά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες και προτάσσει τη "Συμφωνία Αλήθειας" με τους πολίτες διαμορφώνοντας την πορεία εξόδου από την κρίση, ανάταξης της οικονομίας, λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών, αναγέννησης των κοινωνικών προσδοκιών και διαμόρφωσης της νέας Ελλάδας της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα! Και... μπορούμε και θα το πετύχουμε όλοι μαζί.

  * Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων