Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Ιουν-2020 00:21

  Καλή ψαριά

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Η εφαρμογή του ανώτατου ορίου στη συμμετοχή της κάθε εταιρείας (capping factor) στη σύνθεση του Γενικού Δείκτη του ελληνικού χρηματιστηρίου  όσο και στη σύνθεση του  δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ Χ.Α αναμένεται να δημιουργήσει αυξημένη μεταβλητότητα τόσο κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης όσο και στις τελικές δημοπρασίες. Το φαινόμενο αυτό θα τραβήξει την προσοχή των βραχυχρόνιων swing επενδυτών καθώς μπορεί μέσα από τις αναγκαστικές αναδιαρθρώσεις θεσμικών χαρτοφυλακίων να προσφέρει "καλή ψαριά” με mini επενδυτικές ευκαιρίες.

  Ξεκινάμε με τη μετοχή της Coca Cola HBC, όπου η μείωση της στάθμισής της στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης από 23,59% σε 10% (-3,15 δισ. ευρώ) θα επιφέρει παροδικούς κλυδωνισμούς. Διαγραμματικά η μετοχή έχει στριμωχτεί από τα τέλη Μαΐου μέσα στο εύρος διακύμανσης των 24,50 με 21,50 ευρώ. Η τάση όμως όσο παραμένει πάνω από τον στροφέα του Μαρτίου δεν θα φέρει άσχημα νέα για τους Bulls. Σε μια πιθανή τώρα καθοδική πίεση δεν θα πρέπει η τιμή να λυγίσει κάτω από τα 22 ευρώ, καθώς θα τη φέρει αντιμέτωπη με την πιθανή καθοδική τμήση αρκετών δεικτών και ταλαντωτών που της χορηγούν εδώ και μέρες τα ανοδικά πυρά. Υπό την προϋπόθεση της συνέχισης της πλαγιοανοδικής κίνησης του Γενικού Δείκτη αγορές πέριξ  των 22,20 με 21,50 ευρώ μπορεί να δώσουν βραχυχρόνια κέρδη προς τα επίπεδα των 23,5 με 24,50 ευρώ.

  πιν

   

  Στον ΟΤΕ η αντίστοιχη μείωση στη στάθμιση του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι από το 14,7% στο 10% ή -1,42 δισ. ευρώ. Τεχνικά  η μετοχή βρίσκεται και αναπνέει από τις αρχές Απρίλη πάνω στο ανοδικό τόξο, όπου εάν δε τμηθεί καθοδικά θα την οδηγήσει προς την ισχυρή αντίσταση των 12,80 με 13,00 ευρώ. Εδώ, εφόσον το γενικό κλίμα δεν εμπεριέχει μαύρα σύννεφα βροχής ρευστοποιήσεων, τιμές μέσα στο εύρος των 11,38 με 11,78 ευρώ θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως καλά σημεία εισόδου. Να σημειωθεί ότι θα υπάρχει ως σύμμαχος και η ίδια η εταιρεία με τις σημαντικές αγορές που πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση.

  πιν

   

  Ο ΟΠΑΠ αυξάνει κατά 1% τη συμμετοχή του, από το 9% στο 10% φέρνοντας κάποιες μικρές εισροές η οποίες όμως βάσει της κίνησης των τελευταίων συνεδριάσεων είναι πολύ πιθανό να έχουν πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους. Επειδή όμως η έντονη μεταβλητότητα είναι ικανή να  δημιουργήσει "pinball” καταστάσεις στα χαρτοφυλάκια, καλό είναι να έχουμε στην άκρη του ματιού μας την περιοχή στήριξης των 8,20 με 8 ευρώ σε περίπτωση που η τιμή κατηφορίσει έως εκεί.

  πιν

   

  Και η ΜΠΕΛΑ  (JUMBO) έχει να λαμβάνειν καθώς αυξάνεται η στάθμισή της από το 8,34% στο 10% εάν και όπως φάνηκε στο ταμπλό κατά τις συνεδριάσεις της 16ης και 17ης Ιουνίου η μετοχή δέχτηκε αγοραστικό όγκο 385 χιλ. τεμαχίων πραγματοποιώντας μια άνοδο της τάξεως του 7% περίπου από τα 15,50 ευρώ. Μιας που διαγραμματικά το ανοδικό όριο βρίσκει πάνω στην κοντινή ισχυρή αντίσταση των 17 ευρώ για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές θα προτιμούσαμε την τοποθέτηση των βραχυχρόνιων swing διχτυών στην περιοχή στήριξης των 15,60 με 15,30 ευρώ. 

  πιν

   

  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ