Ανεβάζει τον πήχη για την Εθνική Τράπεζα η BETA Sec
Δευτέρα, 23-Νοε-2009 20:22
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 29,10 ευρώ, από τα 24,2 ευρώ πριν, προχώρησε η ΒΕΤΑ Securities, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη σύσταση σε «overweight» από «equalweight».
Η χρηματιστηριακή σχολιάζοντας τα μεγέθη του ομίλου της ΕΤΕ στο 9μηνο τα χαρακτηρίζει «ισχυρά», σημειώνοντας ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,01 δισ. ευρώ, ανάλογα των εκτιμήσεων της αγοράς, αλλά χαμηλότερα των δικών της εκτιμήσεων (1,066 δισ. ευρώ).
Επιπλέον, αναφέρει ότι ο όμιλος ανακοίνωσε ισχυρά κέρδη προ προβλέψεων στα 2,1 δισ. ευρώ, συμπληρώνοντας ότι σε ετήσια βάση τα καθαρά κέρδη κατέγραψαν πτώση 16,8% (από τα 1,21 δισ. ευρώ πέρυσι).
Για τα καθαρά έσοδα από τόκους της Εθνικής Τράπεζας η ΒΕΤΑ αναφέρει πως κινήθηκαν στα 2,9 δις. ευρώ, υψηλότερα κατά 10% σε ετήσια βάση, «πολύ καλύτερα του ανταγωνισμού».
«Η Εθνική εξέπληξε θετικά με ισχυρά μεγέθη στο 9μηνο» αναφέρει χαρακτηριστικά η χρηματιστηριακή, η οποία συμπληρώνει πως η μετοχή βασίζεται στον ισχυρό ισολογισμό, την πολλά υποσχόμενη γεωγραφική διαφοροποίηση, με τον όμιλο να είναι σωστά τοποθετημένος να δρέψει τα οφέλη από μια σταθερά αναπτυσσόμενη πελατειακή βάση, μόλις καταλαγιάσουν οι συνθήκες στη Ν.Α. Ευρώπη.
Μεταξύ άλλων η ΒΕΤΑ Sec αναφέρει ότι αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το 2010 κατά περίπου 7,5%.