Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Ιαν-2020 00:05

  Τέσσερα και... καυτά!

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Έτοιμη να φορέσει τα καλά της και να βγει στις αγορές αυτή την εβδομάδα είναι η Alpha Bank με την ομολογιακή έκδοση Tier II αξίας 500 εκατ. ευρώ υπό την υποστήριξη των: Citigroup, Goldman Sachs, J.P. Morgan, HSBC και Royal Bank of Scotland. Με την έκδοση αυτή θα καλύψει τις υποχρεώσεις MREL εξυγιαίνοντας ακόμα περισσότερο το χαρτοφυλάκιό της, ενώ με τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και την απαρχή του "Ηρακλή" θα εισέλθει ύστερα από πολλά χρόνια σε μια νέα δυναμική εποχή. Διαγραμματικά η μετοχή δείχνει στις τελευταίες εβδομάδες να περιστρέφεται γύρω από τη βάση των 1,85 ευρώ έτοιμη να εκσφενδονιστεί μέσα στο εύρος διακύμανσης των 2 με 2,10 ευρώ. Ο χρόνος πλέον αρχίζει και πιέζει αφόρητα, καθώς τόσο η ανοδική Pitchfork όσο και το μεσοπρόθεσμο ανοδικό κανάλι του Γενάρη του 2019 θέλουν να σπρώξουν τη τιμή της μετοχής σε ανώτερα επίπεδα τιμών. Αρνητική εξέλιξη μόνο η καθοδική λύση των 1,64 ευρώ.

  pin

   

  Η δυνατότητα να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται εντός των εκπτωτικών χωριών McArthurGlen και Smart Park στα Σπάτα όλες τις Κυριακές από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο θα δώσει ισχυρή ώθηση στα οικονομικά αποτελέσματα της REDS (Καμπάς). Η επέκταση δε του Smart Park, με συνολική επιφάνεια 53.000 τ.μ., και με προσθήκη νέων εμπορικών σημάτων θα ενισχύσει περαιτέρω τη θετική πορεία ανάπτυξης που είναι ήδη εμφανής στα στοιχεία του 2019, σύμφωνα με τα οποία καταγράφεται 5,8% αύξηση της επισκεψιμότητας στο πρώτο 9μηνο του 2019 σε σχέση με το 2018, και εμφανής αύξηση 9,7% των συνολικών πωλήσεων των καταστημάτων του Εμπορικού Πάρκου. Τεχνικά η μετοχή βρίσκεται ένα βήμα πριν από την εκδήλωση βίαιης ανοδικής κίνησης διαφυγής από την αντίσταση των 1,30 ευρώ έπειτα από μια Flag συσσώρευση 7 σχεδόν μηνών πάνω από τη ζώνη στήριξης των 1,05 με 1 ευρώ. Η μείωση, δε, του όγκου συναλλαγών δημιουργεί την εντύπωση της δύσης των πωλητών ή, με απλά λόγια, ό,τι ήταν να πωληθεί σε αυτά τα επίπεδα τιμών έχει ήδη πωληθεί. Επόμενο επίπεδο μετά τη δραπέτευση από τα 1,30 ευρώ είναι τα 1,70 ευρώ.

  pin

   

  Η INFORM ΛΥΚΟΣ, με συνεχείς εξαγορές και επεκτατικές κινήσεις στη διεθνή αγορά, διασφαλίζει αφενός την ομαλή υποστήριξη των υφισταμένων επιχειρηματικών της εταίρων και αφετέρου την προσθήκη υψηλότερης προστιθέμενης αξίας προϊόντων και υπηρεσιών. Η εταιρεία ετοιμάζεται μαζί με την αυστριακή Austria Card να πάρει μέρος στην επικείμενη προκήρυξη διαγωνισμού για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες και την εν γένει αναβάθμιση των υπηρεσιών ταυτοποίησης και αυθεντικοποίησης όπου αναμένεται να προκηρυχθεί στις αρχές του 2020 και ο προϋπολογισμός υπολογίζεται να υπερβεί τα 600 εκατ. ευρώ. Η μετοχή του ομίλου μετά την ανοδική ρουκέτα του καλοκαιριού προς τα 1,80 ευρώ έχει δεχτεί τους τελευταίους 4 μήνες ρευστοποιήσεις 2,65 εκατ. τμχ. δίχως όμως να ανοίξει το ρουθούνι της στήριξης των 1,34 ευρώ. Το στοιχείο αυτό εάν συνδυαστεί με την αποτύπωση ενός μηνιαίου candlestick με κλείσιμο πάνω από τα 1,60 ευρώ θα ανοίξει διάπλατα τη διαγραμματική πόρτα για το κατώφλι των 1,92 με 2 ευρώ.

  pin

   

  Για το τέλος αφήσαμε τη Medicon Hellas, όπου μετά την πλήρη ρύθμιση του συνόλου των τραπεζικών της υποχρεώσεων από τις βαρύτατες απώλειες που υπέστη από την επιβολή του PSI στα ομόλογα που είχε λάβει διά νόμου από το Ελληνικό Δημόσιο αρχίζει και ανακτά γρήγορα το χαμένο έδαφος σημειώνοντας σημαντική καθαρή κερδοφορία... Το γύρισμα, δε, της εταιρείας αποτυπώνεται και στο διάγραμμά της καθώς έχει τμήσει ανοδικά την 10ετή αντίσταση των 2,70 ευρώ ανοίγοντας το ανηφορικό πεδίο για την προσέγγιση των 4,06 ευρώ επίπεδο, όπου είχε κορυφώσει τον Οκτώβρη του 2009. Ο ανοδικός στροφέας και η αύξηση στον όγκο συναλλαγών θα βάλουν τη σφραγίδα για την ανοδική επίτευξη του εν λόγω στόχου τους επόμενους μήνες.

  pin

   

  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets

  * Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Κεφάλαιο"

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ