Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Νοε-2017 00:04

  Δωράκι στα κανάλια και φόροι για όλους τους υπόλοιπους

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Άγη Βερούτη

  Ο ταλαντούχος κ. Παππάς βρήκε τρόπο να τους φιμώσει όλους. Άλλους με το καλό και άλλους με φόρους και κλείσιμο. Με την αιτιολογία ότι ήταν φόρος-υπέρ-τρίτων, η τρόικα υποχρέωσε την κυβέρνηση να καταργήσει το αγγελιόσημο.

  Έτσι υποτίθεται ότι για να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί το ταμείο τους θα έπρεπε οι εργοδότες όσων δημοσιογράφων ήταν στον ΕΔΟΕΑΠ να ξεκινήσουν να πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές. 

  Αυτό προκάλεσε αντίδραση στα κανάλια τα οποία άρχισαν να παρουσιάζουν την πραγματική εικόνα της οικονομίας και των πεπραγμένων της κυβέρνησης, για λίγες μέρες, κάτι που την τρομοκράτησε.

  Και η λύση ήρθε από τον ταλαντούχο κ. Παππά: Μείωση του φόρου των καναλιών από 20% στο 5% (σαν να λέμε τους μείωσε τον ΦΠΑ στο 6%)

  Δημιουργία ενός νέου φόρου υπέρ τρίτων 2% επί του τζίρου τους, στα διαδικτυακά και έντυπα μέσα, ανεξάρτητα αν έχουν δημοσιογράφους του ΕΔΟΕΑΠ στη μισθοδοσία τους. 

  Ανάσα κόστους στα κανάλια που ως πέρυσι ήθελε να τα κλείσει όλα.

  Οικονομική πίεση στα έντυπα και διαδικτυακά ΜΜΕ που λειτουργούν με συντελεστές κερδοφορίας από -5% ως +5%. 

  Εργοδοτικές Εισφορές για τους Υπαλλήλους του Άλλου δηλαδή!

  Έτσι καλοπιάνει τους λίγους με τη μεγάλη δύναμη, και διαλύει οικονομικά τους πολλούς και μικρούς που αδυνατεί να ελέγξει. 

  Διαδικτυακά σάιτ ή εφημερίδες της μακρινής επαρχίας ή περιοδικά για αυτοκίνητα ή για μαγειρική, που δεν έχει περάσει δημοσιογράφος με ΕΔΟΕΑΠ ποτέ από την πόρτα τους, θα κληθούν να χρηματοδοτήσουν τις συντάξεις και τις υπηρεσίες ιδιωτικής υγείας των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και των υπόλοιπων καναλιών. Της ΕΡΤ ρε φίλε με τους 3.500 δημοσιογράφους!

  Όσοι δεν στηρίζονται στην κρατική διαφήμιση την έχουν πολύ άσχημα. Οι απολύσεις δημοσιογράφων για τη μείωση του κόστους είναι βέβαιες. Το κλείσιμο πιθανότατο. Και η φίμωση των ανεξάρτητων φωνών σίγουρη!

  Όλα αυτά αν μπορεί να αποδείξει ο ταλαντούχος κ. υπουργός κυβερνητικής προπαγάνδας ότι η τοπική εφημερίδα της Αλεξανδρούπολης έχει δημοσιογράφους που πηγαίνουν στο γιατρό στην Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται το κοντινότερο σημείο παροχής υγείας του ΕΔΟΕΑΠ. 

  Αλλιώς είναι φόρος υπέρ τρίτων και θα καταπέσει στο ΣτΕ και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο!

  Αλλιώς είναι μια ακόμη προσπάθεια να περάσει η κυβερνητική προπαγάνδα ως αλήθεια, να φιμωθούν με οικονομικό διωγμό οι πραγματικά ανεξάρτητοι, και να μην υπάρχει κανένας να δείξει τη χιονοστιβάδα πλειστηριασμών που ξεκινάει την ερχόμενη βδομάδα. 

  Η "Νέα Διαπλοκή" πάει να στηθεί με τα υπάρχοντα ΜΜΕ: δωράκια για τους λίγους που θα βάλουν πλάτη, και φόροι για όλους τους υπόλοιπους. Εκτός φυσικά από τους διαδικτυακούς διαφημιστές Google και Facebook!

  Το θέμα είναι απλό: όποιος στήνει μια εφημερίδα και ένα περιοδικό να κλείσει, όποιοι έχουν κανάλια να μη χρειάζονται να πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές. 

  Γιατί αν βγουν στο γυαλί αυτά που επίκεινται να συμβούν στους επόμενους μήνες στον κατατρεγμένο της πρώην μεσαίας τάξης, από τους ξάδερφους και τα "ξένα fund” σιγά μη δεν ξεχυθεί όλη η χώρα στους δρόμους. 

  Η Νέα Διαπλοκή στήνεται. 

  Για να δούμε;

  ΥΓ: Ξέρει ο κ. Υπουργός από ΣτΕ. 
   Δεν θυμάται όμως.
  Ίσως χρειαστεί να του ξαναθυμίσουν, κάποιοι άλλοι αυτή τη φορά. 

  Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο Twitter: @Agissilaos
  agissilaos@gmail.com

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων