Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Μαρ-2020 00:16

  Τραπεζική επέλαση

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Μιας που το ενδιαφέρον των ενεργών επενδυτών για τις τραπεζικές μετοχές  έχει χτυπήσει κόκκινο και οι οχλήσεις τους  είναι άνω του μετρίου θα ανοίξουμε και αυτή την Παρασκευή τη διαγραμματική τους  αυλαία έχοντας όμως χτυπήσει από την προηγούμενη  το καμπανάκι των "υπερβολικών" τιμών λόγω του στοχευμένου πανικού. 

  Η μετοχή της Eurobank έδειξε όντως σημαντικές αντοχές πάνω στη ζώνη στήριξης των 0,30 με 0,31 ευρώ, αποτυπώνοντας εκεί έναν τοπικό πυθμένα. Έτσι σύμφωνα με την προηγούμενη ανάλυση εφόσον είδαμε τη δημιουργία βάσης, το σενάριο ανοδικής εκτίναξης του πιεσμένου ελατηρίου προς την αντίσταση των 0,47 ευρώ είναι σε πλήρη ισχύ. Ενδιάμεσος σταθμός δεν υπάρχει ενώ ιδιαίτερη προσοχή θέλει η πιθανότητα διαφυγής και από τα 0,47 ευρώ, καθώς θα ανοίξει χώρο για τα 0,60 ευρώ αλλά στην παρούσα φάση λόγω και της απολύτως εύθραυστης κατάστασης θα προτιμούσαμε τη βήμα - βήμα προσέγγιση των δεδομένων. Επίσης αρκετοί τεχνικοί ταλαντωτές και δείκτες έχουν ξεθαρρέψει δίνοντας βραχυχρόνιο σήμα αγοράς μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

  pin

   

  Στην Alpha Bank μας είχε κάνει εντύπωση η υπερβολή της πτώσης καθώς στα νέα ιστορικά χαμηλά των 0,53 ευρώ η κεφαλαιοποίησή της είχε υποταχτεί κάτω από το 1 δισ. ευρώ, ενώ οι ταλαντωτές βρίσκονταν στην κατάσταση εξαθλίωσης, που συνήθως συναντάμε σε εταιρείες "φαντάσματα"!!  Εδώ μετά και την καταγραφή του τοπικού πυθμένα αυτό που αναμένουμε είναι μια προσπάθεια ανοδικής ανάτασης μέχρι τα παλιά ιστορικά χαμηλά των 0,8410 ευρώ. Από εκεί όμως εάν η μετοχή υπερκεράσει με ισχυρό όγκο συναλλαγών  το εν λόγω επίπεδο θα απλώσει το χαλί για το 1 με 1,10 ευρώ.

  pin

   

  Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας είχε σημειώσει νωρίτερα τα χαμηλά της και απλώς στις επόμενες μέρες ξαναγυρνούσε για να δοκιμάσει τη σαθρότητα ή μη του σχηματιζόμενου pattern βάσης. Οπότε από εκεί είχαμε μια πρώτη ενθαρρυντική ένδειξη ότι βραχυχρόνια τα καθοδικά βόλια των πωλητών  τελειώνουν και οι Bulls θα θελήσουν λίαν συντόμως να επιτεθούν προς το προπύργιο των Bears στα 1 ευρώ. Όντως η συνέχεια δε μας διέψευσε με τους αγοραστές να πατάνε πόδι πάνω από το 1 ευρώ με την  επόμενη σοβαρή αντίσταση να εντοπίζεται στα 1,64 ευρώ έχοντας ως  ενδιάμεσο σκαλοπάτι τα 1,25 ευρώ. Και εδώ όπως και στα υπόλοιπα τραπεζικά διαγράμματα η ανοδική κίνηση των αγοραστών θα πρέπει να γίνει σταδιακά χωρίς βίαια ανοδικά χάσματα.

  pin

   

  Τέλος η Πειραιώς αφού πρώτα μας έκανε τη χάρη και δεν πήγε να επισκεφτεί καθοδικά τα 0,84 ευρώ αλλά σταμάτησε την κατηφορική περιήγηση στα 0,92 ευρώ προχώρησε στο ζητούμενό μας, που δεν ήταν άλλο από την υφαρπαγή του επιπέδου των 1,10 ευρώ. Τώρα τεχνικά έχει ανοίξει ο ανηφορικός δρόμος για τα 1,50 ευρώ. Επίπεδο που θα πρέπει να επανεκτιμηθεί διεξοδικά, καθώς μετά οδηγεί σε ένα μεγάλο άλμα προς τα 2,20 ευρώ.

  Η τελευταία έντονη ανοδική κίνηση των συστημικών  τραπεζικών μετοχών ναι μεν έχει δώσει κάποιες ανοδικές ανάσες αλλά για να μπορέσουμε να έχουμε επιβεβαίωση της λήξης στην πτωτική πίεση θα χρειαστεί και ο παράγοντας του χρόνου.     

  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων