Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Ιαν-2020 00:03

  Πρωινή ματιά στην "τραπεζοκίνητη" μεραρχία

  Πρωινή ματιά στην "τραπεζοκίνητη" μεραρχία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Ο Τραπεζικός Δείκτης, μην μπορώντας να ακολουθήσει το τέμπο της αγοράς και τα ανοδικά κέφια του Γενικού Δείκτη "ασθμαίνει" κάτω από το ορόσημο των δικών του 890 μονάδων. Εδώ εάν πραγματοποιηθεί στις επόμενες συνεδριάσεις ένα επιτυχές ανοδικό πέρασμα πάνω από τις 890 μονάδες θα δώσει την ευκαιρία στο δείκτη να πατήσει το γκάζι για τις 930 παρασύροντας σε βίαιη ανοδική κίνηση και την υπόλοιπη αγορά. Αντιθέτως, ως βραχυχρόνιο στοπ στις ανοδικές βλέψεις, θα χαρακτηρίζαμε την αποτύπωση μίας καθοδικής τμήσης των 820 μονάδων, στοιχείο που θα επιφέρει επενδυτική ταλαιπωρία τραβώντας τα ηνία των "Bulls”.


  Στις επιμέρους μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη, η Πειραιώς παρουσιάζει για τους αγοραστές το πιο ενδιαφέρον ημερήσιο διάγραμμα, καθώς αναπνέει για ακόμα μια φορά μέσα στο επίπεδο ανοδικής αναχαίτισης των 3.20 με 3.10 ευρώ. Θετική αρπαγή του εν λόγω επιπέδου με ισχυρό όγκο συναλλαγών θα βάλει τη τιμή της μετοχής σε ανοδική τροχιά για τα 3.75 ευρώ ανοίγοντας με συνοπτικές διαδικασίες την πόρτα της προηγούμενης τοπικής κορυφής στα 3.29 ευρώ.

  πειριρι

  Η Alpha Bank θα προσπαθήσει στις επόμενες συνεδριάσεις να ανατρέψει ανοδικά το σχηματισμό Head and Shoulders γράφοντας τιμές άνω των 1.92 ευρώ. Το γεγονός αυτό θα βάλει τις βάσεις για την πολυπόθητη κίνηση προς τα 2 ευρώ ανοίγοντας έτσι το οπτικό πεδίο των αγοραστών για τη ζώνη αντίστασης των 2.15 με 2.20 ευρώ.

  Alpha Bank

  Σε δύσκολη διαγραμματική θέση βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα, καθώς μετά το γύρισμα του 3,49% των μετοχών της την περασμένη Τετάρτη βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη neckline του σχηματισμού Head and Shoulders στα 2.83 ευρώ. Καθοδική λύση του σχηματισμού μπορεί να σπρώξει πτωτικά τη μετοχή προς το επίπεδο στήριξης των 2.64 ευρώ. Άμεση αλλαγή στο  υπάρχον καθοδικό σενάριο μπορεί να επιτευχθεί μόνο  με τη καταγραφή τιμών άνω των 3 ευρώ.

  ΕΤΕδδδ

  Τέλος η μετοχή της Eurobank δείχνει προς το παρόν να απομακρύνεται από την επικίνδυνη περιοχή των 0.822 ευρώ διατηρώντας έτσι νωπές τις διαγραμματικές της ελπίδες για την ανοδική ευόδωση του συνεχόμενου φλερτ με το επίπεδο των 0.92 ευρώ. Στοιχείο κλειδί για την ανοδική διάθεση της μετοχής θα παίξει το ανοδικό "γέμισμα" του χάσματος στα 0.89 ευρώ, που προκάλεσε και εδώ την περασμένη Τετάρτη η αλλαγή φρουράς του 4.72% των μετοχών της τράπεζας. 

  εεψσψσψσψ

  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος Τεχνικής Ανάλυσης και Επενδυτικής Στρατηγικής

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ