Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Νοε-2020 00:05

  Τμήσεις και αποδράσεις

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Οι εξελίξεις φαίνεται ότι τρέχουν για τη Cenergy Holdings (CENER) με τον όμιλο Nexans να βρίσκεται προ των πυλών της. Οι διαπραγματεύσεις για τη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων μπορεί να βρίσκονται κατά τα ειωθότα σε πρώιμο στάδιο αλλά η εξελικτική πορεία της τιμής της μετοχής συνεχίζει να εξιτάρει τους επενδυτές. Η διαγραμματική ανάλυση την είχε εντοπίσει από τα τέλη του Σεπτέμβρη όταν με τη βοήθεια των πολύ καλών οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του 2020 πραγματοποίησε επιτυχημένη διέλευση πάνω από τη σκληρή αντίσταση των 1,06 με 1 ευρώ. Μάλιστα τότε είχαμε αναφέρει ότι η εν λόγω διαφυγή θα άνοιγε τον ανηφορικό  για το επίπεδο αντίστασης των 1,30 με 1,25 ευρώ, λοξοκοιτώντας στο βάθος την περιοχή των 1,50 με 1,55 ευρώ. Πράγματι η μετοχή όχι μόνο πέρασε πάνω από την αντίσταση των 1,30 ευρώ αλλά στην πορεία διέλυσε και την περιοχή των 1,50 με 1,55 ευρώ, δίνοντας τιμές στα 1,80 ευρώ. Για τη συνέχεια τώρα αυτό που έχει ως πρώτο διαγραμματικό μέλημα η μετοχή της CENER είναι να δοκιμάσει και να επιβεβαιώσει ως στήριξη το επίπεδο των 1,60 με 1,50 ευρώ. Το σθεναρό πάτημα άνευ τμήσης των 1,50 ευρώ θα δημιουργήσει συνθήκες ανοδικής επανεκκίνησης με στόχο πλέον τη ζώνη των 1,80 με 2 ευρώ. 

  πιν

   

  Για χάρη του "βασιλικού" ποτίζεται και ο όμιλος Βιοχάλκο (BIO) με τη μετοχή να θέλει να δραπετεύσει μέσα από το μελανό επίπεδο των 3,30 με 3,50 ευρώ, όπου στα τέλη του περασμένου Φλεβάρη η καθοδική του τμήση είχε αποτελέσει τεχνικά  και την απαρχή της έντονης βύθισης προς τα 1,60 με 1,47 ευρώ. Επειδή εδώ η προσπάθεια βρίσκεται εν εξελίξει θα πρέπει πρώτα να αναμένουμε τη "φιλτραρισμένη" τμήση των 3,50 ευρώ με σημαντικό όγκο συναλλαγών και μετά  να πάρουμε μια πιθανή ανοδική θέση για την επόμενη στάση των 4 ευρώ. Στην αντίθετη περίπτωση όμως που το ανοδικό δεν δουλέψει υπέρ των αγοραστών διασπώντας καθοδικά τα 3,30 ευρώ τότε θα θέταμε ως σημείο πρώτης αναχαίτισης των όποιων ρευστοποιήσεων τα 3 ευρώ. Μέχρι τώρα πάντως το υπό διαμόρφωση έντονα ανοδικό εβδομαδιαίο candlestick εμπεριέχει το υψηλό όγκο συναλλαγών των 1,42 εκατ. τεμαχίων ένδειξη που μπορεί να ενδυναμώσει την προσπάθεια ανοδικής διαπερατότητας των  3,50 ευρώ.

  πιν

   

  Η σημαντική συρρίκνωση που έχει υποστεί στους τελευταίους μήνες η  κεφαλαιοποίηση της Motor Oil (ΜΟΗ) την οδήγησε  εκτός MSCI Greece Standard  προκαλώντας  έναν ακόμα πονοκέφαλο στη μετοχή της, μιας που αναμένονται σημαντικές ρευστοποιήσεις  από τα index funds. Κάποιος βέβαια θα μπορούσε να αποφανθεί ότι ένα μέρος από αυτές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μιας που η μετοχή στις τελευταίες 20 συνεδριάσεις έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές άνω των 8,5 εκατ. τεμαχίων, με τις μέρες της τρέχουσας εβδομάδας να εμπεριέχουν τα 2,7 εκατ. τεμάχια εξ αυτών. Διαγραμματικά  η μετοχή δείχνει να έχει πάρει ανοδική ρότα ανακατάληψης του ορίου των 10 ευρώ μετά και τη σθεναρή στήριξη που βρήκε στο πλέγμα στηρίξεων μεταξύ των 8,65 με 7,50 ευρώ. Η πιθανή επιβεβαιωμένη αρπαγή των 10 ευρώ θα θέσει ως επόμενο στόχο τη κοντινή αντίσταση των 11,50 ευρώ. Από εκεί και πάνω η τιμή της μετοχής απελευθερώνεται ανοίγοντας τον ανηφορικό δρόμο για τα 14,40 με 14,80 ευρώ. Βέβαια θα πρέπει να τονιστεί ότι η περιοχή που εκτείνεται από τα 9,70 έως τα 11,50 ευρώ είναι αρκετά δύσβατη και έχει ταλαιπωρήσει τη μετοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη χρονική περίοδο 2015 με 2016. Ναι όντως τόσο χαμηλά έχει βρεθεί η τιμή της μετοχής.

  πιν

   

  Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται διαγραμματικά η μετοχή της Autohellas (ΟΤΟΕΛ), καθώς μετά και τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου όπου παρουσίασε κέρδη μετά φόρων 12,1 εκατ ευρώ και μείωση καθαρού δανεισμού στο 9μηνο κατά 54,4 εκατ. ευρώ έχει έρθει στο κατώφλι της σημαντικής αντίστασης των 4,94 με 5 ευρώ. Να τονιστεί ότι ο στόχος για το πεντάευρο είχε τεθεί νωρίτερα από την ανοδική  τμήση του σχηματισμού cup and handle στα 4,15 με 4,10 ευρώ. Από εδώ και έπειτα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής η επιτυχής διάσπαση των 5 ευρώ με αυξημένο όγκο συναλλαγών και ένα ευκρινές φίλτρο ημερών, διότι θα ανοίξει μια ελεύθερη διαγραμματική αλάνα +2 ευρώ από τα 5 στα 6,95 δίχως σοβαρές  αντιστάσεις. Η κεφαλαιοποίηση του ομίλου μόλις τώρα πλησιάζει τα 240 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος διαφυγής πάνω από τα 4,15 ευρώ ξεπερνά τα 500 χιλ. τεμάχια. Το σίγουρο είναι ότι λίαν συντόμως η  ίαση της πληγής που έχει προκαλέσει η πανδημία θα σπρώξει τη μετοχή πάνω από τα 6 ευρώ.

  πιν

   

  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ