Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Μαϊ-2020 00:05

  Άπαπα... εγώ δεν πάω στα βαθιά

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Σιγά μην πάει στα "βαθιά" η Τέρνα Ενεργειακή  με την τελευταία ανάλυση της   Πειραιώς Securities να ανεβάζει την τιμή στόχο από τα 10 ευρώ στα 12 ευρώ. Η εταιρεία ηγέτης στο κλάδο των ΑΠΕ αναμένεται στην επόμενη 10ετία  με την έμφαση της  Ευρώπης στην πράσινη ενέργεια, το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας και τα αιολικά περιουσιακά στοιχεία να πάει στη… στρατόσφαιρα. Στις τελευταίες συνεδριάσεις όπου η αγορά έχει στρέψει την προσοχή της πάνω στα αναψοκοκκινίσματα  των τραπεζών έχει πάρει άλλο ένα +10%, ανεβαίνοντας δυο - δυο τα σκαλοπάτια από τα 8,40 ευρώ στα 9,24 ευρώ με 687 χιλ. τεμάχια. Διαγραμματικά η μετοχή έχει οδηγηθεί στο κατώφλι της αντίστασης των 9,50 ευρώ. Εκεί δηλαδή που θα έπρεπε να ήταν βάσει της τεχνικής ανάλυσης των επιπέδων διάσπασης και του ανοδικού στροφέα του περασμένου καλοκαιριού εάν δεν μεσολαβούσε η υπερβολή πωλήσεων του κορονοϊού. Εδώ η πιθανή ανοδική δραπέτευση πάνω από τα 9,50 ευρώ θα ανοίξει τη θέα για τα 11 ευρώ.

  πιν

   

  Στη μετοχή της ΔΕΗ τόσο το όνομα της Goldman Sachs ως συμβούλου ιδιωτικοποίησης για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ όσο και η ανακοίνωση εθελουσίας 1.000 εργαζομένων έχει κάνει κλικ στους αγοραστές. Μάλιστα ενώ από τις 13 του Μάη κάποιοι άλλοι δοκιμάζουν τα κόκκινα βατραχοπέδιλα βύθισης του MSCI  η ΔΕΗ έχει πάρει ανοδικά ένα +14% με τον αξιόλογο όγκο συναλλαγών των  5,28  εκατ. τεμαχίων. Το φαινόμενο αυτό έχει ανοίξει τον ήχο των διαγραμματικών alert καθώς η μετοχή δείχνει ότι φλερτάρει επικίνδυνα με το προπύργιο αντίστασης των Bears στα  2,80 ευρώ. Το επίπεδο αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς εάν καταστρατηγηθεί ανοδικά με αυξημένο όγκο συναλλαγών μπορεί να βάλει τη μετοχή στις ράγες ανόδου για τα 3,26 ευρώ, αλλάζοντας έτσι το μεσοπρόθεσμο ορίζοντα σε αρκετούς διαχειριστές επενδυτικών κεφαλαίων θεσμικούς και μη.

  πιν

   

  Ούτε η  μετοχή της Profile θέλησε να ακολουθήσει το βύθισμα  που επέβαλαν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ρευστοποιήσεις των παθητικών χαρτοφυλακίων του MSCI εκτελώντας στην κόντρα μια ανοδική κίνηση +6%. Μάλιστα η εταιρεία με το τελευταίο νέο της πρόκρισης  του Axia Suite από τη 3K Investment Partners  απέδειξε για πολλοστή  φορά τη δυναμικότητα των προϊόντων της απέναντι στους ανταγωνιστές, καθώς επιλέχθηκε κατόπιν αξιολόγησης λόγω της σημαντικής εμπειρίας της από παρόμοιες υλοποιήσεις στο εξωτερικό (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, κτλ.). Θεωρείται  από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις εταιρείας  που το lockdown   μόνο  mute στις δραστηριότητές της δεν της επέβαλε καθώς κατέχει περίοπτη θέση ανάμεσα στις μεγάλες  επιχειρήσεις  πληροφορικής και τηλεπικοινωνίας που θα βρεθούν πάνω στο άρμα της νέας ψηφιακής εποχής στην επόμενη 3ετία . Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι η Deloitte  τονίζει στις εκτιμήσεις της   ότι η αξία της ελληνικής αγοράς Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) έως το 2023 μπορεί να σκαρφαλώσει στα 7,2 δισ. ευρώ από τα 5,7 δισ. ευρώ που είναι σήμερα, δημιουργώντας έτσι αυξημένη κερδοφορία και νέες θέσεις εργασίας. Διαγραμματικά η μετοχή μετά και το πάτημα που έχει πραγματοποιήσει πάνω στη  βάση των 3,15 ευρώ δείχνει να θέλει να περάσει μέσα από το ουδέτερο επίπεδο των 3,30 με 3,50 μονάδων ανοίγοντας και πάλι το έδαφος για τα 4 ευρώ.

  πιν

   

  Τέλος στο ίδιο ανοδικό μήκος κύματος έχει βρεθεί και η μετοχή του Φουρλή, καθώς και αυτή απέφυγε τις βυθοεξερευνήσεις και από τις 13 του Μάη  έχει πάρει ανοδικά ένα +15,9% με όγκο συναλλαγών 539 χιλ. τεμαχίων. Η γρήγορη διαχείριση του  λειτουργικού κόστους και των ταμειακών ροών σε συνδυασμό με τη δυναμική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και τις θετικές ενδείξεις πωλήσεων στις πρώτες ημέρες μετά την άρση του lockdown έχει χαροποιήσει το ταμπλό  ωθώντας τη τιμή της μετοχής πάνω από το στόχο των 3,80 ευρώ που είχαμε θέσει σε δημοσίευμα της 27ης Απριλίου. Για τη συνέχεια η μετοχή θα πρέπει να πλέξει μια βάση μεταξύ των 3,68 με 3,80 ευρώ για να μπορέσει στη συνέχεια να απλώσει τα δίχτυα για το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 4,14 ευρώ.

  πιν

   

  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ