Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Ιαν-2020 00:07

  Τράβα με να σε τραβώ…

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου*

  Στο τείχος του φόβου της ξαφνικής καθοδικής διόρθωσης  αναρριχάται ο Γενικός Δείκτης κινούμενος αργά προς το ορόσημο των 950 μονάδων. Περιοχή, όπου εάν τμηθεί ανοδικά θα αναγκάσει αρκετούς από τους αμφισβητίες και τους εγκρατείς να πάρουν θέση στην αγορά μιας που από εκεί και πάνω θα αρχίζει να φυσάει φρέσκος αέρας από το επίπεδο των 1000 μονάδων. Ένα διαγραμματικό κατώφλι, που έχει να διαβεί  ο Γενικός Δείκτης από το Δεκέμβριο του 2014.

  GD20

  Τεχνικά όσο ο δείκτης δεν έχει τη διάθεση να γράψει τιμές χαμηλότερα της ζώνης στήριξης των 930 με 918 μονάδων θα θελήσει να σπρώξει τους αγοραστές μέσα στο πεδίο αναχαίτισης των 960 με 968 μονάδων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνέχεια παρουσιάζουν και τα επιμέρους διαγράμματα των "ρυθμιστών" του 35% της δυναμικότητας του Γενικού Δείκτη καθώς διαφαίνεται ότι ο ΟΤΕ και η Motor Oil μπορούν σε συνδυασμό με  το πρόσφατο ανοδικό momentum της Coca Cola HBC,  του Μυτιληναίου και της Πειραιώς να σύρουν το δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα .

  Αναλυτικότερα η Coca Cola HBC με βαρύτητα 10,55% στο Γενικό Δείκτη δείχνει στο Heikin Ashi chart να κατευθύνεται από το 0,50 Fibonacci Arc  της κορυφής του Ιουλίου προς το σημείο των 33.30 ευρώ. Επίπεδο, όπου μπορεί με την ανοδική τμήση του να δώσει μεσοπρόθεσμο έδαφος για τα 37 ευρώ ή +13% από τα τωρινά επίπεδα τιμών. Αλλαγή σεναρίου με τη καθοδική καταστρατήγηση των 30,50 ευρώ.

  EEE20

  Η μετοχή του ΟΤΕ με βαρύτητα 10,12% στο δείκτη συνεχίζει να διέπεται, παρά τη τελευταία καθοδική εκτόνωση, από το ανοδικό κανάλι του 2019 διατηρώντας αναλλοίωτη  τη θέα για την περιοχή των 15.50 ευρώ. Εδώ πιθανή κίνηση της μετοχής πάνω από τα 14 ευρώ θα ενεργοποιήσει νέα αγοραστική δύναμη βάζοντας  στο στόχαστρο το τοπικό υψηλό των 14,48 ευρώ. Ισχυρό είναι και το μαξιλάρι στήριξης που παρουσιάζεται στη κάτω πλευρά του καναλιού.

  OTE20

  Η Πειραιώς με βαρύτητα 5,17% στο δείκτη έχει περάσει με φόρα πάνω από το βραχνά της ζώνης των 3,20 με 3,10 ευρώ και έχει κοντοσταθεί πάνω στα 3.29 ευρώ αποτυπώνοντας στο διάγραμμα μια βραχυχρόνια Flag με στενό εύρος διακύμανσης. Δύσκολα θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως διανομή και πώληση μετοχών σε αυτά τα επίπεδα τιμών καθώς ο όγκος συναλλαγών φθίνει. Το στοιχείο αυτό στατιστικώς φανερώνει την διαμόρφωση ανοδικού πατήματος με βίαιη ανοδική λύση και κατεύθυνση προς την επόμενη αντίσταση, όπου στην προκειμένη περίπτωση είναι τα 3,75 ευρώ.

  PEIR20

  Ο Μυτιληναίος με την αυξημένη πλέον βαρύτητα των 4,91%  πήρε επιτέλους  το διαγραμματικό τρυπάνι και διαπέρασε το θόλο αντίστασης των 10 ευρώ ανοίγοντας το έδαφος για τα 10,48 ευρώ. Εκεί όμως θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς εάν επιτευχθεί μια επιβεβαιωμένη νίκη των αγοραστών θα θέσει ως επόμενο τρόπαιο τη κορυφή του περασμένου καλοκαιριού στα 11,30 ευρώ.

  MYTIL20

  Τέλος η Motor Oil  με 4,8% βαρύτητα στο δείκτη έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες 7 εβδομάδες μια ιδιότυπη συσσώρευση κάτω από την πρώην ανοδική γραμμή τάσης Q υστερώντας σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά. Εδώ από τη μία  τα επαναλαμβανόμενα σταθεροποιητικά Doji candlesticks με μεγάλες άνω και κάτω σκιές  και από την άλλη  ο όγκος συναλλαγών όπου βαίνει αυξανόμενος μας προϊδεάζει για την απαρχή ανοδικής κίνησης με θρυαλλίδα το επίπεδο των 21 ευρώ. Κίνηση η οποία μπορεί να οδηγήσει τη τιμή της μετοχής άνω των 22.40 ευρώ.

  MOH20

  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος Τεχνικής Ανάλυσης και Επενδυτικής Στρατηγικής

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων