Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Ιουν-2018 08:45

  Παγκόσμιο Κύπελλο Μετοχών της Saxo Bank: Πρώτη η Κολομβία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Peter Garnry, Επικεφαλής Στρατηγικής Μετοχών της Saxo Bank

  Έφτασε το καλοκαίρι του 2018, και μαζί του φτάνει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, στη Ρωσία. Ο πρώτος αγώνας ξεκινά την Πέμπτη, 14 Ιουνίου, στις 6 μ.μ. τοπική ώρα. Η διοργανώτρια χώρα, Ρωσία, θα αντιμετωπίσει τη Σαουδική Αραβία, στο στάδιο Λουζνίκι. Αυτή η μάχη για τη δόξα ανάμεσα σε εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου από ολόκληρο τον κόσμο θυμίζει έντονα τη μάχη που δίνουν οι διάφορες χώρες στα παγκόσμια ηλεκτρονικά χρηματιστήρια προκειμένου να είναι εκείνες που θα προσελκύσουν τους παγκόσμιους επενδυτές. Στη Saxo Bank, αποφασίσαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στις χρηματοπιστωτικές αγορές και σε όσους συμμετέχουν σε αυτές – δημιουργήσαμε, λοιπόν, ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι δικής μας έμπνευσης. Καλωσορίσατε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μετοχών 2018!

  Κανόνες του παιχνιδιού
  Κάθε συμμετέχουσα χώρα εκπροσωπείται από μία εισηγμένη μετοχή που επιλέγεται από την ομάδα SaxoStrats (η λίστα των χωρών ακολουθεί παρακάτω). Στις περιπτώσεις της Σενεγάλης, της Ουρουγουάης και του Ιράν επιλέξαμε υποκατάστατα προϊόντα. Οι αγορές μετοχών της Σενεγάλης και της Ουρουγουάης δεν παρουσιάζουν επαρκή ρευστότητα ώστε να προκρίνουμε κάποια μετοχή. Οι δύο χώρες θα εκπροσωπηθούν από ένα εταιρικό ομόλογο (Bullet εκφρασμένο σε USD) με την ίδια σχεδόν ωρίμανση. Στο Ιράν, λόγω των εμπορικών κυρώσεων, δεν έχουμε πρόσβαση στα στοιχεία της χρηματοπιστωτικής αγοράς. Συνεπώς, το Ιράν θα έχει την τιμή να εκπροσωπήσει την αγορά πετρελαίου (αργό Brent).

  Οι 48 αναμετρήσεις που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο των ομίλων από τις 14 ως τις 28 Ιουνίου θα κριθούν με βάση τη σωρευτική συνολική απόδοση των χρηματοπιστωτικών μέσων, με ημερομηνία εκκίνησης την 13η Ιουνίου (και τις αντίστοιχες τιμές κλεισίματος) και καταληκτική ημερομηνία την ημέρα του τελευταίου αγώνα (και τις αντίστοιχες τιμές κλεισίματος). Αυτό σημαίνει ότι η μετοχή που θα καταγράψει την υψηλότερη συνολική απόδοση μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσει τις περισσότερες αναμετρήσεις και θα αναδειχθεί κορυφαία του ομίλου της. Θα οριστεί κλίμακα για τη σύγκριση των συνολικών αποδόσεων και τις περιπτώσεις όπου ένας αγώνας θα κριθεί με κλήρωση. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα για τα ποσοστιαία όρια, αλλά θα τα ανακοινώσουμε πριν από την έναρξη των αγώνων.

  Θα κάνουμε τις προβλέψεις μας για τις μετοχές συνεχώς και καθημερινά, και θα συγκρίνουμε τα αποτελέσματα των χρηματοπιστωτικών αγορών με αυτά του Μουντιάλ.

  Για να αποφύγουμε την αξιολόγηση μετοχών από χώρες που δεν θα προκριθούν στα νοκ άουτ παιχνίδια, θα ενημερώσουμε τη λίστα με τις μετοχές του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2018 μετά τους πραγματικούς αγώνες των ομίλων. Φυσικά, παράλληλα θα παρακολουθούμε τις αναμετρήσεις των μετοχών και θα ανακηρύσσουμε τις νικήτριες χώρες με βάση τις μετοχές τους, εφόσον δεν έχουμε επανεκκινήσει το παιχνίδι. Επομένως, στη φάση των νοκ άουτ, οι χώρες που έχουν πράγματι προκριθεί στο Μουντιάλ θα αναμετρηθούν και στο παιχνίδι μας, χρησιμοποιώντας ως κριτήριο τη σωρευτική συνολική απόδοση με ημερομηνία εκκίνησης την Παρασκευή, 29 Ιουνίου (και τις αντίστοιχες τιμές κλεισίματος), και καταληκτική ημερομηνία την ημέρα του τελικού (και τις αντίστοιχες τιμές κλεισίματος).

  Πιστεύουμε στη δυναμική, πιστεύουμε στην Κολομβία
  Η επίδραση της τάσης της αγοράς (momentum effect ή factor) ως παράγοντας ερμηνείας των αποδόσεων στοιχειοθετήθηκε ήδη από τη δεκαετία του 1990 και ουσιαστικά πρεσβεύει ότι οι μετοχές που παρουσίασαν υπεραποδόσεις κατά πάσα πιθανότητα θα το επαναλάβουν. Με βάση τη συγκεκριμένη παρατήρηση, υπολογίσαμε τη συνολική απόδοση των μετοχών σε παγκόσμιο επίπεδο και τις κατατάξαμε για να ανακαλύψουμε ποια χώρα/μετοχή εμφανίζει σήμερα τις καλύτερες προοπτικές. Προέκυψε ότι η Κολομβία (με την Ecopetrol) προηγείται σαφώς σε επίπεδο δυναμικής, με συνολική απόδοση 46,8% σε όρους YTD (σε USD). Ακολουθεί η Σαουδική Αραβία (με τη SABIC), στο 30,9%. Στο παρασκήνιο της υψηλής απόδοσης των μετοχών της Ecopetrol κρύβεται φυσικά η ισχυρή επίδοση των τιμών πετρελαίου, παράλληλα με τη συνεχιζόμενη θετική επενδυτική διάθεση απέναντι στις μετοχές της Λατινικής Αμερικής – με εξαίρεση, βέβαια, την Αργεντινή, η οποία αντιμετωπίζει μια κρίση εκροής κεφαλαίου. Αν, λοιπόν, ξεχάσουμε τον Λιονέλ Μέσι, η Αργεντινή δεν μπορεί να προσβλέπει πολλά από το παιχνίδι μας, εκτός και αν υπάρξει σημαντική στροφή στο επενδυτικό συναίσθημα.

  Θα διατυπώσουμε τις τελικές προβλέψεις μας στον εναρκτήριο αγώνα, αλλά προς το παρόν εκτιμούμε ότι η Σαουδική Αραβία (SABIC) θα νικήσει τη Ρωσία (Gazprom).

  dsffsd

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων