Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Σεπ-2020 00:05

  Άμα πέσει η μαχαιριά...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Κάτι το μουντό χρηματιστηριακό κλίμα, κάτι η νέα προσφυγήτης Hard Rock στη διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το καζίνο του Ελληνικού κάτι το ανακάτωμα της μετοχικής τράπουλας με την απόφαση αποεπένδυσης της κυρίας Μαριάννας Λάτση έχουν προκαλέσει σημαντικό λάβωμα  στη διαγραμματική εικόνα της Lamda Develοpment, φέρνοντάς την κάτω από το όριο στήριξης των 5,54 ευρώ. Μάλιστα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση έγραψε και 5,39 ευρώ, αλλά στο τέλος επανήλθε στην έλξη των 5,54 με 5,50 ευρώ. Εάν τώρα στις επόμενες συνεδριάσεις επιβεβαιώσει την καθοδική τμήση των 5,54 ευρώ τότε θα πρέπει να αναμένουμε ένα πτωτικό κατέβασμα προς το ισχυρό επίπεδο στήριξης των 5,10 με 5 ευρώ. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή συσσώρευσης των τελευταίων έξι εβδομάδων με άνω όριο τα 5,85 ευρώ και κάτω όριο τα 5,54 ευρώ έχουν αλλάξει χέρια πάνω από 13 εκατ. μετοχές, στοιχείο που θα επιβαρύνει τεχνικά ακόμα περισσότερο μια εν εξελίξει κινητήριο  καθοδική κίνηση.

  πιν

   

  Έκδηλη είναι η πίεση που έχει δεχτεί εν τη αιφνιδίω στο weekly chart τιμών η μετοχή του ΕΛΛΑΚΤΩΡ μετά και τα δημοσιεύματα γνωστής εβδομαδιαίας πολιτικής εφημερίδας. Μέχρι την προσεχή Πέμπτη της Γενικής Συνέλευσης, όπου αναμένεται, όπως αναφέρει και η ίδια η εταιρεία σε πρόσφατη ανακοίνωσή της να ενημερώσει τους μετόχους της για τη στρεβλή ή μη αποτύπωση της πραγματικότητας η μετοχή θα πρέπει να πάρει πίσω το κρίσιμο πάτημα στο 1 ευρώ. Εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο επειδή ακριβώς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση έχουν ρευστοποιηθεί 1,885 εκατ. μετοχές με μέσο όρο κάτω από το 1 ευρώ, τότε διαγραμματικά θα έχει ανοίξει ο κατηφορικός δρόμος για τη σημαντική στήριξη των 0,79 ευρώ. Συναλλαγές κάτω από εκεί θα φέρουν τη μετοχή σε  δεινή θέση μιας που το επόμενο σθεναρό σημείο στήριξης, που είχε ξαναδεί στα τέλη του Μάρτη, εντοπίζεται στα 0,50 ευρώ.

  πιν

   

  Διαγραμματικό έγκλημα έχει γίνει και στη μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων με τους πωλητές από την αρχή του καλοκαιριού  να μη την αφήνουν ούτε στιγμή  να σηκωθεί από το καναβάτσο των ρευστοποιήσεων. Και πώς αλλιώς  άλλωστε αφού ο ισχαιμικός τζίρος του χρηματιστηρίου, που πλέον έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο,  δεν αφήνει και πολλά περιθώρια ίασης του ασθενούς. Έτσι η μετοχή της ΕΧΑΕ που έχει περιέλθει από τα 3,50 ευρώ σε μια καθοδική δίνη, πραγματοποιώντας στην πορεία πάνω από 7,5 εκατ. τεμάχια δίνει ως πρώτο πτωτικό στόχο αντιπαράθεσης τα 2,50 με  2,48 ευρώ, σημεία που είχε να επισκεφτεί από το καλοκαίρι του 2012 (!). Έντονη αλλαγή του εν  λόγω σκηνικού θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο από την ανοδική αρπαγή της βάσης των 3 ευρώ.

  πιν

   

  Και ερχόμαστε στη μετοχή της Marfin Investment Group, όπου παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση ότι συνεχίζει απρόσκοπτα την ισχυροποίηση των εταιρειών του ομίλου επιδιώκοντας ο όμιλος να βγει περισσότερο δυνατός από την κρίση της πανδημίας το "ταμπλό" δείχνει άλλο πράγμα. Επίσης εκτός της αρνητικής εξέλιξης του ναυαγίου πώλησης της Singular Logic συνέχισε για ακόμα μια φορά την πεπατημένη οδό των συμψηφισμών των ζημιών παρελθουσών χρήσεων. Διαγραμματικά τώρα μετά και τις τελευταίες έντονες ρευστοποιήσεις  η τιμή της μετοχής αποτυπώνεται να βρίσκεται μέσα στη διακεκαυμένη ζώνη της τελευταίας στήριξης των 0,048 με 0,047  ευρώ λίγο πριν τον γκρεμό του 0,035. Άκρως δε ανησυχητική είναι και η εντύπωση της πλήρους εγκατάλειψης της μετοχής με τη χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση του ομίλου να πλησιάζει  με την κατηφορική ορμή που έχει πάρει τα 45 εκατ. ευρώ.

  πιν

   

  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ