Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Ιαν-2020 00:05

  Ο καταναλωτής είδε φως και μπήκε

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου*

  Σύμφωνα με την έκθεση της Atradius για την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας, το 2020 αναμένεται η κατανάλωση των νοικοκυριών να επιταχυνθεί, επιχορηγούμενη από την περαιτέρω μείωση της ανεργίας, τον χαμηλό πληθωρισμό, την έστω και ελάχιστη αύξηση των μισθών και τη μείωση της φορολογίας. Εάν, μάλιστα, συνδυαστεί με την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανάταση της ελληνικής οικονομίας τότε η  ώθηση στην εγχώρια κατανάλωση θα είναι ακόμα ποιο αισθητή. Το στοιχείο αυτό είναι ίσως αρκετό για να μας βάλει σε διαγραμματική ανεύρεση των εταιρειών του λιανικού και χονδρικού εμπορίου που μπορεί να αδράξουν ένα μεγάλο μέρος από αυτή τη καταναλωτική ευμάρεια.

  Τα  JUMBO  με κεφαλαιοποίηση 2,51 δισ. ευρώ διατηρούν την πρωτοκαθεδρία του κλάδου. Διαγραμματικά η μετοχή έχει δοκιμάσει δύο φορές να διασπάσει ανοδικά το θόλο αντίστασης στα 19.20 ευρώ δίχως όμως αποτέλεσμα. Μένει να δούμε εάν η τρίτη θα είναι και η φαρμακερή ανοίγοντας τον ανοδικό δρόμο για τα 20  και τα 23 ευρώ. Βραχυχρόνιο σημείο στήριξης τα 17.48 ευρώ.

  jumbobobo

  Ο ΦΟΥΡΛΗΣ ετοιμάζεται να χτυπήσει για ακόμα μια φορά την πόρτα του πολυετούς επιπέδου αντίστασης των 6.20 ευρώ. Ανοδική δραπέτευση από το εν λόγω σημείο με αυξημένο όγκο συναλλαγών θα πετάξει το "γάντζο"  αρχικά για τα 7.50 ευρώ και στη συνέχεια για την άνω πλευρά του μακροπρόθεσμου ανοδικού καναλιού στα 10.50 ευρώ. Αλλαγή σεναρίου με οσμή ταλαιπωρίας μόνο με τη καθοδική καταστρατήγηση των 5 ευρώ.

  σασφουρκ

  Η  Autohellas εκτός από τη δραστηριότητα των μισθώσεων έχει αναδειχθεί τελευταία και σε ισχυρότατο παίκτη  στην εμπορία αυτοκινήτων. Τεχνικά η μετοχή της μετά την ανοδική τμήση των 6.68 ευρώ έχει πάρει την άγουσα για την αντίσταση των 8.60 ευρώ. Η αύξηση του όγκου συναλλαγών στους τελευταίους μήνες μας προϊδεάζει στη μεσοπρόθεσμη ανοδική συνέχεια της μετοχής και πάνω από τα 8,60 ευρώ.

  Autohlddsdsd

  Παρόμοιο διάγραμμα με ανοδικά σκαλοπάτια συσσώρευσης και βίαιης φυγής έχει και ο Σαράντης. Εδώ το σημείο απελευθέρωσης ήταν τα 7.74 ευρώ. Πιθανή ανοδική διάσπαση της αντίστασης των 9.20 ευρώ θα δώσει δρόμο για το μακροπρόθεσμο στόχο των 11.30 ευρώ. Θετικό για την περαιτέρω ανοδική πορεία της μετοχής  είναι και το Pitchfan της 3ετίας 2012 με 2015.

  Σαρααααδδδ

  Το Πλαίσιο από την ώρα που ασχολήθηκε με τις λευκές συσκευές άνοιξε το καθοδικό ασκό του Αιόλου καθώς από τα 4 ευρώ βρέθηκε στα 3.37 ευρώ κόντρα στο ανοδικό momentum της  αγοράς. Τώρα η ανοδική ρωγμή που υπέστη ο  έντονος καθοδικός στροφέας  του καλοκαιριού στα 3.56 ευρώ αφήνει ανοδικές ελπίδες για ένα comeback προς  την περιοχή αντίστασης των 3.84 ευρώ. Θα χρειαστεί όμως και τη βοήθεια του αυξημένου όγκου των συναλλαγών.

  παλισιισσ

  Τέλος η μετοχή της ΕΛΓΕΚΑ έχει ολοκληρώσει με επιτυχία στις αρχές του Ιουνίου την ανοδική λύση του σχηματισμού Cup and Handle φεύγοντας με θόρυβο πάνω από το χείλος των 0.245 ευρώ. Η κίνηση αυτή στατιστικώς δίνει το βάθος της κούπας δηλ τα 0.46 ευρώ. Αξιόλογη είναι τελευταία και η δύναμη των Bulls με τη διάσπαση της "σημαίας" στα 0.345 ευρώ. Η μετοχή πάντως εάν αποδείξει στη συνέχεια ότι πατάει με τα θεμελιώδη της πάνω στο επίπεδο των 0.45 ευρώ μπορεί να ανοίξει το φως για τα υψηλά του 2013 στα 0,80 ευρώ.

  ελγεκακκα

  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος Τεχνικής Ανάλυσης και Επενδυτικής Στρατηγικής

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ