BofA/M. Lynch: Αναβάθμιση σύστασης για Eurobank, Alpha Bank
Τετάρτη, 23-Σεπ-2009 09:43
Αυξάνει τις τιμές-στόχους για την Alpha Bank και τη Eurobank η Merrill Lynch, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει τη σύσταση για τις δύο ελληνικές τράπεζες έκθεσή της με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 2009.
Αναλυτικά, για την Eurobank αναβαθμίζει τη σύσταση σε “buy” από “underperform”, ενώ για την Alpha Bank ο οίκος αναβαθμίζει τη σύσταση σε “neutral” από “underperform”, ενώ η Εθνική Τράπεζα παραμένει η προτιμώμενη ελληνική τράπεζα για τον οίκο παρά το γεγονός ότι η Eurobank ενφανίζει περισσότερες πιθανότητες ανόδου σε ένα "ομαλοποιημένο" σενάριο.
Η Merrill Lynch αναθεωρεί τη στάση της για τις ελληνικές τράπεζες και αυξάνει σημαντικά τις προβλέψεις τόσο λόγω των αναβαθμισμένων εκτιμήσεων για τα περιθώρια των επιτοκίων όσο και των χαμηλότερων προβλέψεων για επισφάλειες. Ως αποτέλεσμα ο οίκος αυξάνει τις προβλέψεις για τα εκτιμώμενα καθαρά κέρδη της Alpha Bank το 2011 κατά 32-77%, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την τιμή-στόχο στα 12,8 ευρώ από 10,2 ευρώ, περίπου 9% υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή.
Αναφορικά με την Eurobank η Merrill Lynch αυξάνει κατά 30-58% τις εκτιμήσεις της και προβλέπει πλέον μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των καθαρών κερδών για την περίοδο 2009-2012 της τάξης του 48% έναντι 33% του ελληνικού τραπεζικού κλάδου. Ο οίκος αναφέρει ότι η αύξηση των εκτιμήσεων αποδίδεται στα βελτιωμένα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια και στην εξομάλυνση των προβλέψεων για επισφάλειες έως το 2012. Συνεπώς αυξάνει την τιμή-στόχο στα 12,6 ευρώ από 9,5 ευρώ, σχεδόν 25% υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή.
Σύμφωνα με την Meriill Lynch η Eurobank εμφανίζεται ως η καλύτερη επιλογή σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ωστόσο ο οίκος “βλέπει” καλύτερες προοπτικές κερδών για την Εθνική Τράπεζα βραχυπρόθεσμα, καθώς εκτιμά ότι η ΕΤΕ διαθέτει ισχυρότερη κεφαλαιακή επάρκεια, καλύτερο χρηματοδοτικό προφίλ και υψηλότερη κερδοφορία. Ως αποτέλεσμα διατηρεί σύσταση "buy" για την Εθνική και αυξάνει την τιμή-στόχο στα 30 ευρώ από 26 ευρώ.
Τέλος, διατηρεί σύσταση “underperform” για την Τράπεζα Πειραιώς, ωστόσο αυξάνει την τιμή-στόχο σε 11,8 ευρώ από 10 ευρώ, δεδομένων των σχετικά ισχυρών επιδόσεων της μετοχής και των χαμηλότερων του μέσου όρου περιθωρίων προβλέψεων και προ φόρων κερδών.