Ελλάκτωρ: Νέα τιμή-στόχος στα 6 ευρώ από National Sec - P&K
Τετάρτη, 05-Μαϊ-2010 11:51
Νέα τιμή-στόχο στα 6 ευρώ, από τα 7,8 ευρώ προηγουμένως, θέτει η National Sec – P&K για τη μετοχή της Ελλάκτωρ, σε έκθεσή της με ημερομηνία 5 Μαΐου όπου διατηρεί τη σύσταση “outperform”.
Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα του ομίλου για το 2009 σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες τάσεις στην ελληνική οικονομία, προχώρησε στις εξής αναπροσαρμογές-κλειδιά όσον αφορά την αποτίμησή της:
- κατά 20% υποβάθμιση στην αποτίμηση του κατασκευαστικού τομέα, αντανακλώντας το χαμηλότερο του αρχικά αναμενόμενου προβλεπόμενο περιθώριο καθώς και τις εκτιμήσεις για μειωμένο περιθώριο το 2010 και το 2011.
- κατά 10% μείωση στην αποτίμηση από τον τομέα των παραχωρήσεων λόγω
- κατά 8% χαμηλότερη αποτίμηση στον τομέα των ΑΠΕ και στις περιβαλλοντικές δραστηριότητες
- κατά 45% υψηλότερη αποτίμηση όσον αφορά τον τομέα των ορυχείων λόγω της αποτίμησης στην αξία της European Goldfields.
Επιπλέον, η χρηματιστηριακή εμφανίζεται αγοράστρια στην Ελλάκτωρ για τους εξής λόγους:
- την αρκετά ελκυστική αποτίμηση τόσο σε σχετικούς όσο και σε απόλυτους όρους )στην παρούσα φάση η μετοχή διαπραγματεύεται με ιστορικό discount σε σχέση με τις ομοειδείς της επιχειρήσεις).
- την ισχυρή ορατότητα όσον αφορά τα έσοδα του 2010, καθώς και για το μεγαλύτερο μέρος του 2011.
- τους περιορισμένους πτωτικούς κινδύνους όσον αφορά τα περιθώρια στον τομέα των κατασκευών
- την ηγετική θέση που κατέχει ο όμιλος στα έργα παραχώρησης στην Ελλάδα
- λόγω του ότι η παρουσία του ομίλου στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος κερδίζει μομέντουμ.