Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Φεβ-2020 00:05

  Αλτ! Τις ει;

  Αλτ! Τις ει;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Σε έναν παράλληλο κόσμο, ένας ηλιοκαμένος παμπαλέουρας φαντάρος με τη ξεθωριασμένη φαιοπράσινη να μετράει αντίστροφα τις μέρες απόλυσης αναμένει στη σκοπιά τη ξαφνική έφοδο του περιπολάρχη των μετοχικών αξιών στο  "ανθισμένο" αγροτεμάχιο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Με τα μάτια πρησμένα από τα "γερμανικά" νούμερα, που του επέβαλε ο ταγματάρχης λόγω εύρεσης τρωκτικού στο ΚΨΜ, στέκεται μισοάγρυπνος φρουρός και παρακολουθεί  μέσα στο "σκοτάδι" την οποιαδήποτε κίνηση γίνεται στο αγροτεμάχιο (ταμπλό) έχοντας ως απώτερο εθνικό σκοπό  να αποτρέψει το ντου των πωλητών. 

  Αλτ! Τις ει; 
  Εφοδεύον.  
  Σύνθημα:  "Μικρομεσαίες”. 
  Παρασύνθημα:  "Στρουμπουλές”. 
  Ο αρχιλοχίας είχε κέφια.

  Περνώντας από τη διαγραμματική σκοπιά  ο παμπαλέουρας φαντάρος εντόπισε τέσσερις μετοχικούς "ψάρακες" που  συνόδευαν τον περιπολάρχη  στη μεταμεσονύχτια έφοδο.

  Τη  Marfin Inv. Group (ΜΙΓ) όπου τελευταία αποκρυπτογραφείται να έχει τις διαγραμματικές δυνάμεις για να περάσει επιθετικά μέσα στα σύνορα των πωλητών, περνώντας με αυξημένο όγκο συναλλαγών πάνω από τα 0,11 ευρώ. Η κίνηση εδώ εάν συνεχιστεί μπορεί να  βγάλει συσπειρωμένες δυνάμεις ωθώντας την τιμή της μετοχής πάνω στο διαγραμματικό στροφέα αντίστασης στα 0,1433 ευρώ. Από εκεί και πάνω όμως εάν προκληθεί μια επιτυχής ανοδική δραπέτευση θα αλλάξει τον ρου της μετοχής καθώς θα βάλει ως στόχο την πολύ σκληρή 5ετή αντίσταση των 0,22 ευρώ.

   

  Την  Audiovisual  (ΑΒΕ) η οποία  θέλει να κάνει μια επανεκκίνηση στη μέχρι τώρα "άσχημη" πορεία της, ανακοινώνοντας ένα  φιλόδοξο πενταετές business plan εκπονημένο σε συνεργασία με την Deloitte. Η  εταιρεία θα μετονομαστεί σε AVE έχοντας ως στόχο μέσα από την ανάπτυξη έξι επιχειρηματικών μονάδων την εκτίναξη του κύκλου εργασιών της από τα 40 εκατ. του 2018 στα 200 εκατ. το 2024 και την επαναφορά της σε κερδοφορία από το 2022. Διαγραμματικά η μετοχή, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο τα 0,20 ευρώ προσπαθεί να χτυπήσει ανοδικά την περιοχή των 0,40 ευρώ. Στα θετικά η ύπαρξη του 4ετούς ανοδικού καναλιού "U” που έχει πάρει τη μετοχή από τα 0,028 ευρώ και την οδηγεί αργά αλλά σταθερά προς τα 0,60 ευρώ. Στα υπόψη και ο μεγάλος όγκος συναλλαγών που πραγματοποιείται στις τελευταίες συνεδριάσεις ενεργοποιώντας σκέψεις πιθανής αλλαγής "φρουράς".

   

  pin

   

  Τη  Quality & Reliability (ΚΟΥΑΛ) με τελευταίο νέο τη μεγάλη σύμβαση που υπέγραψε σε σύμπραξη 50-50 με την Profile (ΠΡΟΦ) με το Υπουργείο Οικονομικών για την υλοποίηση του έργου "Ανάπτυξη εφαρμογών υποστήριξης Ενιαίας Αρχής Πληρωμής Μισθοδοσίας", με συμβατική αξία 1.903.432,58  ευρώ, δείχνει ότι σταδιακά πατάει στα πόδια της, ανοίγοντας έτσι δίαυλο επαφής με την ισχυρή ροή των δημόσιων έργων που μόλις ξεκινάει. Τεχνικά η μετοχή προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πάει να τμήσει ανοδικά τον μακροπρόθεσμο τριγωνικό σχηματισμό του 2015, στα 0,223 ευρώ. Κίνηση η οποία εάν στεφθεί με επιτυχία μπορεί να απλωθεί μακροπρόθεσμα έως το ύψος του σχηματισμού δηλαδή τα 0,50 ευρώ. Στο ενδιάμεσο διάστημα θα έχει ως μεσοπρόθεσμες αντιστάσεις τα 0,32 και τα 0,41 ευρώ.

   

  pin

   

  Τη Revoil (ΡΕΒΟΙΛ) όπου με μικτό κέρδος  στο 9μηνο του 2019 στα 18,56 εκατ. ευρώ από 17,85 εκατ. ευρώ  της προηγούμενης χρήσης και με  EBITDA  στα 7,41 εκατ. ευρώ έναντι 6,10 εκατ. ευρώ του 2018, σημειώνοντας αύξηση 21,5%, παρουσιάζεται αρκετά ισχυρή για τη συνέχεια. Επίσης η εταιρεία μείωσε τον τραπεζικό της δανεισμό κατά 2,6 εκατ. ευρώ. Τεχνικά η μετοχή παρουσιάζεται στο μηνιαίο chart τιμών να έχει υπερκεράσει εδώ και καιρό την αντίσταση των 0,77 ευρώ και να ετομάζεται αποτυπώνοντας έναν pennant σχηματισμό να πάρει των άγουσα για την πολύ σημαντική για την περαιτέρω πορεία αντίσταση των 1,20 ευρώ. 

   

  pin


  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ