Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Σεπ-2020 00:05

  Ταύρος εξ Ολλανδίας

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Και εκεί που η μετοχή του Ελλάκτωρα βρισκόταν μεταξύ σφύρας και άκμονος στη διαγραμματική ζώνη των 1,05 με 0,95 ευρώ ήρθε ως μαινόμενος ταύρος ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh Invest και ανακοίνωσε  πως απέκτησε δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά του 12,5% της εταιρείας που σήμερα κατέχει ο κ. Λ. Μπόμπολας ενώ έχει περιέλθει ήδη στην κατοχή του ένα πρόσθετο ποσοστό 5%. Από εκεί και έπειτα η τιμή της μετοχής πήρε φωτιά, πηδώντας με άνεση τόσο το εμπόδιο των 1,125  όσο και αυτό των 1,22 ευρώ  με τον όγκο των συναλλαγών να εξακοντίζεται μέσα σε δύο μέρες από τον μέσο όρο των 550 χιλιάδων  μετοχών στα  8 εκατ. μετοχές. Το επόμενο σημαντικό σημείο αντίστασης εντοπίζεται στα 1,50 ευρώ, όπου και είχε να δει η μετοχή από τις αρχές του Μάρτη. Ανοδική καταστρατήγηση του εν λόγω επιπέδου θα ανοίξει ορθάνοικτα την πόρτα όχι μόνο για τα 1,90 ευρώ αλλά κυρίως για την 5ετή σκληρή αντίσταση των 2,20 ευρώ. Άρνηση δραπέτευσης πάνω από τα 1,50 ευρώ θα προκαλέσει στη μετοχή ένα πολύ ενδιαφέρον, για τους swing επενδυτές, pullback πάνω στην πρώην μακροπρόθεσμη γραμμή αντίστασης "W”, στα 1,254 ευρώ.  Ο ολλανδικός όμιλος πάντως, που δείχνει να εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο της μετοχής του Ελλάκτωρ είναι από τους πλέον ισχυρούς  ευρωπαϊκούς "παίκτες" κατέχει σχεδόν εξολοκλήρου τον   κατασκευαστικό όμιλο VolkerWessels και είναι σήμερα ο μεγαλύτερος μέτοχος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με 30,26%.

  πιν

   

  Στο μονοπάτι της ανηφορικής  κίνησης βρέθηκε και η μετοχή της REDS ΑΕ (ΚΑΜΠΑΣ) με την τιμή της μετοχής να περνάει με φόρα το 1 ευρώ μετά από έξι μήνες καχεξίας γύρω από τα  0,90 ευρώ. Ο δε όγκος των συναλλαγών στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις της έγερσης έχει ξεπεράσει τα 300 χιλ. τεμάχια, την ίδια ώρα, που είχε ως μέσο όγκο συναλλαγών τα 3000 τεμάχια. Διαγραμματικά η επόμενη περιοχή  μετά και τη σαθρή αντίσταση στα 1,10 με 1,18 ευρώ είναι τα 1,40 ευρώ. Από εκεί και πάνω βάσει και της σχεδόν 12ετούς αποτύπωσης της δεξαμενής του πυθμένα των όποιων ρευστοποιήσεων ο μακροπρόθεσμος ορίζοντας ανοίγει για τα 1,70 ευρώ.

  πιν

   

  Όσον αφορά τώρα τη ΓΕΚΤΕΡΝΑ η τιμή της μετοχής συνεχίζει να "χτίζει" γύρω από την περιοχή των 6,20 με 6,40 ευρώ θέλοντας στην πορεία να πατήσει και να κινηθεί πλέον προς το επόμενο σκαλοπάτι των 7 με 7,20 ευρώ. Όσον αφορά το  μηνιαίο διάγραμμα τιμών  αυτό που είναι εμφανές είναι ότι έχει μπει σε λειτουργία  η ανοδική λύση του σχηματισμού του ανάποδου Head and Shoulders, δίνοντας ως μακροπρόθεσμη τιμή στόχο το ύψος του "κεφαλιού" στα 14,50 ευρώ. Μέχρι τότε όμως προέχει διαγραμματικά η επιβεβαιωμένη φυγή πάνω από τα 6,40 με 6,50 ευρώ με αυξημένο όγκο συναλλαγών, κάτι που φαίνεται ότι δουλεύεται από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας καθώς ο μέχρι τώρα  όγκος συναλλαγών ξεπερνάει τα  500 χιλ τεμάχια.

  πιν

   

  Τέλος μιας που αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο μετά και την είσοδο της Reggeborgh  Invest  θα πρέπει να παρακολουθούμε και τα διαγράμματα των υπόλοιπων κατασκευαστικών εταιρειών, όπως για παράδειγμα του ΑΒΑΞ, όπου από τις αρχές της εβδομάδος έχει δηλώσει παρόν στη τρέχουσα κίνηση αρπάζοντας ένα +13% από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής. Διαγραμματικά τώρα αυτό που θέτεται ως ζητούμενο είναι το πέρασμα της μετοχής πάνω από τη κεντρική ζώνη αντίστασης του Pitchfork σχηματισμού στα 0,48 με 0,50 ευρώ. Επιτυχημένη διέλευση θα ανοίξει τη θέα για την επόμενη μεσοπρόθεσμη αντίσταση στα 0,6150 ευρώ. 

  πιν

   

  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ