Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Μαϊ-2018 00:15

  Όταν οι "σύντροφοι" θαυμάζουν και τους ισλαμιστές!

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Μανόλη Καψή

  Ο Γιώργος Κυρίτσης ήταν δημοσιογράφος. Τέλος πάντων, της Αυγής. Τώρα είναι βουλευτής. Τέλος πάντων, του Συριζα... Έχει ξεχωρίσει για τις ατάκες του, που συνήθως προκαλούν οργίλες αντιδράσεις. Δικαίως. Η τελευταία του παραγωγή, ήταν μια ανάρτηση στο Twitter, που προδίδει όλη την ιδεοληπτική σύγχυση του καταγωγικού του χώρου. 

  Έγραψε ο Γ. Κυρίτσης προς υπεράσπιση των ισλαμιστών: "Ο δυτικός πολιτισμός έστειλε εκατομμύρια παιδιά στους θαλάμους αερίων κ οι δυτικές κοινωνίες ψηφίζουν τους πολιτικούς απογόνους εκείνων που το έκαναν. Για τους ισλαμιστές δεν υπάρχει κάτι ανάλογο καταγεγραμμένο".

  Το πρώτο που σε εκπλήσσει είναι η εχθροπάθεια. Για τον δυτικό-ευρωπαϊκό πολιτισμό. Για τον Γ. Κυρίτση δεν είναι ο κόσμος που δημιούργησε την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό, που ταυτίστηκε με την Δημοκρατία και τον υλικό πλούτο, ο κόσμος της ανοχής, των δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. Στα μάτια του συρρικνώνεται στον ναζισμό και το Ολοκαύτωμα. Ενώ οι ισλαμιστές.

  Το δεύτερο που σε εκπλήσσει είναι η άγνοια. Για το φαινόμενο του ναζισμού που ήταν φυσικά μια προσπάθεια ανατροπής όλων των αξιών που εκπροσωπούσε ο δυτικός πολιτισμός. Που στα μάτια των ναζί ήταν ένας "παρηκμασμένος κόσμος" που έπρεπε να ανατραπεί και να καταστραφεί. Γι΄ αυτό άλλωστε και οι πρώιμοι ηγέτες του παναραβισμού, θαύμαζαν και υποστήριξαν τους ναζί (στην Παλαιστίνη και όχι μόνο). Ακριβώς γιατί στα δικά τους μάτια, ο δυτικός πολιτισμός ήταν εχθρική δύναμη και εκπροσωπούσε την αποικιοκρατία και μόνο. Οι δε αξίες της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων ήταν ξένες, δυτικές και φυσικά περιττές.

  Το τρίτο, είναι η πρωτόγονη και απλοϊκή σκέψη. Ίσως αν ξανάγραφε την φράση και αντικαθιστούσε τον "δυτικό πολιτισμό" με τον "κομμουνιστικό πολιτισμό", που έστειλε εκατομμύρια ανθρώπους στον θάνατο, την πείνα, τις φυλακές, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την εξορία, και όμως κάποιοι συνεχίζουν να ψηφίζουν τους πολιτικούς τους απογόνους... ίσως τότε να το καταλάβαινε. Αλλά ίσως και όχι...

  Το 4ο είναι η άγνοια. Για την φρικτή "ιδεολογία" των ισλαμιστών και τα εγκλήματά τους. Για τα χιλιάδες θύματά τους. Άγνοια για το γεγονός ότι αν δεν έχουν καταφέρει να εξοντώσουν σε μαζική κλίμακα οτιδήποτε είναι ξένο με την ταυτότητά τους, είναι απλά και μόνο γιατί δεν διαθέτουν τη "βιομηχανική υποδομή" των Γερμανών ναζί. Όχι γιατί διαθέτουν άλλες ηθικές αξίες ή ανεκτικότητα. Το όνειρο των ισλαμιστών είναι η επιστροφή του κόσμου στον μεσαίωνα και η καταστροφή του οτιδήποτε είναι ξένο προς τον ισλαμικό κόσμο. Είτε άνθρωπος είτε άγαλμα είτε ιδέα είτε δραστηριότητα...

  Γιατί στο τέλος αυτό που εκφράζει ο Κυρίτσης- και οι διάφοροι σύντροφοί του που ήρθαν προς υπεράσπιση του, όπως ένας κωμικός πανελίστας οικολόγος, που θυμήθηκε το αιματοκύλισμα των Ινδιάνων και την Ιερά Εξέταση..- είναι στην ουσία η αντίθεση ενός "πρωτόγονου αριστερισμού" στον δυτικό καπιταλισμό.

  Στα μάτια τους, ο ευρωπαϊκός κόσμος δεν είναι μια όαση ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιωμάτων, ένας χώρος που κατάφερε να βελτιώσει δραματικά τις συνθήκες ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, που αύξησε θεαματικά τον χρόνο επιβίωσης, αντιμετώπισε ασθένειες και παρήγαγε επιστήμη και πολιτισμό. Είναι απλά και μόνο ο καπιταλισμός που πρέπει να ανατραπεί.

  Εξ ου και ο θαυμασμός η τουλάχιστο η ανοχή για το φρικαλέο πρόσωπο του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας. Γιατί ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου. Αλλά, δείξε μου τους φίλους σου για να σου πω ποιος είσαι...
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων