Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Μαϊ-2020 00:06

  Loka...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου  

  Έτσι όπως είχα γράψει κάθετα τα σύμβολα τεσσάρων  υπό διαγραμματική  ανάλυση μετοχών ήρθε προς έκπληξή μου η διαπίστωση από το μεγάλο μου υιό ότι τα αρχικά γράμματα των ΛΑΜΔΑ, ΟΤΟΕΛ, ΚΑΜΠ και ΑΡΑΙΓ σχηματίζουν το Loka,  που είναι ο τίτλος ενός από τα πιο διάσημα τραγούδια στη Βραζιλία από τις δύο πλούσια τα ελέη αδελφές Simone & Simaria (!)

  Κάγκελο ο πατέρας.  Κοινώς δηλαδή εκεί που εγώ έβλεπα διαγραμματικές "χαρακιές" και θεμελιώδη κάποιος άλλος έβλεπε Λάτιν μουσική, καλοκαιρινά μπαράκια, παραλία κτλ. Ναι, γνωρίζω ποιος έχει το καλύτερο view.

  Πάμε λοιπόν στα της ανάλυσης με τη Lamda Development, όπου μετά το περσινό τριπλό ρεκόρ (EBITDA στα 64,3 εκατ. ευρώ ή +30% από το υψηλό του 2009,  νέα ιστορική αύξηση της καθαρής αξίας του ενεργητικού (NAV) στα 1,2 δισ. ευρώ και η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. ευρώ) δείχνει πανέτοιμη μετά τη διακοπή  λόγω  Covid-19 να επανέλθει στην αναπτυξιακή της πορεία. Τα εμπορικά κέντρα  (Golden Hall, The Mall, Mediterranean Cosmos) άνοιξαν τις πύλες τους και η επισκεψιμότητα παρά το γεγονός ότι δούλευαν με το 70% των καταστημάτων μιας και το νωρίτερο του αναμενόμενου ανοίγματος βρήκε το υπόλοιπο 30% μερικώς απροετοίμαστο ήταν αρκετά ικανοποιητική. Με το άνοιγμα και των χώρων εστίασης  στις 25 Μαΐου τα πλάνα θα επανέλθουν στην κανονικότητα. Λήξας θεωρείται και το ζήτημα του κλιματισμού καθώς διαθέτουν συστήματα προσαγωγής νωπού αέρα χωρίς ανακυκλοφορία. ‘Όσον αφορά το έργο του Ελληνικού στέκομαι φρουρός στο μπαλκόνι μου για να δω στο βάθος τις πρώτες μπουλντόζες για την κατεδάφιση των 450 κτιρίων. Διαγραμματικά τώρα η μετοχή πραγματοποιεί από τις αρχές του Απρίλη μια πλαγιοσταθεροποιητική κίνηση 3,7 εκατ. μετοχών πάνω από την πολύ ισχυρή στήριξη των 5,50 ευρώ. Εμφανής είναι και η τεχνική "σκεπή" αντίστασης που έχει αποτυπωθεί πέριξ των 6,20 ευρώ. Ανοδική λύση του εν λόγω σχηματισμού θα ωθήσει βίαια τη τιμή της μετοχής πάνω στη τιμή της ΑΜΚ, στα 6,70 ευρώ.

  πιν

   

  Σχεδόν δέκα χρόνια ανάπτυξης έχει κάψει σύμφωνα με το ταμπλό η μετοχή της Autohellas με την κεφαλαιοποίησή της να γράφει μετά βίας τα 190 εκατ. ευρώ.  Ένας όμιλος όπου είχε για το 2019 αύξηση 18,1% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, σε 555,4 εκατ. ευρώ έναντι 470,4 εκατ. ευρώ το 2018 και 5,6% αύξηση στο EBITDA στα 157,3 εκατ. ευρώ. Επίσης στις 31/12/2019 παρουσίαζε ίδια κεφάλαια 294,5 εκατ. ευρώ. Όσο αποκαρδιωτικά και να είναι τα αποτελέσματα του 9μήνου του 2020 λόγω της πανδημίας τιμές κάτω από τα 4 ευρώ ίσως αποδειχθούν για τους μεσομακροπρόθεσμους επενδυτές ένα καλό σημείο εισόδου. Τεχνικά η μετοχή έχει κάνει τους τελευταίους μήνες δύο δεξαμενές μαζέματος των όποιων ρευστοποιήσεων μεταξύ του εύρους διακύμανσης των 3,70 με 4 ευρώ. Πιθανή έγερση μιας ανοδικής κίνησης προς τα 4,80 με 4,90 ευρώ μπορεί να δοθεί με την επιτυχή αρπαγή των 4,30 ευρώ.

  πιν

   

  Η  REDS  με συνολική επιφάνεια  μετά και την επέκταση 53 χιλ τ.μ. στο Υπαίθριο Εμπορικό Πάρκο Smart Park, έδωσε το λάκτισμα εκκίνησης για την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων,  σπάζοντας έτσι το μέχρι πρότινος μοναχικό βίο της  υπεραγοράς  ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και του Φαρμακείου. Με τη νέα έκταση δομήσιμης επιφάνειας και με πληρότητα που αγγίζει το 93% η εταιρεία εύκολα θα μπορέσει να καλύψει τα απολεσθέντα λόγω κορονοϊού. Διαγραμματικά δείχνει να μαζεύει δυνάμεις γύρω από την περιοχή στήριξης των 0,88 με 0,92 ευρώ λειαίνοντας το έδαφος για την επανείσοδο της μετοχής πάνω από το 1 ευρώ και προς τη ζώνη αντίστασης των 1,10 με 1,18 ευρώ. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας βρίσκεται λίγο πάνω από τα 52 εκατ. ευρώ με τις επενδύσεις σε ακίνητα να ξεπερνάνε τα 110 εκατ. ευρώ ενώ έρχεται μετά από 14 χρόνια κωλυσιεργίας και η  αξιοποίηση έκτασης 315 στρεμμάτων  στα πρώην Κτήματα Καμπά στην Παλλήνη (Cambas Project) με αξία συνολικής επένδυσης σε 220 εκατ. ευρώ.

  πιν

   

  Τέλος η Aegean με την καθοριστική συμβολή της στον ελληνικό τουρισμό, τα δημόσια έσοδα και το σύνολο της οικονομίας αναμένει στο ακουστικό για ένα "λογικό" ύψος κρατικής βοήθειας με βάση και τα προβλεπόμενα από την Κομισιόν, δίχως να υπάρξει κρίκος σύνδεσης  με παραχώρηση ποσοστού της εταιρείας στο ελληνικό Δημόσιο. Μία πρώτη γεύση ίσως πάρουμε το απόγευμα από το διάγγελμα προς τους πολίτες του πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό, το οποίο θα εξειδικευθεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους υπουργούς. Τεχνικά η μετοχή λαμβάνει τιμές μέσα σε ένα υπερμεγέθες σε εύρος τιμών τριγωνικό σχηματισμό που φαίνεται ότι βαίνει προς το τέλος του. Σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι τα 4,40 ευρώ και τα 5,69 ευρώ. Στη παρούσα φάση η μετοχή προσπαθεί να δηλώσει πάτημα πάνω στα 4,65 με 4,60 ευρώ για να μπορέσει να ανέβει ανοδικά το σκαλοπάτι των 5 ευρώ. Πιθανή κρατική βοήθεια δίχως ψιλά γράμματα μπορεί να αλλάξει άρδην το υπάρχον σκηνικό.

  πιν

   

  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ