Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Φεβ-2020 00:05

  Πουτ δε κοτ νταουν

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Σε χρυσοτόκες "όρνιθες" για τους μετόχους τους αναμένεται να μεταμορφωθούν την επόμενη διετία οι εταιρείες πληροφορικής καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι ιδιαίτερα εμπροσθοβαρές για αυτές. Μεγάλα είναι και τα ποσά επενδύσεων που θα διαθέσουν στην επόμενη διετία για τη ψηφιοποίηση των εργασιών τους και τη συνολική προσαρμογή τους στα νέα  τεχνολογικά δεδομένα οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις του ευρύτερου χρηματοοικονομικού χώρου (Fintech) και οι ασφαλιστικές εταιρείες. Παράλληλα στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του κρατικού φορέα αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον να τρέξει και μια πληθώρα δημοσίων τεχνολογικών έργων. Μερικές από τις εταιρείες πληροφορικής που θα βρεθούν στην εμπροσθοφυλακή των σημαντικών αυτών κονδυλίων κοινοτικών και μη είναι:

  H Profile Systems & Software η οποία καλπάζει τρέχοντας τη τελευταία τριετία με διψήφια ποσοστά ανάπτυξης. Μάλιστα σύμφωνα με εκθέσεις  αναλυτών θα κλείσει το 2019 με σχεδόν διπλάσια κερδοφορία σε σχέση με το 2018. Το θετικό καθαρό ταμείο και η επίτευξη των υψηλών στόχων, που είχε θέσει η εταιρεία για το 2019 δίνει τα εχέγγυα για τη συνέχιση του υψηλού ρυθμού ανάπτυξης και το 2020 έχοντας όμως ως κρυμμένο άσσο στο μανίκι της την υλοποίηση μιας πιθανής νέας εξαγοράς στο κλάδο της πληροφορικής. Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε και έκτακτη επιστροφή κεφαλαίου 0,045 ευρώ ανά μετοχή ενώ τους τελευταίους μήνες έχει αυξήσει σημαντικά και την παρουσία των θεσμικών επενδυτών στο μετοχολόγιό της με το ενδιαφέρον ισχυρών Fund του εξωτερικού να παραμένει αναλλοίωτο. Διαγραμματικά η μετοχή αφού πρώτα κατέγραψε στη χθεσινή συνεδρίαση  νέα ιστορικά υψηλά περνώντας πάνω από την προηγούμενη κορυφή των 4,25 ευρώ του περασμένου Σεπτεμβρίου δηλώνει πανέτοιμη για  να κινηθεί ανηφορικά προς τη σαθρή αντίσταση των 4,50 ευρώ "πατώντας" πάνω στη βάση  των 4,20 με 4,14 ευρώ. Αύξηση στον όγκο συναλλαγών και διάτρηση των 4,50 ευρώ θα ανοίξει το δρόμο για το οχυρό των 5 ευρώ.

  PROF

   

  Η Unisystems, θυγατρική της Quest Holdings, πρωταγωνιστεί στην ελληνική αγορά μέσω του σχεδιασμού, υλοποίησης και υποστήριξης ολοκληρωμένων λύσεων και παροχής υπηρεσιών. Συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου στην Ελλάδα ενώ από το 2010 έχει αρχίσει να  δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό. Είναι μια εταιρεία που διεκδικεί σημαντικά οφέλη κατά τη διετία 2020-2021 από την ολοκλήρωση των συμβάσεων του ΕΣΠΑ. Τεχνικά τώρα δεν έχουν αλλάξει και πολλά από τη τελευταία φορά που αναλύσαμε τη Quest θέτοντας στο ανοδικό σενάριο ως εφικτή τη προσέγγιση του μέσου "διαζώματος" του μακροπρόθεσμου ανοδικού καναλιού στα 10,42 ευρώ. Ο δε εξελισσόμενος σχηματισμός είναι πολύ επιθετικός δίνοντας σε βάθος χρόνου ακόμα και τα 13,10 ευρώ.

  QUEST


  Η θυγατρική της Marfin Inv. Group  SingularLogic μετά και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους  31,8 εκατ. ευρώ ενισχύει σημαντικά τη χρηματοοικονομική και κεφαλαιακή της θέση, ούτως ώστε να επικεντρωθεί απερίσπαστη στην υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου. Υγιές οικονομικό στοιχείο, που την εντάσσει και αυτήν στο κύκλο των εταιρειών πληροφορικής που θα μοιραστεί την πίτα της αναπτυξιακής πορείας της χώρας. Κοιτώντας τώρα το εβδομαδιαίο chart  της MIG αυτό που διακρίνουμε είναι η διάθεση της μετοχής να συνεχίσει την ανοδική της πορεία κατακτώντας πρώτα το ύψωμα των 0,1260 με 0,13 ευρώ. Η επιβεβαιωμένη κατάληψη των 0,13 ευρώ με ισχυρό όγκο συναλλαγών θα τοποθετήσει ως διαγραμματικό στόχο τη τοπική κορυφή του 2018, τα 0,18 ευρώ.

  MIG


  Τέλος η  QUALITY & RELIABILITY έχει ήδη μπει με το δεξί στα δημόσια έργα  καθώς μαζί με τη Profile υπέγραψε με το Υπουργείο Οικονομικών σύμβαση 1,9 εκατ ευρώ για την υλοποίηση μέσα σε 19 μήνες συστήματος "Ανάπτυξης εφαρμογών υποστήριξης Ενιαίας Αρχής Πληρωμής Μισθοδοσίας". Το πελατολόγιο της εταιρείας περιέχει πάνω από 250 μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο της πληροφορικής στην Ελλάδα με μεγάλο αριθμό εγκαταστάσεων. Διαγραμματικά τώρα η μετοχή δείχνει να μαζεύει δυνάμεις για να αποδράσει από το διετή εναγκαλισμό της πλάγιας κίνησης κάτω από το σημείο ορόσημο των 0,260 ευρώ. Επιτυχής διαφυγή πάνω από τα 0,260 ευρώ θα πνεύσει διαγραμματικά ούριος άνεμος για το επόμενο  σημείο αντίστασης των 0,320 ευρώ.
   

  Q&R

  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ