Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Φεβ-2020 00:05

  Χωριανοί! Ο Γενικός Δείκτης έπεσε!

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Βύθιση 50 μονάδων ή -5% από την ισχυρή αντίσταση των 950 μονάδων έχει πραγματοποιήσει στις τελευταίες συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης ωθώντας τον σε έντονο διαγραμματικό φλερτ με τη ψυχολογική στήριξη των 900 μονάδων. Περιοχή όπου εάν διαρραγεί πτωτικά με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα δώσει λαβή στους πωλητές για μια επίσκεψη προς το πολύ ενδιαφέρον τριγωνικό σημείο διερχομένων στηρίξεων των  884 με 878 μονάδων.

  Στην περίπτωση, όμως που ο δείκτης δηλώσει ατονία να ακολουθήσει το κατηφορικό μονοπάτι και καθίσει πάνω ή πέριξ από το επίπεδο των 900 μονάδων, αποτυπώνοντας σχηματισμούς Doji ή Dragonfly Doji candlesticks με κάτω σκιές θα πρέπει να αναμένουμε ανοδική διόρθωση των κακώς κειμένων. Επίσης  επειδή ο παράγοντας πτώση έχει διεθνή χαρακτηριστικά που ανά πάσα στιγμή μεταβάλλονται οι αγοραστές δύνανται να εμφανιστούν με περίσσια ανοδικής δύναμης τινάσσοντας τον δείκτη πάνω στις 925 με 930 μονάδες.

  pin

  Το "κατέβασμα" τώρα της αγοράς έχει δημιουργήσει καλές τιμές εισόδου σε μετοχές με δυναμική  και υψηλούς αναπτυξιακούς στόχους για το 2020.

  Ο ΟΠΑΠ, όπου με ρυθμό αύξησης εσόδων στο 15% και με μερισματική απόδοση για το 2020 στο 17,5% (εκτιμάται συνολικό μέρισμα 2 ευρώ) η καταγραφή τιμών κάτω από τα 11 ευρώ θα άνοιγε την επενδυτική όρεξη στους αγοραστές. Διαγραμματικά η μετοχή έχει επανέλθει, μετά την αποκοπή του έκτακτου μερίσματος 1 ευρώ, μέσα στο μακροπρόθεσμο ανοδικό κανάλι του 2019, κρατώντας όμως αποστάσεις από το μέσο του των 10,80 ευρώ. Πιθανή ανοδική ρήξη της άνω πλευράς του καναλιού στα 11,70 ευρώ θα του απλώσει χαλί για τα υψηλά των 12,65 ευρώ.

  pin

   

  Έτοιμα να πουλήσουν το 35% της ΔΕΠΑ Εμπορίας μετά την πώληση του 65% του ελληνικού δημοσίου είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια, μπαίνοντας έτσι στον χορό της αποκρατικοποίησής της. Τεχνικά η μετοχή μετά την αποκοπή του καθαρού προμερίσματος των 0,2375 ευρώ έχει χάσει με βίαιο τρόπο τη στήριξη που παρείχε το επίπεδο τάσης "Q” στα 8,35 ευρώ, ανοίγοντας τον δρόμο για την περιοχή που εκτείνεται από τα 8 έως τα 7,60 ευρώ. Ενόψει σημαντικών εξελίξεων πωλήσεις χαμηλότερα των 7,70 ευρώ θα τραβούσαν τα βλέμματα των swing επενδυτών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ο Relative Strength Index (RSI) στο Heikin Ashi chart, καθώς για πρώτη φορά μετά από τον Αύγουστο του 2018 έχει βρεθεί σε τέτοια oversold  επίπεδα. 

  μκνκγω

  Δυστυχώς "πήγαν για μαλλί και βγήκαν  κουρεμένοι" οι αγοραστές που προσπάθησαν να παίξουν ανοδικά τη διάσπαση του ορίου των 10 ευρώ στη μετοχή του Μυτιληναίου, καθώς τα ανοδικά καύσιμα έφτασαν έως και το κατώφλι των 10.40 ευρώ και στη συνέχεια η μετοχή έχασε ένα -12% απειλώντας ανοιχτά τη πύλη των 9.12 ευρώ. Καθοδική συνέχεια με αυξημένες ρευστοποιήσεις θα ανοίξει δίοδο για τιμές χαμηλότερα των 9 ευρώ εγείροντας το αγοραστικό ενδιαφέρον καθώς θα υπάρξει low risk entry με κοντινό stop loss τα 8,75 με 8,70 ευρώ. Ο Μυτιληναίος πάντως είναι από τις κορυφαίες επιλογές των αναλυτών με τιμές στόχους από τα 13.5  έως τα 15 ευρώ   δίνοντας έτσι περιθώρια ανόδου από τις τωρινές τιμές έως και 60%.

  pin


  Η AutoHellas με το εκτιμώμενο για το 2020 P/E  στο 9 και EV/EBIT στο  9,6 σύμφωνα με την ανάλυση της Euroxx Sec διαπραγματεύεται με discount μεγαλύτερο του 20% έναντι των αντίστοιχων εταιρειών. Εκτιμά επίσης πως κινητήριος δύναμη των μελλοντικών επιδόσεων της εταιρείας με τη στήριξη της ταχείας ανάκαμψης της αγοράς και των πρόσφατων εξαγορών θα είναι η εγχώρια δραστηριότητα της εμπορίας οχημάτων με τη σύμπραξη της μακροενοικίασης. Η διαγραμματική τώρα εικόνα σύμφωνα με τα Fibonacci Arcs αποκρυπτογραφεί την υγιή διόρθωση της μετοχής κατά 0,382 από το retracement  της ανοδικής κίνησης 7 με 8,25 ευρώ. Εδώ το αγοραστικό ενδιαφέρον θα ενταθεί με την επαφή των 7,50 ευρώ. 

  pin

   

  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ