ΟΤΕ: Στα 11,30 ευρώ η νέα τιμή-στόχος από Piraeus Securities

Παρασκευή, 26-Φεβ-2010 11:30

Νέα τιμή-στόχο στα 11,30 ευρώ, από τα 12 ευρώ προηγουμένως, θέτει η Piraeus Securities για τη μετοχή του ΟΤΕ, σε έκθεσή της με ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου όπου σχολιάζει τα μεγέθη που ανακοίνωσε ο Οργανισμός για το δ’ τρίμηνο του 2009.

Η χρηματιστηριακή, η οποία διατηρεί τη σύσταση "neutral" για τη μετοχή του ΟΤΕ, εκτιμά ότι ο Οργανισμός εμφάνισε ένα ακόμη "αδύναμο" τρίμηνο, αν και εντός των εκτιμήσεων. Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζει ότι ο κύκλος εργασιών για το δ΄ τρίμηνο του έτους υποχώρησε κατά 7% στα 1,5 δισ. ευρώ, τα επαναλαμβανόμενα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 504 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 6,6% με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 82,6 εκατ. ευρώ (μειωμένα κατά 69% σε ετήσια βάση) ή συμπεριλαμβανομένης της έκτακτης εισφοράς των 113 εκατ. ευρώ, κατέγραψε ζημιές 30,5 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η χρηματιστηριακή η διοίκηση του ΟΤΕ δεν παρείχε καθοδήγηση για τα μεγέθη. Προτεραιότητα-κλειδί, όπως σημειώνει, αποτελεί η προστασία της κερδοφορίας.