Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Απρ-2020 00:05

  Θα το στρίψουν το ματσάκι...;

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Ισχυρό ψαλίδισμα στην κεφαλαιοποίησή του έχει υποστεί ο Φουρλής χάνοντας μέσα σε λίγες εβδομάδες 148 εκατ. ευρώ από τη χρηματιστηριακή του αξία χτυπώντας πλέον τα 140 με 146 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα ο όμιλος στο σενάριο, που τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά έως και τα μέσα Μαΐου υπολογίζει απώλειες 45 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις και 20 εκατ. ευρώ στο μεικτό κέρδος. Επίσης ο πρόεδρος του ομίλου Βασίλης Φoυρλής ανέφερε πως υπάρχει πρόβλεψη μείωσης του μηναίου λειτουργικού κόστους του ομίλου κατά 45% τους προσεχείς μήνες, στα 7 εκατ. ευρώ περίπου έναντι 14,5 εκατ. ευρώ που κοστίζει σήμερα η συνολική λειτουργία τόσο σε Ελλάδα όσο και στις αγορές του εξωτερικού ενώ έχει ήδη εξασφαλίσει συμφωνίες "παγώματος" των πληρωμών προς τους βασικούς του προμηθευτές. Επιπλέον, ο όμιλος έχει μια  ρευστότητα της τάξης των 70 εκατ. ευρώ, για να αντιμετωπίσει  τις επιπτώσεις από την απρόσμενη επίδραση του ιού. Τα στοιχεία αυτά παρουσιάζουν κατά ένα σημείο την υπερβολή των πωλήσεων που οδήγησαν την τιμή της μετοχής να συναλλάσσεται λίγο πάνω από την ισχυρή μακροπρόθεσμη στήριξη των 2,76 ευρώ. Τεχνικά τώρα η μετοχή παρά τις αρνητικές ενδείξεις, που συνεχίζουν να αναβλύζουν οι εβδομαδιαίοι ταλαντωτές, μια ανοδική αρπαγή της περιοχής των 3 με 3,20 ευρώ θα μπορούσε να βάλει τον πρώτο λίθο για επανεκτίμηση των δεδομένων προς την πολύ σημαντική για τη μετέπειτα πορεία περιοχή αντίστασης των 3,80 ευρώ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι κάτω από τα 3 ευρώ έχουν αλλάξει χέρια 1 εκατ. μετοχές με την εταιρεία να προχωρεί σε συνεχόμενες αγορές ιδίων. 

  πιν

   

  Το Ιατρικό Αθηνών μετά από μια πτώση που άγγιξε το -54% από τα υψηλά του 2020 έχει πάρει το ριμπάουντ από τη ρακέτα των 1,10 ευρώ και κινείται προς τη σέντρα των 1,45  με 1,50 ευρώ. Το παράδοξο είναι ότι μετά την καθοδική διάσπαση των 2,10 ευρώ στα τέλη του Φλεβάρη η ισχυρή πτωτική πίεση από τα 2,10 στα 1,10 ευρώ σημειώθηκε με μόλις 240 χιλ. τεμάχια! Κοινώς κεφαλαιοποίηση 87 εκατ. ευρώ έγινε καπνός με μόλις 368 χιλ. ευρώ. Όμως παρά τη βύθιση της τιμής το πλάνο τριετίας που έχει ανακοινώσει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών για επενδύσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ, αναβαθμίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας  και  υιοθετώντας τις τελευταίες τεχνολογίες στην ιατρική παραμένει σε ισχύ δίχως παρεμβολές. Διαγραμματικά τώρα η μετοχή θα πρέπει να πατήσει πάνω από τα 1,50 ευρώ με σημαντικό όγκο συναλλαγών για να μπορέσουμε να πούμε ότι κάτι θα αλλάξει προς το θετικό στους καθοδικούς εβδομαδιαίους ταλαντωτές.

  pin

   

  Η  ΙΝΤΡΑΚΑΤ μπορεί να παρασύρθηκε από το αρνητικό κλίμα χάνοντας ένα -68% από τα υψηλά του 2020  αλλά και αυτή βαδίζει  απρόσκοπτα πάνω στα αναπτυξιακά της  πλάνα.  Χαρακτηριστική είναι η  είσοδός της  σε συνεργασία με τη Vittadello στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού ενός από τα μεγαλύτερα λιμενικά έργα, την επέκταση της έκτης προβλήτας του ΟΛΘ,  έργου  130 εκατ. ευρώ, όπου και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών. Και εδώ η υπερβολική πτώση δεν αντικατοπτρίζει τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας καθώς  μπορεί οι εργασίες να έχουν κάνει ένα "pause” λόγω του ιού αλλά τα έργα που είναι να γίνουν θα γίνουν. Τεχνικά η τιμή της μετοχής μόλις στη χθεσινή συνεδρίαση κατάφερε μετά από πολλές συνεδριάσεις να υπερκεράσει την αντίσταση των 0,74 ευρώ γράφοντας στο κλείσιμο τα 0,76 ευρώ. Παρά το γεγονός ότι η εβδομαδιαία εικόνα θέλει ακόμα δουλειά για να ξεφύγει από τα καθοδικά μονοπάτια μια κίνηση προς τα 0,93 ευρώ θα μπορούσε να το στρίψει το ματσάκι.

  πιν

   

  Τέλος η πολύπαθη MIG εκεί που πήγε να αναθαρρήσει σηκώνοντας το ανάστημα πάνω από τα 0,11 ευρώ βρέθηκε στο καναβάτσο χάνοντας δίχως αντίσταση ένα -64% χτυπώντας πάνω στα 0,0474 ευρώ. Στη συνέχεια έχει πραγματοποιήσει μια ανοδική ανάταση φτάνοντας στο χθεσινό κλείσιμο στα 0,0595 ευρώ και κεφαλαιοποίηση λίγο κάτω από τα 56 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα η Τράπεζα Πειραιώς παρά τη  δραστική επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος αποφάσισε να εκκινήσει τον διαγωνισμό για την πώληση των δανείων της μητρικής του ομίλου MIG, ονομαστικής αξίας 548,8 εκατ., έχοντας ως εξασφάλιση το σύνολο των μετοχών της Vivartia και της  Attica Group. Όμως η σημαντική πτώση της τιμής της μετοχής  έχει δημιουργήσει ένα "οφθαλμικό" πρόβλημα στα σχέδια της τράπεζας που μπορεί να οδηγήσει σε καλλωπισμό. Διαγραμματικά η μετοχή έχει ως αντίσταση τα 0,065 ευρώ. Πιθανό επιβεβαιωμένο πέρασμα από αυτά τα επίπεδα τιμών θα δώσει τιμές πλησίον των 0,0827 ευρώ. Εδώ οποιοδήποτε αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλωθεί θα πρέπει να έχει γραμμένο και το ανάλογο "stop loss”. 

  πιν

  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ